Now Reading
Ο Πρόεδρος Biden υπέγραψε την άρση της απαγόρευσης του Τραμπ για τους τρανς ανθρώπους στον στρατό.

Ο Πρόεδρος Biden υπέγραψε την άρση της απαγόρευσης του Τραμπ για τους τρανς ανθρώπους στον στρατό.

Ο Πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε την απαγόρευση διακρίσεων του Τραμπ για τους τρανς ανθρώπους που υπηρετούν στο στρατό. Ο Biden συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό Άμυνας, Lloyd Austin, και υπέγραψαν την εκτελεστική εντολή που ορίζει ότι πρέπει να επιτρέπεται σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες που είναι κατάλληλοι να έχουν το δικαίωμα να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
 

«Ο Biden πιστεύει ότι η ταυτότητα φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στη στρατιωτική θητεία», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση. «Οι δυνάμεις μας ευδοκιμούν όταν αποτελούνται από διαφορετικούς Αμερικανούς που μπορούν να πληρούν τα αυστηρά πρότυπα για την στρατιωτική θητεία, ένας συμπεριληπτικός στρατός ενισχύει την εθνική μας ασφάλεια».

Ο Austin, ο πρώτος μαύρος Υπουργός Άμυνας στην ιστορία του έθνους, δήλωσε ότι υποστήριξε την άρση της απαγόρευσης στις ακροάσεις επικύρωσης της Γερουσίας την περασμένη εβδομάδα.

«Ο Biden πιστεύει ότι η ταυτότητα του φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στη στρατιωτική θητεία».

«Εάν έχετε τα προσόντα και είστε κατάλληλοι για την υπηρεσία και μπορείτε να διατηρήσετε τα πρότυπα, θα πρέπει να επιτρέπεται να υπηρετήσετε και να είστε σίγουροι ότι θα το υποστηρίξω καθ ‘όλη τη διάρκεια», δήλωσε ο Austin.

Η πολιτική του Trump που εισήγαγε διακρίσεις κατά των τρανς ανθρώπων που υπηρετούν στο στρατό ίσχυε από το 2017, υποστηρίζοντας τότε ο Trump ότι ήταν τεράστια τα ιατρικά έξοδα για τους τρανς ανθρώπους.

Το 2019 επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ η απαγόρευση. Τότε η Jennifer Levi, διευθύντρια του Έργου για τα Δικαιώματα των Τρανς, της οργάνωσης GLAD, δήλωσε: «Αγνοεί την πραγματικότητα της ζωής των τρανς ανθρώπων, με καταστροφικές συνέπειες και στηρίζεται σε μια πλήρη αποτυχία να κατανοήσει ποιοι είναι οι τρανς άνθρωποι».

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι το ιατρικό κόστος και η αναστάτωση που φέρνουν οι τρανς άνθρωποι στο στρατό, ως επιχειρήματα για την πολιτική του, παρά την μελέτη του 2016 από την Rand Corporation που είχε ανατεθεί από το Υπουργείο Άμυνας του Obama, η οποία αμφισβήτησε αυτούς τους ισχυρισμούς. Η μελέτη καθόρισε ότι το κόστος θα αντιπροσωπεύει ένα κλάσμα των συνολικών ιατρικών δαπανών και βρήκε «λίγη ή καθόλου επίδραση στη συνολική μονάδα, την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα ή την ετοιμότητα» στον στρατό, ενώ αντιθέτως τα αποτελέσματα έδειξαν ότι «οι διοικητές σημείωσαν ότι οι πολιτικές είχαν οφέλη για όλα τα μέλη της υπηρεσίας δημιουργώντας μια πιο συμπεριληπτική και διαφορετική δύναμη».

Για εκείνη την περίοδο η μελέτη έθεσε τον αριθμό των τρανς ανθρώπων στο στρατό μεταξύ 1.320 και 6.630. Οι επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου είναι σπάνιες στον γενικό πληθυσμό και η μελέτη Rand υπολόγισε την πιθανότητα 30 έως 140 υποθέσεων ορμονοληψίας ετησίως στο στρατό, με 25 έως 130 επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου μεταξύ ενεργών μελών της υπηρεσίας κάθε χρόνο.

Παράλληλα το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από 2,4 εκατομμύρια και 8,4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ποσό που θα αντιπροσωπεύει ένα «εξαιρετικά μικρό ποσοστό» των συνολικών δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με τη μελέτη.

Στη νέα εκτελεστική του πράξη, ο Biden ανέθεσε στον Υπουργό Άμυνας και τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας να εφαρμόσει την εντολή και να υποβάλει έκθεση εντός 60 ημερών σχετικά με την εξέλιξη και αμέσως απαγόρευσε τους «ακούσιους διαχωρισμούς, τις απολύσεις και τις αρνήσεις επανεγγραφής ή συνέχισης της υπηρεσίας βάσει ταυτότητας φύλου ή υπό συνθήκες που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου». Περαιτέρω, η εκτελεστική πράξη ορίζει ότι οποιοδήποτε μέλος του στρατού που απολύθηκε λόγω της απαγόρευσης ή άρνησης επανεγγραφής έχουν διορθωθεί τα αρχεία του.

«Αυτή η απαγόρευση που εισήγαγε διακρίσεις ήταν σκληρή και περιττή εξαρχής, και ελπίζουμε ότι η άρση της στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους τρανς και τους μη δυαδικούς ανθρώπους παντού ότι πρέπει να είναι περήφανοι για το ποιοι είναι, ότι αξίζουν τον σεβασμό της χώρας μας και ότι έχουν το δικαίωμα να υπηρετούν με τιμή», δήλωσε ο Amit Paley, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής του The Trevor Project σε μια δήλωση σχετικά με την ανακοίνωση.

Δείτε Επίσης

Πολλές άλλες ΛΟΑΤΙ οργανώσεις και ενάγοντες που προσέφυγαν νομικά για την απαγόρευση χαιρέτησαν την κίνηση του Biden.

«Είναι ο υψηλότερος στόχος μου να υπηρετήσω τη χώρα μου στον στρατό των ΗΠΑ και έχω αγωνιστεί ενάντια σε αυτήν την απαγόρευση επειδή ξέρω ότι είμαι κατάλληλος να υπηρετήσω», ανέφερε σε δήλωση ο Nicolas Talbott, τρανς άνδρας. Ο Talbott υπήρξε ενάγων στην υπόθεση Stockman κατά Trump. «Είμαι ενθουσιασμένος και ανακουφισμένος που εγώ και άλλοι τρανς Αμερικανοί μπορούμε τώρα να αξιολογηθούμε αποκλειστικά από την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στα στρατιωτικά πρότυπα. Ανυπομονώ να γίνω το καλύτερο μέλος της υπηρεσίας».

 
Μετάφραση – Επιμέλεια: Κ. Μελικέρτης | Trans News | T-zine.gr | 26/1/2021
 


 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Out και CNN

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
3
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί