Πέντε άνδρες καταδικάστηκαν για τη βίαιη δολοφονία τρανς γυναίκας στη Βραζιλία (Photos + Video)

(Σημείωση από το t-zine: Το δημοσίευμα περιέχει ιδιαίτερα σκληρές εικόνες. Η αναδημοσίευσή τους γίνεται στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης για την σκληρότητα των εγκλημάτων μίσους κατά τρανς ανθρώπων που, δυστυχώς, αντί να μειώνονται θεριεύουν σε όλο τον κόσμο).

Βραζιλία: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018 | 23:37

T-zine.gr

Trans News

 

Ο ξυλοδαρμός είχε καταγραφεί σε βίντεο και είχε προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή
 

Πέντε άνδρες καταδικάστηκαν για τη βίαιη δολοφονία τρανς γυναίκας στη Βραζιλία (Photos + Video)

Πέντε άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για τον βίαιο ξυλοδαρμό και τη δολοφονία – στις 15 Φεβρουαρίου του 2017 – της Dandara dos Santos, τρανς γυναίκας στην Βραζίλια. Οι ποινές τους ποικίλουν από 21 χρόνια κάθειρξης έως 14 χρόνια και έξι μήνες. Συνολικά και οι πέντε καταδικάστηκαν σε 83 χρόνια φυλάκισης.

Οι συνήγοροι δύο εκ των καταδικασθέντων ανέφεραν ότι θα προσφύγουν σε έφεση, υποστηρίζοντας πως οι πράξεις τους δεν συνέβαλαν στο θάνατο του θύματος.

Διαβάστε ακόμα: Τρανς γυναίκα εκλιπαρούσε για τη ζωή της πριν την ξυλοκοπήσουν έως θανάτου.

 

Η Francisca Ferreira de Vasconcelos με τη φωτογραφία της δολοφονημένης κόρης της Dandara dos Santos

Σημειώνεται ότι, η Dandara dos Santos σύρθηκε βίαια έξω από το σπίτι της από κατοίκους της Fortaleza στην Βραζιλία και παρά τις ικεσίες της να την λυπηθούν και να μην την σκοτώσουν, εκείνοι γελώντας και προπηλακίζοντάς την την σκότωσαν στο ξύλο.

Η ομάδα των τρανσφοβικών ξέσπασε βίαια στην Dandara, αφού ομαδικά την χτυπούσαν με μπουνιές, κλωτσιές, παπούτσια και μια μεγάλη σανίδα. Όλα αυτά ενώπιον μαρτύρων και παρά τα παρακάλια της για την ζωή της.

Και όταν πια η Dandara δεν μπορούσε να σταθεί από το ξύλο την πέταξαν σε ένα καρότσι οικοδομής , χωρίς να σταματήσουν να βρίζουν και να γελούν.

Την επίθεση κατέγραψε κάποιος από τους αυτόπτες μάρτυρες ο οποίος έδωσε το βίντεο στην αστυνομία.

Το φρικιαστικό βίντεο δείχνει την dos Santos πεσμένη στο έδαφος, να αιμορραγεί και να δέχεται κλωτσιές στο πρόσωπο. Στη συνέχεια δέχεται χτυπήματα με ξύλο. Σύμφωνα με τις αρχές την πυροβόλησαν δύο φορές στο πρόσωπο και στη συνέχεια τη σκότωσαν με βάναυσα χτυπήματα.

Το σχετικό βίντεο έχει αποσυρθεί πλέον από το youtube, υπάρχει όμως ενσωματωμένες σκηνές σε δεύτερο βίντεο.

Διαβάστε ακόμα: Συντετριμμένη η μητέρα της δολοφονημένης τρανς γυναίκας ρωτά: «Τι συνέβη, τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι, Θεέ μου»;

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές σκηνές

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από documentonews.gr