ΗΠΑ: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 | 13:20

Trans News |T-zine.gr

Ένα δημόσιο πάρκο στο Brooklyn θα μετονομαστεί προς τιμή της LGBTQ+ ακτιβίστριας Marsha P. Johnson, σύμφωνα με μία ανακοίνωση της 1ης Φεβρουαρίου από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo.

Πάρκο στη Νέα Υόρκη θα μετονομαστεί σε Marsha P. Johnson

Πάρκο στη Νέα Υόρκη θα μετονομαστεί σε Marsha P. Johnson

Μιλώντας σ’ ένα κοινό που συγκεντρώθηκε για μία εκδήλωση καμπάνιας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο κυβερνήτης περιέγραψε την Johnson, μία προσωπικότητα κλειδί στην εξέγερση του Stonewall, ως “είδωλο της κοινότητας”. Θα είναι το πρώτο πάρκο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης που θα ονομαστεί με μία ανοιχτά LGBTQ+ προσωπικότητα.

Γεννημένη στις 24 Αυγούστου του 1945, η Marsha P. Johnson (το “P.” όπως το έθεσε περίφημα, σημαίνει “pay it no mind”) μετακόμισε στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης κατά τα μέσα του 1960, μόνο με $15 και τα ρούχα της. Εκεί, η Johnson θα γινόταν σύντομα μία από τις πιο λατρευτές και τρομερές μορφές της queer σκηνής, σπάζοντας τα περιθώρια ως μία ατρόμητη ακτιβίστρια και μία από τις πρώτες Queens που παίζει στο περίφημο Stonewall Inn.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Portrait of Marsha by Alvin Baltrop. On view @bronxmuseum #marshamonday #marshapjohnson #happybirthdaymarsha

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Happy Birthday, Marsha! (@hbdmarsha) στις

Η ανακοίνωση του κυβερνήτη Cuomo δεν είναι η πρώτη στη Νέα Υόρκη που αναγνωρίζει τη Johnson. Πέρυσι στην 50η επέτειο της εξέγερσης του Stonewall, η Chirlane McCray, η πρώτη κυρία της πόλης, αναφέρθηκε στη New York Times σχετικά με ένα ποσό γύρω στα $750,000 για ένα πρότζεκτ για την ανέγερση ενός μνημείου για την Johnson και Sylvia Rivera στο Greenwich Village. “To L.G.B.T.Q. κίνημα απεικονίστηκε πάρα πολύ ως ένα λευκό, γκέι ανδρικό κίνημα“, δήλωσε η κ. McCray. “Αυτό το μνημείο αντισταθμίζει αυτή την τάση να “ασβεστώνουμε” την ιστορία“.

Διαβάστε: Μια νέα έρευνα, για τον θάνατο ενός τρανς ειδώλου το 1992, έρχεται να φωτίσει μια ιστορικά διωκόμενη κοινότητα, στο υπέροχο έγγραφο του Ντέιβιντ Φρανς.

Σύμφωνα με την καμπάνια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανακοίνωση του Cuomo αναφορικά με το πάρκο Johnson ενισχύει την δέσμευση της πολιτείας στην προώθηση των LGBTQI+ δικαιωμάτων. Αναγγέλλοντας τη μετονομασία του πάρκου, ο Cuomo συζήτησε επίσης πρόσφατα την προτεινόμενη νομοθεσία η οποία στοχεύει να νομιμοποιήσει την επί πληρωμή παρένθετη μητρότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Εάν περάσει, η νομοθεσία θα βοηθήσει τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι μέλη της LGBTQI+ κοινότητας, να δημιουργήσουν μία οικογένεια – Η Νέα Υόρκη είναι επί του παρόντος μία από τις τρεις πολιτείες που απαγορεύει την παρένθετη μητρότητα όταν εμπλέκεται πληρωμή.

 

“Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι η προοδευτική πρωτεύουσα του έθνους και καθώς κερδίζουμε τη νομική μάχη για τη δικαίωση της LGBTQI κοινότητας, με πολλούς τρόπους χάνουμε τον ευρύτερο πόλεμο για την ισότητα“, δήλωσε ο Cuomo στο HRC γκαλά. “Ακόμα και στη Νέα Υόρκη, οι επιθέσεις εναντίον Αφρικανικής καταγωγής Αμερικανών, Εβραίων Αμερικανών, Μουσουλμάνων Αμερικανών και LGBTQI Αμερικανών αυξήθηκαν σε διψήφια νούμερα… Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε την πρόοδο και θα δείξουμε στο υπόλοιπο έθνος τον δρόμο προς τα μπρος“.

Το Ινστιτούτο Marsha P. Johnson (MPJI) είναι ένας οργανισμός που συνεχίζει την κληρονομιά του ακτιβισμού της Johnson προστατεύοντας και υπερασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα των μαύρων τρανς ατόμων.

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Οι τρανς ηρωίδες που ξεκίνησαν την επανάσταση: σειρά βίντεο ερευνά την ιστορία του τρανς ακτιβισμού – και μιας πιθανής δολοφονίας.

Διαβάστε: Βρέθηκε η πρώτη μαγνητοσκόπηση των τρανς ακτιβιστριών Rivera και Johnson

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από avmag.gr