Πακιστάν: Δύο τρανς γυναίκες φερόμενα θύματα ομαδικού βιασμού, με άλλες δύο θύματα ξυλοδαρμού.

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 | 14:36

Μετάφραση για το T-zine.gr Σταύρη Μουρβάκη

Trans News

Δύο τρανς γυναίκες φερόμενα θύματα ομαδικού βιασμού, με άλλες δύο θύματα ξυλοδαρμού.

Δύο τρανς γυναίκες φέρεται ότι έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού στο ίδιο τους το σπίτι, ενώ άλλες δύο συγκάτοικοί τους υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό από πέντε άνδρες οι οποίοι εισέβαλλαν στο χώρο που ενοικιάζουν στο Καράτσι του Πακιστάν. Τέτοιες πρακτικές είναι διαδεδομένες στο συντηρητικό πλαίσιο της μουσουλμανικής χώρας, παρά τις προσπάθειες για προώθηση νομοθετημάτων, που στοχεύουν στην προστασίας τους.

Σύμφωνα με την οργάνωση Trans Action Pakistan, έπειτα από άρνηση των γυναικών να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί τους, οι εν λόγω άντρες τους επιτέθηκαν και τις κακοποίησαν σεξουαλικά. Όπως ανέφερε στον ειδησεογραφικό σταθμό Dawn, ο περιφερειακός/τοπικός συντονιστής του Sindh Transgender Network Ihsan Ali, δύο από τις τρανς γυναίκες έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού από πέντε άντρες.

Τρεις από τους φερόμενους δράστες έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν άγνωστοι. Επιπροσθέτως, κατήγγειλε την αστυνομία για αμέλεια, λόγω των ελλιπών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις, που προβλέπονται σε περιπτώσεις βιασμού, αλλά μονάχα έλαβαν κατάθεση για το συμβάν. Η οργάνωση θα καταφύγει στις δικαστικές αρχές, ώστε να καταγραφεί η καταγγελία.

Σειρά τέτοιων επιθέσεων σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Μία από αυτές κατέληξε στη δολοφονία μίας εικοσιπεντάχρονης τρανς γυναίκας, ενώ βρισκόταν με άλλα τρανς άτομα σε εξωτερικό χώρο, λόγω ρίψης αυγών και εν συνεχεία πυροβολισμούς από μέρους ομάδας αντρών. Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί την ερχόμενη Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι οι αρχές προέβησαν στη σύλληψη ενός άντρα, που φέρεται να παρενόχλησε, βασάνισε και βίασε αριθμό τρανς ατόμων στο Καράτσι.

Watch a video of the trans victims below:

© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News