Now Reading
Πιτ Μπούτιτζιτζ: Ο ομοφυλόφιλος «πονοκέφαλος» του Τραµπ

Πιτ Μπούτιτζιτζ: Ο ομοφυλόφιλος «πονοκέφαλος» του Τραµπ

ΗΠΑ: Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 | 13:45

T-zine.gr | LGBTQI News  

 

Ο 37χρονος Πιτ Μπούτιτζιτζ φιλοδοξεί να αποτελέσει το αντίπαλον δέος στον Ντόναλντ Τραµπ

 

Πιτ Μπούτιτζιτζ: Ο ομοφυλόφιλος «πονοκέφαλος» του Τραµπ

Πιτ Μπούτιτζιτζ, Ντόναλντ Τραμπ (AP images)

Προερχόµενος από τη µέση του πουθενά, από µια µικρή πόλη µιας ευρύτερης περιοχής που είναι γνωστή εντός των ΗΠΑ ως «Ζώνη της Σκουριάς», ο ∆ηµοκρατικός Πιτ Μπούτιτζιτζ, µε την υποψηφιότητά του για το χρίσµα των ∆ηµοκρατικών εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020, ευελπιστεί να έρθει στο προσκήνιο της αµερικανικής πολιτικής

Ο 37χρονος δήµαρχος της µικρής πόλης Σάουθ Μπεντ στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, Πιτ Μπούτιτζιτζ, αντιµετωπίζεται ως πολλά υποσχόµενος και αυτός µαζί µε άλλα ανερχόµενα αστέρια: τον Μπίτο Ο’ Ρουρκ από το Τέξας, τη βουλευτή Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ από τη Νέα Υόρκη, τη βουλευτή Ιλχάν Οµάρ και άλλους ∆ηµοκρατικούς πολιτικούς κάτω των 45 ετών.

Πιτ Μπούτιτζιτζ (AP photo)

 

Οµοφυλόφιλος και παντρεµένος, µε σπουδές σε Χάρβαρντ και Οξφόρδη αλλά και θητεία στο Αφγανιστάν

 

Πιτ Μπούτιτζιτζ (AP photo)

Ο Πιτ εξελέγη πρώτη φορά δήµαρχος του Σάουθ Μπεντ το 2012, σε ηλικία 29 ετών, µε κύρια υπόσχεση της προεκλογικής του καµπάνιας να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ξαναγίνει η πόλη βιώσιµη. Το Σάουθ Μπεντ, όπως τόσες πόλεις της Ιντιάνα, του Ιλινόις, του Μίσιγκαν και άλλων µεσοδυτικών πολιτειών και της περιοχής γύρω από τις Μεγάλες Λίµνες, υπέφερε από τη σταδιακή αποβιοµηχάνιση. Το πολιτικό πλάνο του Πιτ Μπούτιτζιτζ είχε όλα εκείνα τα στοιχεία της «αστικής αναγέννησης», δηλαδή της αλλαγής της χρήσης χώρων και κτιρίων που είχαν πέσει σε αχρηστία και είχαν µετατραπεί σε δείγµατα της αποσύνθεσης του αστικού ιστού. Ένα παράδειγµα της πολιτικής του είναι το πρόγραµµα που υλοποίησε και το οποίο είχε τον τίτλο «1.000 σπίτια σε 1.000 µέρες».

Πιτ Μπούτιτζιτζ (AP photo)

Ο Μπούτιτζιτζ, παρά το γεγονός ότι το 2014 έλαβε επτάµηνη άδεια από τα καθήκοντά του στο τιµόνι του Σάουθ Μπεντ για να πάει να πολεµήσει στο Αφγανιστάν από τις τάξεις των υπηρεσιών πληροφοριών του Πολεµικού Ναυτικού, κατάφερε σε µεγάλο βαθµό να κάνει την πόλη του, που παλιά αποτελούσε την έδρα της αυτοκινητοβιοµηχανίας (ιδιαίτερα αγαπηµένης στις ΗΠΑ) Στουντµπέικερ (Studebaker), µια σύγχρονη και λειτουργική πόλη.

 

Στηρίζει την «αστική αναγέννηση», δηλαδή την αλλαγή της χρήσης χώρων και κτιρίων που είχαν πέσει σε αχρηστία

 

Πιο συγκεκριµένα, επί των ηµερών του καταγράφηκε η πρώτη αύξηση του πληθυσµού της πόλης εδώ και περίπου µισό αιώνα, ενώ παράλληλα η ανεργία από 9,6% που ήταν το 2012 έφτασε πλέον στο 3,8%. Για να το πετύχει αυτό, κατάφερε να προσελκύσει συνολικά 850 εκατοµµύρια δολάρια σε επενδύσεις. Τα στοιχεία αυτά ήταν που του εξασφάλισαν τη νίκη στις εκλογές του 2015 µε ποσοστό… 80%.

Δείτε Επίσης

Μιλά οκτώ γλώσσες

Ο Μπούτιτζιτζ πέραν της επιτυχηµένης πορείας του στο τιµόνι του Σάουθ Μπεντ κατεβαίνει στη µάχη για το χρίσµα των ∆ηµοκρατικών µε τη στήριξη και της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, αφού είναι ο πρώτος εκλεγµένος σε δηµόσιο αξίωµα σε ολόκληρη την Ιντιάνα που όχι µόνο έκανε γνωστό ότι είναι οµοφυλόφιλος, αλλά παντρεύτηκε και τον εκλεκτό της καρδιάς του, Τσάστεν Γκλέζµαν. Μεταξύ άλλων χαρισµάτων του, ο Μπούτιτζιτζ µιλά… οκτώ γλώσσες, ενώ έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ και στην Οξφόρδη και έχει εργαστεί, µεταξύ άλλων, για τον όµιλο Κοέν και για τη McKinsey&Co.

Με τον σύζυγό του, Τσάστεν Γκλέζµαν (AP photo)

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από ethnos.gr

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί