Ο πρώτος ανοικτά gay ρόλος σε ταινία της Disney είναι γεγονός (φέρνοντας όμως πολλές αντιδράσεις)

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 | 13:34

T-zine.gr

Από τον Ευθύμη Κάλφα

LGBTQI News 

Ο πρώτος ανοικτά gay ρόλος σε ταινία της Disney είναι γεγονός (φέρνοντας όμως πολλές αντιδράσεις)

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο straight ηθοποιός Jack Whitehall θα παίξει τον πρώτο μεγάλο ανοιχτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα σε ταινία της Disney. Ο Whitehall ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ότι θα συμμετέχει στο «Jungle Cruise», μια ταινία η οποία βασίζεται στο θεματικό πάρκο της Disney, με πρωταγωνιστές τους Dwayne Johnson και Emily Blunt.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που συγκρίνουν την απόφαση αυτή με την πρόσφατη διαμάχη στην ταινία «Rub & Tug» που οδήγησε στην αποχώρηση της ηθοποιού Scarlett Johansson από τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Johansson μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής της στην ταινία και το ρόλο που επέλεξε να υποδυθεί (τον εγκληματία Dante «Tex» Gill, που γεννήθηκε γυναίκα με το όνομα Jean Gill) είχε έρθει αντιμέτωπη με θύελλα αντιδράσεων από την LGBT κοινότητα, λόγω του ότι την ιστορία του Dante υποστήριζαν ότι έπρεπε να παρουσιάσει ένας τρανς ηθοποιός. Όπως και στην περίπτωση της Johansson έτσι και σ’ αυτήν του Jack Whitehall πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν καταπολεμάς την ανισότητα στο να δίνεις έναν gay και θηλυπρεπή ρόλο σε έναν straight ηθοποιό.

O ίδιος ο ηθοποιός ανέβασε ένα βιντεάκι με τον Rock (Dwayne Johnson) και έγραψε ένα μικρό κείμενο για τη συμμετοχή του στην ταινία, λέγοντας πόσο χαρούμενος είναι:

Λίγα λόγια για την ταινία

To «Jungle Cruise» βασίζεται στο ομώνυμο τρενάκι του θεματικού πάρκου Walt Disney World, το οποίο ταξιδεύει τους επισκέπτες του μέσα από ένα πλήθος ποταμών του κόσμου. Ο Whitehall θα υποδυθεί τον αδερφό της Blunt, χωρίς να έχουν γνωστοποιηθεί προς στιγμήν περαιτέρω πληροφορίες για τον χαρακτήρα του. Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Jaume Collet-Serra (The Shallows, Orphan), που λέγεται ότι επέλεξε το project έναντι του «Suicide Squad 2». Η Disney με το «Jungle Cruise» θέλει να ακολουθήσει στα βήματα του «Pirate of the Caribbean», που επίσης βασίζεται σε τρενάκι του θεματικού πάρκου.

© T-zine.gr με πληροφορίες από mikropragmata.lifo.gr