Now Reading
Όρμπαν: Εμμένει στην επίθεση σε ΛΟΑΤΚΙ και μετανάστες παρά την απόφαση δικαστηρίου της ΕΕ

Όρμπαν: Εμμένει στην επίθεση σε ΛΟΑΤΚΙ και μετανάστες παρά την απόφαση δικαστηρίου της ΕΕ

Αγνοεί την απόφαση δικαστηρίου της ΕΕ για τη μεταναστευτική πολιτική ο Όρμπαν. Μετανάστευση και δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην ατζέντα του εν όψει εκλογών.

 

Όρμπαν: Εμμένει στην επίθεση σε ΛΟΑΤΚΙ και μετανάστες παρά την απόφαση δικαστηρίου της ΕΕ

Η Ουγγαρία δεν θα αλλάξει τους αμφιλεγόμενους νόμους της για τη μετανάστευση παρά την απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, εντείνοντας την εθνικιστική εκστρατεία του ενόψει των βουλευτικών εκλογών που προμηνύονται αμφίρροπες και θα διεξαχθούν το επόμενο έτος.

Ο Όρμπαν είπε πως η μετανάστευση και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, δύο θέματα τα οποία έχουν προκαλέσει σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κυριαρχήσουν στην ημερήσια διάταξη, καθώς το δεξιό κυβερνών κόμμα Fidesz ετοιμάζεται για τις πρώτες αμφίρροπες εκλογές έπειτα από τρεις συντριπτικές νίκες από το 2010.

Η διένεξη για τα δημοκρατικά πρότυπα έχει οδηγήσει σε πάγωμα των χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ για την Ουγγαρία, περιπλέκοντας τις προσπάθειες του Όρμπαν να επανεκλεγεί καθώς η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Ο 58χρονος πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μια αντιπολίτευση που έχει ενωθεί ενώ ο πληθωρισμός σημειώνει υψηλό 14 ετών, η οικονομία κατευθύνεται προς επιβράδυνση και το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ λόγω υψηλών προεκλογικών δαπανών.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουγγαρίας απέφυγε να αποφανθεί για την υπεροχή του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την εξέταση μιας αμφιλεγόμενης κυβερνητικής κίνησης κατά της μετανάστευσης, αποσοβώντας μια βαθύτερη κρίση αφότου μια παρόμοια πολωνική απόφαση προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη.

Το δικαστήριο εξέτασε μια ένσταση της κυβέρνησης του Ορμπάν για την απόφαση δικαστηρίου της ΕΕ που έκρινε πως η Βουδαπέστη παραβίασε τους νόμους της ΕΕ απελαύνοντας πρόσφυγες πέρα από τα σύνορα στη Σερβία.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Βουδαπέστη έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει τα δικά της μέτρα σε περιοχές όπου η ΕΕ δεν έχει ακόμη προβεί σε κατάλληλα βήματα για κοινή εφαρμογή κανόνων της ΕΕ καθώς και για τη διασφάλιση της εθνικής της ταυτότητας, απόφαση την οποία ο Ορμπάν εξέλαβε ως δικαίωση των πολιτικών του.

Διαβάστε επίσης: Δελτίο Τύπου LGBTI Intergroup: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωράει δύο διαδικασίες παράβασης για ΛΟΑΤΚΙ θέματα κατά της Ουγγαρίας».

“Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε το σύστημα προστασίας των συνόρων”, δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξη Τύπου. “Θα διατηρήσουμε το υπάρχον καθεστώς, ακόμα κι αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μας διέταξε να το αλλάξουμε“, είπε.

Δεν θα το αλλάξουμε και δεν θα αφήσουμε κανέναν να περάσει.

Ο Ορμπάν, η αντιμεταναστευτική στάση του οποίου ενίσχυσε την υποστήριξη για το Fidesz μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, είπε ακόμη ότι θα προωθήσει ένα άλλο αμφιλεγόμενο θέμα, ένα δημοψήφισμα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στο διάστημα μέχρι τις εκλογές.

Ο Ορμπάν θεωρεί τον εαυτό του υπέρμαχο των παραδοσιακών ουγγρικών αξιών απέναντι στην “ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ”.

Στο δημοψήφισμα, οι Ούγγροι θα ερωτηθούν εάν υποστηρίζουν τη διεξαγωγή εργαστηρίων σεξουαλικού προσανατολισμού στα σχολεία χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων, και αν πιστεύουν πως οι διαδικασίες επαναπροσδιορισμού φύλου πρέπει να “προωθούνται” μεταξύ των παιδιών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε Επίσης

Ο Ορμπάν δήλωσε επίσης στη συνέντευξη Τύπου πως η Ουγγαρία παρήγγειλε 9,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer, μέρες αφότου εντόπισε τις πρώτες μολύνσεις με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί την COVID-19.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει την συμπερίληψη της Ουγγαρίας στις προμήθειες εμβολίων της Pfizer για την ΕΕ.

 

LGBTQI  News | T-zine.gr | 25.12.2021

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από News247

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί