Now Reading
O υπαστυνόμος Μιχάλης Λώλης μιλά για τη φωτογραφία με το φιλί μπροστά στην ελληνική σημαία

O υπαστυνόμος Μιχάλης Λώλης μιλά για τη φωτογραφία με το φιλί μπροστά στην ελληνική σημαία

Ελλάδα: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018 | 09:20

Newsroom Team | LGBTQI News T-zine.gr

 

Ο αξιωματικός του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας εξηγεί πως στόχος της φωτογραφίας δεν ήταν να προκαλέσει, ωστόσο είναι ελεύθερος να φιλιέται όπου και με όποιον θέλει

O υπαστυνόμος Μιχάλης Λώλης μιλά για τη φωτογραφία με το φιλί μπροστά στην ελληνική σημαία

Μεγάλη έκταση έχει πάρει τα τελευταία εικοσιτετράωρα μια ανάρτηση με φωτογραφία του αξιωματικού του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, Μιχάλη Λώλη στα social media.

Η εν λόγω φωτογραφία δείχνει τον γνωστό για την ακτιβιστική του δράση και τη δουλειά του για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ομοφοβίας υπαστυνόμου, που πριν από ενάμιση χρόνο είχε κάνει θαρραλέο coming out ως ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος αξιωματικός του Αστυνομικού Σώματος, να ανταλλάσσει ένα φιλί με φόντο μια ελληνική σημαία.

Η φωτογραφία αναπαράχθηκε από διάφορα μέσα, με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με πλήθος ομοφοβικών σχολίων να τη συνοδεύουν, τόσο από τους συντάκτες των εν λόγω αναρτήσεων όσο και από τους σχολιαστές αναγνώστες τους. Μεταξύ άλλων γράφτηκε πως ο υπαστυνόμος θέλει να προκαλέσει, φιλώντας έναν «μετανάστη» μπροστά στο εθνικό σύμβολο, την ημέρα της εθνικής γιορτής.

Σε επικοινωνία με τον Μιχάλη Λώλη, ο υπαστυνόμος εξήγησε πως η φωτογραφία αυτή αποτελεί κατ’ αρχάς μια ιδιωτική στιγμή του, δυο εβδομάδες πριν από την 28η Οκτωβρίου, η οποία είχε δημοσιευθεί αρχικά μόνο στο κλειστό προφίλ του στο Instagram. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από εκδρομή του υπαστυνόμου με τον Έλληνα φίλο του στο Ναύπλιο και, σύμφωνα με τον ίδιο, προφανώς εστάλη στα συγκεκριμένα μέσα για να χρησιμοποιηθεί με τις γνωστές εθνικιστικές κορόνες.

«Είναι ψευδές τόσο το γεγονός ότι ανάρτησα τη συγκεκριμένη φωτογραφία για να προκαλέσω το εθνικό συναίσθημα, όσο και το ότι ο φίλος μου είναι μετανάστης. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι να ήταν, μπορώ να φιλιέμαι με όποιον θέλω και όπου θέλω» αναφέρει, έχοντας προχωρήσει σε νέα ανάρτηση της φωτογραφίας στον προσωπικό του λογαριασμό Facebook, με την εξής λεζάντα:

«Ίδια Αγάπη, ίσα Δικαιώματα. ΘΑ ΦΙΛΙΕΜΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ».

«Είναι ψευδές τόσο το γεγονός ότι ανάρτησα τη συγκεκριμένη φωτογραφία για να προκαλέσω το εθνικό συναίσθημα, όσο και το ότι ο φίλος μου είναι μετανάστης. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι να ήταν, μπορώ να φιλιέμαι με όποιον θέλω και όπου θέλω». Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Συνεχίζοντας, ο Μιχάλης Λώλης δηλώνει:

«Μπορεί σήμερα τη ψυχιατρικοποίηση και ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας να την εξαλείψαμε σε αρκετές χώρες του σύγχρονου κόσμου, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να εξαλείψουμε πλήρως την ομοφοβία και τη ρατσιστική βία.

Εκατομμύρια ομοφυλόφιλοι κρύβονται, εκφοβίζονται και δέχονται βία. Πολλοί δεν αντέχουν και αυτοκτονούν, κυρίως νέα παιδιά. Δυστυχώς ακόμα σε πολλές χώρες δολοφονούνται.

Οι ιστορίες όλων εμάς που μιλάμε ανοιχτά, κόντρα στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις σε βάρος μας, κόντρα στις απειλές και την απαξίωση, δεν είναι απλές περιπετειούλες για προβολή και πρόκληση. Είναι κραυγές για αλήθεια, δικαιοσύνη και ελευθερία. Όλα αυτά που στερηθήκαμε. Ακόμα και οι ιστορίες γεμάτες βία, εξευτελισμό και ντροπή μάς δίνουν θάρρος και ανοίγουν τον δρόμο στην αγάπη και την ισότητα.

Δείτε Επίσης

Είναι αξιοθαύμαστες οι ιστορίες ομοφυλόφιλων που τολμούν να μιλούν ανοιχτά, που ζουν και συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας. Με την ελπίδα αυτές οι ιστορίες να αντέξουν και να ζήσουν πιο πολύ από εμάς. Να αλλάξει ο κόσμος επιτέλους.

Έτσι θα αλλάξει. Η αγάπη είναι αγάπη και νικάει το μίσος».

 

Διαβάστε ακόμη: Ο γκέι αστυνομικός που βελτιώνει τη ζωή των ΛΟΑΤΙ αξιωματικών στην υπηρεσία.

 


 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από LiFO
 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί