Now Reading
Πληθαίνουν τα εγκλήματα μίσους πέριξ σχολείων στην Αγγλία και την Ουαλία.

Πληθαίνουν τα εγκλήματα μίσους πέριξ σχολείων στην Αγγλία και την Ουαλία.

Ηνωμένο Βασίλειο: Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 | 12:45

Μετάφραση: Ειρήνη Συνοδινού | T-zine.gr
Trans News 

Πληθαίνουν τα εγκλήματα μίσους πέριξ σχολείων στην Αγγλία και την Ουαλία.

Πληθαίνουν τα εγκλήματα μίσους πέριξ σχολείων στην Αγγλία και την Ουαλία.

Η Αστυνομία καταγράφει αύξηση της τάξης του 48% στα εγκλήματα μίσους που σχετίζονται με τη φυλή, και, 167% σε εγκλήματα μίσους που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου των θυμάτων.

Εκατοντάδες εγκλήματα μίσους έχουν διαπραχθεί μέσα ή κοντά σε σχολεία και κολλέγια τα δυο τελευταία χρόνια, κυρίως με άξονα την φυλή και την εθνική καταγωγή, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία.

Δεδομένα από 29 αστυνομικές δυνάμεις σε Αγγλία και Ουαλία δείχνουν αύξηση στον αριθμό των εγκλημάτων μίσους που σχετίζονται με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία ή την ταυτότητα φύλου των θυμάτων.

Σύμφωνα με την έρευνα ειδησεογραφικού πρακτορείου, συνέβησαν 1.487 εγκλήματα με κίνητρο το μίσος, κοντά ή μέσα σε σχολεία και κολλέγια, τα δυο τελευταία ακαδημαϊκά έτη. Από αυτά, τα 919 συνέβησαν μεταξύ Σεπτεμβρίου του 2016 και Ιουλίου του 2017, σχεδόν 5 κάθε εργάσιμη μέρα, και τα 568 την ίδια περίοδο των ετών 2015-2016.

Όταν καταχωρεί ένα έγκλημα, η αστυνομία κατηγοριοποιεί την επίθεση ανάλογα με το είδος του κινήτρου. Οι αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν να καταθέσουν λεπτομερή στοιχεία των επιθέσεων, στις οποίες κίνητρο θεωρήθηκε το μίσος με το επιπλέον στοιχείο ότι η περιγραφή της τοποθεσίας όπου έλαβαν χώρα περιλάμβανε τις λέξεις «σχολείο» ή «κολλέγιο». Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιθέσεις είχαν καταχωρηθεί σε περισσότερες από μία κατηγορίες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η φυλή και η εθνική καταγωγή είναι οι συχνότερες καταγραφές. Συνολικά τα εγκλήματα μίσους που είχαν ρατσιστικό κίνητρο ανέρχονται σε 448 το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και σε 661 το 2016-2017 –μια αύξηση της τάξης του 48%.

Οι 57 καταγραφές εγκλημάτων μίσους που υποκινήθηκαν από θρησκευτική μισαλλοδοξία το 2015-2016, αυξήθηκαν σε 78 το επόμενο έτος (αύξηση 37%), ενώ οι επιθέσεις που είχαν σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των θυμάτων αυξήθηκαν, από 41 σε 99, δηλαδή κατά 141%.

Επιπλέον αυξήθηκαν κατά 112% οι επιθέσεις σε άτομα με αναπηρία, από 50 τον έναν χρόνο, σε 106 τον επόμενο.

Η μικρότερη κατηγορία είχε την μεγαλύτερη αύξηση: από 6 περιστατικά με στόχο τρανς πρόσωπα το 2015-2016, σε 16 περιστατικά τον επόμενο χρόνο, δηλαδή αύξηση της τάξης του 167%.

Ο Geoff Barton, γενικός γραμματέας της Association of School and College Leaders, δήλωσε ότι τα στοιχεία ήταν ανησυχητικά και αντικατοπτρίζουν ένα ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα.

«Τους τελευταίους 18 μήνες, επικεφαλείς σχολείων αναφέρουν αρκετά περιστατικά στα οποία παιδιά που φοιτούν σε σχολείο ή κολέγια πέφτουν θύματα ρατσιστικής κακοποίησης από άτομα εκτός του σχολείου και εκτός των εγκαταστάσεων, όταν επιστρέφουν σπίτι ή κατευθύνονται προς άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους», δήλωσε.

«Είναι σχετικά σπάνιο να συμβούν εγκλήματα μίσους μέσα στα σχολεία και τα κολλέγια. Για την ακρίβεια τα σχολεία και τα κολλέγια αποτελούν καταφύγια σημαντικών αξιών και προωθούν την ανεκτικότητα και το σεβασμό, υπηρετώντας συχνά ευρείες και ποικιλόμορφες κοινότητες. Διαθέτουν ισχυρά συστήματα ώστε το προσωπικό να αντιμετωπίζει με σιγουριά κάθε είδους συμπεριφορά που υποκινείται από τέτοιες διακρίσεις και οι μαθήτριες και μαθητές έχουν τη βεβαιότητα ότι θα δοθεί η δέουσα βαρύτητα στις αναφορές τους σε σχετικά περιστατικά. Μαθαίνουν στους νέους ανθρώπους της σημασία της αποδοχής και του σεβασμού και συμβουλεύονται την αστυνομία όταν συμβεί κάτι σοβαρό. Σε αυτές τις εποχές που φαίνεται ότι οι κοινωνία μας είναι ανησυχητικά διχασμένη, τα σχολεία κάνουν καταπληκτική δουλειά στο να διατηρούν τη συνοχή της».

Αυτό που επισημάνθηκε, επιπλέον, είναι ότι η αύξηση μπορεί να οφείλεται στην βελτίωση των συστημάτων καταγραφής της αστυνομίας και τις υπηρεσίες που συνεργάζονται με αυτήν.

Δείτε Επίσης

Ο υπαρχηγός Mark Hamilton, ο επικεφαλής του συμβουλίου για τα εγκλήματα μίσους δήλωσε: «Το έγκλημα μίσους, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ανθρώπων, υπονομεύει την ποικιλομορφία και την αποδοχή την οποία οφείλουμε να τιμούμε. Όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν μια ισχυρή προσέγγιση στην αναφορά του εγκλήματος και την ικανότητα να καθησυχάζουν τα θύματα. Έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες για την βελτίωση των συστημάτων καταγραφής και της συνεργασίας μας με εκπαιδευτές και οργανώσεις που ειδικεύονται στην υποστήριξη των θυμάτων».

Ωστόσο επισημαίνεται ότι τα στοιχεία αυτά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο Paul Twocock, διευθυντής καμπάνιας, πολιτικών και έρευνας του Stonewall, δήλωσε: «Ενώ ορισμένοι άνθρωποι προτείνουν ότι αυτή η αύξηση συνδέεται με το ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την αυτοπεποίθηση να αναφέρουν τις επιθέσεις, φοβόμαστε ότι αυτά τα νούμερα αναπαριστούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου μιας ανόδου των εγκλημάτων μίσους ενάντια στους LGBTI ανθρώπους».

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Guardian

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί