Now Reading
Περισσότεροι από 300 LGBTI+ άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στη Βραζιλία γι’ αυτό το έτος

Περισσότεροι από 300 LGBTI+ άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στη Βραζιλία γι’ αυτό το έτος

Βραζιλία: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018 | 12:16

Τζένη Πατεράκη | LGBTQI News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

 

Περισσότεροι από 300 LGBTI+ άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στη Βραζιλία γι’ αυτό το έτος.

Γυναίκες κλαίνε σε μια πορεία μνήμης για την ακτιβίστρια Marielle Franco (DIEGO HERCULANO/AFP/Getty)

Αυτός ο αριθμός σημαίνει ότι αυτή η χώρα της Νότιας Αμερικής βρίσκεται στο πιο θανατηφόρο έτος που έχει καταγραφεί για τους LGBTI ανθρώπους, αφού υπήρξαν 387 LGBTI θύματα δολοφονιών το 2017 και συνολικά 343 πρόπερσι.

Η έρευνα που πραγματοποίησε ο παλαιότερος παρατηρητής της LGBTΙ οργάνωσης της Βραζιλίας, του Grupo Gay da Bahia, διαπίστωσε επίσης ότι 713 εγκλήματα μίσους κατά των LGBT ανθρώπων – συχνά στις κατηγορίες σωματικής ή ψυχολογικής βίας – καταγράφηκαν το 2018 μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Διαδηλωτές κατά των δολοφονιών των LGBTI+ ανθρώπων (MAURO PIMENTEL/AFP/Getty)

Μια από τις δολοφονίες αυτού τους έτους ήταν της Marielle Franco , 38 ετών, μαύρη, λεσβία, και δημοτικός σύμβουλος, την οποία πυροβόλησαν μέσα στο αυτοκίνητό της τον Μάρτιο, κινητοποιώντας χιλιάδες ανθρώπους να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους.

Η σύντροφός της, Mônica Benício, την οποία σκόπευε να παντρευτεί το 2019, μίλησε μετά από την δολοφονία της, λέγοντας: «Δεν αμφισβητώ καθόλου ότι πρόκειται για πολιτικό έγκλημα».

«Ήταν η μόνη μαύρη γυναίκα σύμβουλός μας – μια μαύρη, λεσβία γυναίκα από την φαβέλα που κατέχει μια θέση εξουσίας η οποία προορίζεται κυρίως για τους λευκούς άνδρες».

Η Anielle Silva (αριστερά), αδελφή της ακτιβίστριας Marielle Franco, κλαίει σε μια πορεία μνήμης μετά τη δολοφονία της (DIEGO HERCULANO/AFP/Getty)

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύφθηκαν στη περίοδο που ο ακροδεξιός υποψήφιος κατά των LGBT ανθρώπων, Jair Bolsonaro – που είχε πει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο αντί ένα ομοφυλόφιλο – έχει προβάδισμα στις προεδρικές εκλογές πριν από τις γενικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Πέρυσι, ο πρόεδρος της Grupo Gay da Bahia, Luiz Mott, δήλωσε ότι τα αυξανόμενα επίπεδα βίας προκλήθηκαν εν μέρει από την αυξανόμενη δημοσιότητα που δόθηκε στους ακραιο-συντηρητικούς πολιτικούς.

Ο Bolsonaro έχει κάνει σχόλια μίσους, συμπεριλαμβανομένου του 2015, όταν είπε ότι οι ασθενείς στα νοσοκομεία θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να απορρίψουν το «γκέι αίμα».

Ο Bolsonaro έχει το προβάδισμα για πρόεδρος (NELSON ALMEIDA/AFP/Getty)

Μόλις τον περασμένο μήνα, σε μια προηγουμένη δήλωση του αναφέρθηκε ότι αν έβλεπε δύο άντρες να φιλιούνται στο δρόμο, θα τους έδινε γροθιά, λέγοντας: «Δεν φιλάω τη γυναίκα μου στο δρόμο».

«Γιατί να το αντιμετωπίσουμε αυτό στην κοινωνία; Γιατί να υπάρχουν στο σχολείο; Τα μικρά παιδιά των 6 ή 7, βλέποντας δύο άντρες να φιλιούνται είναι αυτό που θέλει η κυβέρνηση να κάνει. Είναι αυτή η δημοκρατία;» ρώτησε.

Στη συνέχεια εξομοιώνει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, κάτι που είναι γνωστό μεταξύ των ομοφοβικών δίνοντας χώρο το τελευταίο έτος να δυναμωθεί η ακροδεξιά.

Οι άνθρωποι ξαπλώνουν στο έδαφος ως ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον των LGBT + δολοφονιών, μπροστά σε ένα πανό που γράφει: «Σταματήστε να μας σκοτώνετε» (MIGUEL SCHINCARIOL/AFP/Getty)

Ο πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως υπεύθυνος στρατιωτικός κάτω από τη βάρβαρη δικτατορία των 21 χρόνων της Βραζιλίας, δήλωσε: «Να σεβαστούμε και το δικαίωμα του παιδεραστή να κάνει σεξ με ένα δίχρονο; Θα ενωθεί έτσι [η Βραζιλία];»

Οι δηλώσεις του ανησύχησαν τον Stephen Fry, ο οποίος πήρε συνέντευξη στο Bolsonaro το 2013, όπου ο ακροδεξιός πολιτικός του είχε πει ότι «κανένας πατέρας δεν θα υπερηφανευόταν ποτέ για την ύπαρξη ενός γκέι γιου».

Ο Fry έκανε ένα ειλικρινές κάλεσμα προς τους βραζιλιάνους ψηφοφόρους να απορρίψουν τον Bolsonaro, λέγοντας: «Ζει σε έναν κόσμο φαντασίας του μιλιταρισμού που βρίσκω βαθιά ανησυχητικό και τρομακτικό».

Δείτε Επίσης

Ο Jair Bolsonaro, υποψήφιος για το Σοσιαλιστικό Κόμμα (EVARISTO SA/AFP/Getty)

Αναφερόμενος στη διχαστική ρητορική του Bolsonaro, ο Fry πρόσθεσε: «Η ρητορική που χρησιμοποιεί κατά των μη λευκών ανθρώπων, των γυναικών και της LGBTΙQ κοινότητας είναι ιδιαίτερα τρομακτική και θα οδηγήσει σε περισσότερα σπασμένα κεφάλια στο πεζοδρόμιο, περισσότερο χυμένο αίμα, περισσότερα βασανιστήρια, περισσότερες δολοφονίες, δυστυχία, λιγότερη αποδοχή, περισσότερους γονείς που θα θρηνούν. Αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό».

«Σίγουρα η Βραζιλία είναι καλύτερη από αυτό. Η Βραζιλία είναι καλύτερη από τον Bolsonaro», κατέληξε ο Fry.

Η Dua Lipa και άλλοι μουσικοί έχουν τοποθετηθεί επίσης εναντίον του Bolsonaro, χρησιμοποιώντας το hashtag #ElNao το οποίο μεταφράζεται ως: «Όχι αυτόν».

 


 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από Pink News

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί