Η London Moore, 20 ετών, δολοφονήθηκε με όπλο το Σάββατο στο North Port.

Πέμπτη δολοφονία τρανς γυναίκας στην Φλόριντα, 20η δολοφονία μίσους στις ΗΠΑ για φέτος

ΗΠΑ: Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 | 11:19

Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

Πέμπτη δολοφονία τρανς γυναίκας στην Φλόριντα, 20η δολοφονία μίσους στις ΗΠΑ για φέτος.

Η London Moore, 20 ετών, δολοφονήθηκε με όπλο το Σάββατο στο North Port.

Μια τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε με όπλο το Σάββατο στο North Port της Φλόριντα και αυτή είναι η 20η καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ανθρώπου στις ΗΠΑ για φέτος.

Η London Moore, 20 ετών, βρέθηκε δολοφονημένη σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της πόλης, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία αρχικά την είχα αναφέρει σε λάθος γένος και με λάθος όνομα. Το αυτοκίνητό της βρέθηκε την επόμενη μέρα σε διαφορετική τοποθεσία, αναφέρει το νοτιοδυτικό τηλεοπτικό σταθμό της Φλόριντα WINK.

Η αστυνομία αναφέρθηκε στη δολοφονία ως «ένα μεμονωμένο περιστατικό», ενώ συμπληρώνεται ότι πιστεύει ότι το θύμα γνώριζε τον δολοφόνο, ο οποίος αναζητείται. Εντούτοις, ακτιβιστές επεσήμαναν ότι η δολοφονία της Moore αποτελεί μέρος ενός κύκλου βίας κατά των τρανς ανθρώπων, ιδιαίτερα των μαύρων τρανς γυναικών, και πρέπει να διερευνηθεί ως έγκλημα μίσους.

Ο Hal Trejo, ακτιβιστής που ενεργοποιείται στις οργανώσεις All Rainbow και Alllied Youth Inc. σημείωσε ότι η Moore είναι το πέμπτο τρανς άτομο που δολοφονήθηκε στη Φλόριντα για φέτος. Τρεις ήταν στο Τζάκσονβιλ και ένα ήταν στο Ορλάντο.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει μια τεράστια κρίση και πρέπει να αντιμετωπιστεί και να μιλήσουμε γι’ αυτό», ανέφερε ο Trejo σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό, τον WBBH.

Σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας, αναφέρεται ότι: «Δεν έχουμε καμία πληροφορία σε αυτό το σημείο ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους», δήλωσε στο WBBH ο Joshua Taylor του Τμήματος της Αστυνομίας στο North Port. «Ωστόσο, είναι στις προτάσεις, σίγουρα θα μπορούσε να εξελιχθεί έτσι. Μέρος της έρευνας για τους λόγους τους οποίους έγινε συμπεριλαμβάνει να μιλήσουμε και για ποιος το έπραξε. Πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Διαβάστε: Τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε στη Φιλαδέλφεια – το 19° θύμα μίσους στις ΗΠΑ για φέτος.

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Advocate