Now Reading
Οι ΗΠΑ εκλέγουν την πρώτη τρανς γυναίκα γερουσιαστή και τον πρώτο μαύρο γκέι ως μέλος του Κογκρέσου.

Οι ΗΠΑ εκλέγουν την πρώτη τρανς γυναίκα γερουσιαστή και τον πρώτο μαύρο γκέι ως μέλος του Κογκρέσου.


ΗΠΑ: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020
| 17:43

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | Trans News |T-zine.gr

 

Η Sarah McBride έφτασε στο πιο υψηλό σκαλί που έφτασε ποτέ ένα τρανς άτομο

Οι ΗΠΑ εκλέγουν την πρώτη τρανς γυναίκα γερουσιαστή και τον πρώτο μαύρο γκέι ως μέλος του Κογκρέσου.

Η τρανς ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ Sarah McBride από το Delaware, θα εκπροσωπήσει για πρώτη φορά στην Γερουσία την τρανς κοινότητα. Φωτογραφία: PaulSancya / AP

To βαθιά πολωμένο εκλογικό σώμα των ΗΠΑ έδωσε την νίκη στην πρώτη τρανς γυναίκα γερουσιαστή και τον πρώτο μαύρο ομοφυλόφιλο ως μέλος του Κογκρέσου.

Επιπλέον, και τα τέσσερα μέλη της προοδευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κογκρέσου, μαύρες γυναίκες – Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley και Rashida Tlaib – επανεκλέχθηκαν άνετα, ενώ η νίκη της Sarah McBride στο Ντελαγουέρ της έδωσε την πρωτιά της πρώτης τρανς γυναίκας αξιωματούχου στο σώμα της Γερουσίας στις ΗΠΑ.

«Ελπίζω απόψε αυτό να δείξει σε ένα ΛΟΑΤΚΙ παιδί, ότι η δημοκρατία μας είναι αρκετά συμπεριληπτική και για τη κοινότητά μας», δήλωσε η McBride, 30 ετών, η οποία εύκολα νίκησε τον Ρεπουμπλικανικό Steve Washington για να εκπροσωπήσει την πρώτη πολιτειακή περιφέρεια του Ντέλαγουερ μετά την εκλογή.

Η McBride, πρώην εκπρόσωπος της ΛΟΑΤΚΙ εκστρατείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ήταν εκπαιδευόμενη στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της διοίκησης Ομπάμα και έγινε το πρώτο τρανς πρόσωπο που μίλησε σε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση όταν απευθύνθηκε για τους Δημοκρατικούς στη Φιλαδέλφεια το 2016.

«Η Sarah έφτασε στο πιο υψηλό σκαλί που έφτασε ποτέ ένα τρανς άτομο, σε μια τόσο πολωτική χρονιά, και τούτο είναι μια ισχυρή υπενθύμιση ότι οι ψηφοφόροι απορρίπτουν όλο και περισσότερο την πολιτική της μισαλλοδοξίας και στέκεται στο πλευρό των υποψηφίων που υπερασπίζονται τη δικαιοσύνη και την ισότητα», δήλωσε η Annise Parker του LGBTQ Victory Fund, το οποίο εκπαιδεύει και υποστηρίζει υποψηφίους.

Στο Βερμόντ, η Taylor Small, 26 ετών, έγινε η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα νομοθέτης της Πολιτείας, αφού κέρδισε το 41% των ψήφων για να φτάσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθιστώντας την το πέμπτο ανοικτά τρανς πρόσωπο στις ΗΠΑ.

Ο Ritchie Torres θα είναι ο πρώτος Αφρο-Λατίνος και γκέι, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ μετά την κατάκτηση του 15ου διαμερίσματος της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: AdamHunger / AP

Η Small, η οποία είναι διευθύντρια υγείας και ευεξίας στο Κέντρο Υπερηφάνειας του Βερμόντ, δήλωσε στο LGBTQ Nation τον περασμένο μήνα ότι είδε τη νίκη «όχι ως ιστορική στιγμή για εκείνη, αλλά περισσότερο για μια ιστορική στιγμή για την κοινότητα».

Στο Κάνσας, η Stephanie Byers φαίνεται έτοιμη να γίνει η πρώτη τρανς γυναίκα νομοθέτης της Πολιτείας κερδίζοντας μια έδρα . «Έχουμε γράψει ιστορία εδώ», είπε η Byers το βράδυ της Τρίτης, που έλκει την καταγωγή της από φυλή ιθαγενών. «Κάναμε κάτι στο Κάνσας, οι περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν ότι δεν θα συμβεί ποτέ, και το κάναμε χωρίς πραγματική ώθηση, εστιάζοντας μόνο στα ζητήματα».

Η Parker είπε ότι με τόσο λίγα τρανς πρόσωπα σε εκλεγμένα αξιώματα, σχεδόν κάθε νίκη είναι ιστορική. «Με κάθε εμπόδιο που καταφέρνουμε να ξεπερνάμε, έρχονται περισσότεροι τρανς άνθρωποι εμπνευσμένοι να κάνουν το ίδιο. Ακόμη και πολιτείες υπέρ της ισότητας όπως το Βερμόντ χρειάζονται τρανς φωνές στην κυβέρνηση».

Ο Ritchie Torres, 32 ετών, δημοτικός σύμβουλος, θα είναι ο πρώτος Αφρο-Λατίνος και ομοφυλόφιλος, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, αφού κατέλαβε άνετα έδρα στο 15ο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, που κατατάσσεται στον δείκτη ψηφοφόρων Partisan Voter του Cook Political Report ως η πιο δημοκρατική περιοχή της χώρας.

«Ήταν ξεχωριστός υποψήφιος και ο νεότερος Λατίνος που εξελέγη στο συμβούλιο της Νέας Υόρκης, γιος μιας ανύπαντρης μητέρας από το Μπρονξ», δήλωσε ο Tony Cárdenas, πρόεδρος του BoldPac.

Ο δημοκράτης Mondaire Jones, ένας ακόμη μαύρος και ομοφυλόφιλος υποψήφιος για το Κογκρέσο, ανακηρύχθηκε αργότερα την Τετάρτη νικητής στην εκλογική κούρσα και θα ακολουθήσει τον Torres στο Σώμα. Ο Jones κατέκτησε το προβάδισμα τριών πόντων έναντι του Ρεπουμπλικανικού αντιπάλου του στον αγώνα για τη 17η έδρα του Κογκρέσου στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο παρ’ όλες τις παραπάνω σημαντικές νίκες για την αμερικάνικη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι:

Παρά τις κατηγορίες για ρατσισμό και σεξουαλικό παράπτωμα, ο Madison Cawthorn, 25 ετών, κέρδισε την 11η θέση στο κογκρέσο της Βόρειας Καρολίνας για να γίνει ο νεότερος υποψήφιος του GOP που εκλέχτηκε ποτέ στο Κογκρέσο και ο νεότερος από οποιοδήποτε κόμμα που εκλέχθηκε σε αυτό για περισσότερα από 50 χρόνια.

Η Marjorie Taylor Greene, μια Ρεπουμπλικανική επιχειρηματίας, έγινε η πρώτη υποστηρίκτρια της ακροδεξιάς θεωρίας συνωμοσίας QAnon που κέρδισε έδρα στο Σώμα των ΗΠΑ όταν ανακηρύχθηκε νικήτρια της 14ης περιφέρειας του Κογκρέσου της Τζόρτζια.


Η υποστηρίκτρια της QAnon, MarjorieTaylor Greene, εναντίον της Nancy Pelosi στην ομιλία της για την νίκη στις εκλογές – βίντεο

Η Green έχει αντιμετωπίσει κριτική για ρατσιστικές και φανατικές δηλώσεις και την υποστήριξή της στο QAnon, μια αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας που έχει τις ρίζες της σε αντισημιτικούς κύκλους, των οποίων οι οπαδοί πιστεύουν ότι ο DonaldTrump αγωνίζεται κρυφά ενάντια σε μια ομάδα Δημοκρατών, δισεκατομμυριούχων και διασημοτήτων που ασχολούνται με την εμπορία παιδιών.

Παρ’ ότι το FBI χαρακτήρισε το κίνημα ως πιθανή απειλή για την εγχώρια τρομοκρατία, η Greene έλαβε υποστήριξη από ομάδες που συνδέονται με τον Mark Meadows, τον προϊστάμενο του Λευκού Οίκου, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εξέχουσας συντηρητικής οργάνωσης του Ιδρύματος Κληρονομιάς και πολλούς μεγάλους δωρητές του GOP.

Ο Trump, μάλιστα, είχε επαινέσει επανειλημμένα την υποψήφιο, η οποία απομακρύνθηκε από τη θεωρία συνωμοσίας του QAnon σε συνέντευξή της στο FoxNews τον Αύγουστο και αρνήθηκε σταθερά να καταγγείλει το QAnon. Η Green ήταν μεταξύ τουλάχιστον δώδεκα υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κογκρέσου – ορισμένες εκτιμήσεις ανέβαζαν τον αριθμό στο 20 – που είχαν εκφράσει κάποιο βαθμό υποστήριξης για το QAno

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Petra De Sutter – Η πρώτη τρανς γυναίκα στην Ευρώπη, που ορίστηκε αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Δημόσιων Επιχειρήσεων και Δημόσιας Υπηρεσίας στο Βέλγιο

Διαβάστε: Η πρώτη τρανς γυναίκα υποψήφια για Πρωθυπουργός στη Ταϊλάνδη

Διαβάστε: Τέσα Γκάνσερερ, η πρώτη τρανς βουλευτής στη Γερμανία

 

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από The Guardian

 

 

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί