Παράλληλες Συνδέσεις- Η Συνάντηση – Εσύ πως ορίζεις το διαφορετικό;

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 | 22:45

T-zine.gr

Εκδηλώσεις 

 

Παράλληλες Συνδέσεις- Η Συνάντηση

«Εσύ πως ορίζεις το διαφορετικό;»

Μια τριήμερη συνάντηση εφήβων και νέων με συμμετοχή 400 ατόμων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου, 1 & 2 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Η τριήμερη αυτή συνάντηση με τίτλο “Παράλληλες Συνδέσεις- Η Συνάντηση” αποτελεί μέρος του τριετούς σπονδυλωτού προγράμματος «Παράλληλες Συνδέσεις – Οι νέοι μιλούν για τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα», που επιδίωξή του είναι η αλλαγή νοοτροπίας τουλάχιστον για τους συμμετέχοντες και τους κύκλους επιρροής τους.

Συγκεκριμένα, η Συνάντηση θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους να βιώσουν τη διαφορετικότητα σε διάφορες εκφάνσεις της, σε συνεργασία με 18 φορείς (ΜΕΤΑδραση, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Θέατρο στην εκπαίδευση, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ThessISMUN, WAGGGS, Βουδιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης, Thessaloniki Rainbow Youth, Επιτροπή Φύλου και Ισότητας Α.Π.Θ., Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Θετική φωνή και Checkpoint Θεσσαλονίκης, ΚΕΘΕΑ, Η Eä -Ενημέρωση, Κατανόηση, Αποδοχή, Κέντρο Παιδιού & Εφήβου, Σώμα Φίλων ΑΜΕΑ Δράση για το Κάτι Άλλο) με τους οποίους θα αλληλεπιδράσουν τόσο σε θεωρητικό επίπεδο γνωρίζοντας το έργο τους όσο και σε πρακτικό προετοιμάζοντας μία δράση μαζί τους, δράση που έγκειται στο σύνηθες έργο του φορέα και θα υλοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου το πρωί στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια μάλιστα του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί και το Φεστιβάλ Διαφορετικότητας, μέσα από το οποίο οι διάφοροι φορείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν για τις δράσεις τους το κοινό της πόλης και όλοι μαζί, στους ρυθμούς της μουσικής θα μεταφέρουν το μήνυμα της διαφορετικότητας στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ Διαφορετικότητας θα λάβει χώρα την Κυριακή 1 Απριλίου στις 20:30, στην Πλατεία Αριστοτέλους (Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου) με ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Στόχος της τριήμερης συνάντησης είναι οι συμμετέχοντες αρχικά να γίνουν κοινωνοί της διαφορετικότητας ως πεδίου κοινωνικής συμμετοχής και έπειτα να εκπαιδευτούν προκειμένου να δημιουργήσουν Εκπαιδευτικά Πακέτα, που οι ίδιοι θα υλοποιήσουν σε διάφορα σύνολα και σχολικά περιβάλλοντα σε όλη τη χώρα, ως πρεσβευτές του προγράμματος.

Στόχος του Προγράμματος είναι παιδιά κι έφηβοι όλης της χώρας να αποδεχθούν τη μοναδικότητα τους, γνωρίζοντας και κατανοώντας τη διαφορετικότητα με πρώτο σημείο αναφοράς τον εαυτό τους, και να διαμορφώσουν κοινωνική στάση, αναπτύσσοντας σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους.

Σκοπός του είναι να καταστεί εργαλείο διάδοσης (εργαλείο advocacy) της διαφορετικότητας στα παιδιά και τους νέους ως πηγή έκφρασης και δικαιωμάτων, ώστε να έχουν την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουν την κοινότητά τους.

Δείτε το event στο facebook εδώ

© T-zine.gr