Now Reading
Πολιτικός που παραιτήθηκε κατηγορούμενη για πολιτικές κατά των τρανς πιθανόν να αντικατασταθεί από τρανς γυναίκα.

Πολιτικός που παραιτήθηκε κατηγορούμενη για πολιτικές κατά των τρανς πιθανόν να αντικατασταθεί από τρανς γυναίκα.

Ηνωμένο Βασίλειο: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 | 16:53

Μετάφραση: Δημήτρης Κυριακού | T-zine.gr

Trans News

Πολιτικός που παραιτήθηκε κατηγορούμενη για πολιτικές κατά των τρανς πιθανόν να αντικατασταθεί από τρανς γυναίκα.

Η Ann Sinnott (αριστερά) μπορεί να αντικατασταθεί από την Sarah Brown (δεξιά)

Μια τοπική σύμβουλος που κατά την άσκηση των καθηκόντων της πήρε θέσεις κατά των τρανς δικαιωμάτων, μπορεί τώρα να αντικατασταθεί από μια τρανς γυναίκα.

Η δημοτική σύμβουλος της πόλης του Cambridge, Ann Sinnott, παραιτήθηκε από τα καθήκοντα της και το Εργατικό Κόμμα, μετά από την αντίθεση της στις θέσεις του Κόμματος υπέρ των τρανς.

Η Sinnott κατηγόρησε το συμβούλιο ότι «παραβίασε το νόμο», επειδή υποστήριξε πολιτικές σύμφωνα με τις οποίες «τα τρανς άτομα δεν θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις ενιαίου φύλου εγκαταστάσεις».

Η πολιτική αυτή είναι σε ισχύ από το 2010 δίχως πρόβλημα, αλλά η Sinnott ισχυρίστηκε ότι οι γυναίκες «προδόθηκαν από το Εργατικό Κόμμα του Συμβουλίου της πόλης του Cambridge» γιατί οι συνάδελφοι της δεν θα συμφωνούσαν να την καταργήσουν.

Η κα. Ann Sinnott

Στο γράμμα της παραίτησής της κατηγορούσε το Εργατικό Κόμμα για «βιολογικά βασισμένο σεξισμό» και αναφέρονταν στις τρανς γυναίκες ως «γεννημένα αρσενικά».

Η ειρωνεία είναι ότι η θέση της Sinnott στο Συμβούλιο μπορεί να καλυφθεί από τρανς γυναίκα!

Πριν τη 13η Σεπτεμβρίου, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες επέλεξαν την σεβαστή ακτιβίστρια Sarah Brown ως την υποψήφια για την κενή θέση της Sinnott στο Συμβούλιο του Petersfield.

Η Brown, τρανς λεσβία ακτιβίστρια, κατείχε τη θέση από το 2010 έως το 2014.

Η κα. Sarah Brown

Η υποψήφια δήλωσε: «Το Petersfield είναι εκεί που ζω και σκοπεύω να το υπερασπιστώ όπως ήδη ξέρω να κάνω – όπως έκανα και παλιά».

Η ίδια πρόσθεσε: «Με λύπη μου βλέπω ότι ο αγώνας γυρίζει το χρόνο πίσω στην πολιτική ισοτήτων του συμβουλίου της πόλης και εγώ δεν θα σιωπήσω. Θα υπερασπιστώ τις ανάγκες και τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων, μαζί με άλλες ομάδες, μέσα από την εθνική νομοθεσία».

«Το Cambridge έχει αποτελέσει παράδειγμα ως προς την διαφορετικότητα, την ανοχή και τις φιλελεύθερες αξίες και πρέπει να υπερασπιστούμε αυτή την ηγεσία από εκείνους που κοιτάνε πώς να μας διασπάσουν», συμπλήρωσε.

Η Brown ελπίζει να κερδίσει από την δυσαρέσκεια που σχετίζεται με τις «προ-Brexit» πολιτικές που ακολούθησαν τα δύο μεγάλα κόμματα όταν θα τεθεί σε ψηφοφορία. Ανέφερε ότι: «Σε αυτές τις δύσκολες μέρες του Brexit, εθνικό είναι και το τοπικό. Το Brexit θα έχει τότες πολλές επιπτώσεις, για τις οποίες νοιάζομαι, θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα: η αυστηρότητα της Κυβέρνησης, η κρίση στο NHS και η φτωχή χρηματοδότηση για τα σχολεία και τους δρόμους. Οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μοχλό – και σε αυτές τις εκλογές. Θα ενθαρρύνω όλους εκείνους που θέλουν να δουν τους ανθρώπους να έχουν τον τελικό λόγο στην ψήφο υπέρ μου, σαν η μόνη υποψήφια που το κόμμα υποστηρίζει».

Δείτε Επίσης

Μια εκ των συνεργατών της Brown, η τρανς αγωνίστρια Zoe O’Connell, έχει επίσης θέση στο συμβούλιο. Υπάρχει ένα αυξανόμενο κίνημα πολιτικών κατά των τρανς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πολλοί συμμετέχοντες ισχυρίζονται ότι δρουν με βάσει τις «ανησυχίες» για τις επιπτώσεις της ισότητας των τρανς στις υπηρεσίες των γυναικών, παρόλο που τις ανησυχίες τους δεν συμμερίζονται ειδικοί, που στην πραγματικότητα διοικούν μόνο γυναικείες υπηρεσίες.

Τον Ιούλιο, στην Πορεία Υπερηφάνειας στο Λονδίνο «παρείσφρησε” μια ομάδα που εξέφραζε πολιτικές κατά των τρανς, που προωθήθηκαν στην κεφαλή της πορείας και διένειμαν κείμενα μίσους.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Pink News

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί