Ο πόλεμος των βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Marlon Bundo

ΗΠΑ: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 | 08:55

T-zine.gr | LGBTQI News

Ο πόλεμος των βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Marlon Bundo

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, έχει έναν κατοικίδιο κούνελο, τον Marlon Bundo (ένα όνομα εμπνευσμένο από τον ηθοποιό Μάρλον Μπράντο). Τη Δευτέρα κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ ένα παιδικό βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Marlon Bundo, το οποίο έγραψε η κόρη του Πενς και εικονογράφησε η σύζυγός του.

Όμως πριν προλάβει να κυκλοφορήσει το βιβλίο, ο κωμικός Τζον Όλιβερ «απάντησε» με ένα άλλο βιβλίο με πρωταγωνιστή επίσης τον Marlon Bundo, γραμμένο από τη συνεργάτιδά του Τζιλ Τουίς. Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο βιβλίων; Στο βιβλίο που παρουσίασε ο Όλιβερ ο Marlon Bundo είναι ομοφυλόφιλος. Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του, το βιβλίο μιλά για «έναν πολύ ξεχωριστό κούνελο που ερωτεύεται έναν άλλο κούνελο».

Πριν παρουσιάσει το βιβλίο, ο Όλιβερ είχε αναφερθεί στην εκπομπή του εκτεταμένα στον Μάικ Πενς, κατακεραυνώνοντας τις συντηρητικές απόψεις του, ειδικά όσον αφορά στην ομοφυλοφιλία. Μάλιστα, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της παρουσίασης του δικού του βιβλίου, ο Πενς πρόκειται να επισκεφθεί μία οργάνωση η οποία υποστηρίζει τη «θεραπεία» των ομοφυλόφιλων, ώστε να γίνουν στρέιτ.

Τα έσοδα του βιβλίου του Όλιβερ θα διατεθούν για την υποστήριξη μιας οργάνωσης για την καταπολέμηση του AIDS και μίας οργάνωσης που αποτρέπει ανήλικους ομοφυλόφιλους από την αυτοκτονία, ενώ τα έσοδα του βιβλίου του Πενς θα διατεθούν στην οργάνωση Tracy’s Kids για τα παιδιά με καρκίνο.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από diastixo.gr