Now Reading
Πώς προετοιμάζεται η τρανς κοινότητα στις ΗΠΑ για τη σκοτεινή εποχή Τραμπ.

Πώς προετοιμάζεται η τρανς κοινότητα στις ΗΠΑ για τη σκοτεινή εποχή Τραμπ.

Γράφει η Tzina Starlite. (fb: Mandie Nova).


Πώς προετοιμάζεται η τρανς κοινότητα στις ΗΠΑ για τη σκοτεινή εποχή Τραμπ.


Ορισμένα πράγματα πρέπει να τα βιώσεις για να τα πιστέψεις. Ειδικά αν προέρχεσαι από μία διαφορετική κοινωνία.

Δεν είχα συνειδητοποιήσει τι σημαίνει διχασμός. Ούτε τι σημαίνει κοινωνικά ανακλαστικά…

9:05 π.μ. σήμερα χτυπάει το τηλέφωνό μου.

Καλημέρα θα μπορούσα να μιλήσω στη Mandie παρακαλώ;

Η ίδια.

Ονομάζομαι (τάδε) και καλώ από τη νοσοκομειακή μονάδα τρανς υγείας του LGBT Center. Κατ’ αρχήν μην ανησυχήσεις. Η υγεία σου είναι μια χαρά και οι εξετάσεις σου είναι όλες ΟΚ. Το θέμα για το οποίο θέλω να σου μιλήσω είναι η ασφαλιστική σου κάλυψη.

Ναι το γνωρίζω. Προφανώς από τη στιγμή που η ασφάλειά μου είναι η κρατική, θα ακυρωθεί με τα πρόσφατα νέα μέτρα του νέου προέδρου. Δεν γνωρίζω εάν έχω τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσω η ίδια την κάλυψή μου αλλά εάν έχει προκύψει κάποιο υπόλοιπο από τη μέχρι τώρα θεραπεία μου μην ανησυχείτε θα το καλύψω όσο πιο σύντομα μπορώ.

Όχι, όχι γλυκιά μου. Για άλλο λόγο καλώ. Αναγνωρίζοντας ότι ως τρανς-κορίτσι ανήκεις σε μία ιδιαιτέρως ευαίσθητη και πολύπαθη κοινωνική ομάδα θέλουμε κατ αρχήν να σε καθησυχάσουμε ότι ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Όπως γνωρίζεις, η νοσοκομειακή μονάδα του κέντρου είναι ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη ΜΚΟ. Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία που έχει στο επίπεδο της ζωής σου αλλά και σε σωματικό οργανικό επίπεδο, να συνεχίσεις κανονικά την θεραπεία ορμονικής αποκατάστασης. Σε ενημερώνουμε λοιπόν σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ που πάρθηκε μέσα στο Σ/Κ, ότι εσύ όπως και όλες οι υπόλοιπες τρανς θα συνεχίσετε να έχετε δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη η οποία θα σε καλύπτει πλήρως. Έχουμε τη χρηματική δυνατότητα και εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις από ιδιώτες και το δήμο του Los Angeles οι οποίες πιστεύουμε ότι θα επαρκέσουν μέχρι να περάσει η σκοτεινή αυτή περίοδος. Σε κάθε περίπτωση τα επόμενα ραντεβού σου, είτε είναι στα πλαίσια της θεραπείας ορμονικής αποκατάστασης που ήδη λαμβάνεις είτε αφορούν σε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας σου δε θα σου κοστίσουν τίποτα και θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Επίσης τα όποια φάρμακα χρησιμοποιείς θα τα προμηθεύεσαι από το νοσοκομειακό φαρμακείο σε τιμή κόστους που στη δική σου περίπτωση βάσει της καρτέλας σου θα είναι περίπου 15 δολάρια το μήνα. Εάν παρουσιαστεί ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής για άλλο λόγο της οποίας το κόστος δεν είσαι σε θέση να καλύψεις τότε θα σου παρασχεθεί δωρεάν όπως γίνονταν μέχρι σήμερα. Επίσης, οι επισκέψεις των ιατρών όπως και οι μικροβιολογικές σου εξετάσεις ή επεμβάσεις θα συνεχίσουν επίσης να σου παρέχονται δωρεάν όπως μέχρι σήμερα.

Σας ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι ότι από την Παρασκευή το σκέφτομαι και προσπαθώ να προγραμματίσω ένα budget στα οικονομικά μου που να περιλαμβάνει το θέμα της ασφάλειάς μου.

Είναι λογικό και το καταλαβαίνουμε. Εάν φυσικά εσύ έχεις τη δυνατότητα να συνεισφέρεις οικονομικά βοηθώντας με τον τρόπο αυτό άλλες οι οποίες δεν μπορούν, η βοήθειά σου είναι ευπρόσδεκτη αλλά όχι απαραίτητη. Σε κάθε περίπτωση όμως να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνη και δεν πρέπει να φοβάσαι τίποτα. Στο σημείο αυτό σημείωσε επίσης το τηλέφωνο (χχχ-χχχ-χχχχ). Είναι το τηλέφωνο άμεσης νομικής παρέμβασης. Εάν υποπέσει στην αντίληψή σου διάκριση στην εργασία σου προς εσένα ή άλλο άτομο, κάλεσε αμέσως. Μην εμπλακείς σε οποιαδήποτε διένεξη. Μόνο ενημέρωσέ μας στο τηλέφωνο αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ! Δεν ξέρω τι να πω.

Σε περιμένουμε στις 27/2 που είναι το ραντεβού σου με την δόκτωρ (τάδε). Stand proud, stand tall. Να σαι καλά.

———————————

Κατά τα άλλα, οι δήμαρχοι 175 πόλεων σχημάτισαν συμμαχία ενάντια στις πολιτικές διακρίσεων της νέας ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οι δήμαρχοι δήλωσαν ότι δεν θα υπακούσουν σε οποιαδήποτε ρατσιστική νομοθέτηση.

Δείτε Επίσης

https://www.washingtonblade.com/2017/01/18/new-groups-launches-mayor-anti-lgbt-discrimination/

Ο πρόεδρος Trump σήμερα υπέγραψε νόμο σύμφωνα με τον οποίο όσοι δήμοι δεν θα υπακούσουν στις ρατσιστικές πολιτικές της νέας ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα αποκλείονται από την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση με στόχο την οικονομική τους ασφυξία. Το Los Angeles στιγματίστηκε από τον Trump ως πόλη-άσυλο για τους μετανάστες η οποία “προκαλεί βλάβη στον Αμερικανικό λαό και την Αμερικανική δημοκρατία” η δε California ως “ένα από τα κέντρα διαφθοράς της Αμερικανικής ηθικής” και το Hollywood ώς κέντρο “ανωμάλων”.

Ο δήμαρχος του Los Angeles Eric Garcetti σήμερα ανταπέδωσε τα πυρά λέγοντας. “Υπενθυμίζουμε στον πρόεδρο Trump και την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι πάνω από το 40% των αγαθών που εισάγονται στην Αμερική περνάνε από το λιμάνι του LA. Σε περίπτωση που κοπεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση προς το LA θα τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια, η ευημερία και η οικονομική ανάπτυξη ολόκληρου του Αμερικανικού έθνους”.

Ας μην ξεχνάμε, ότι η βιομηχανία του Hollywood εισφέρει στη χώρα πάνω από 50 δις δολάρια ετησίως μέσω των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών του, ενώ το Los Angeles με τα 18 εκατομμύρια μόνιμους κατοίκους και η California με τα 65 εκατομμύρια Καλιφορνέζους και την γεωργική παραγωγή τους “ταΐζει” πάνω από το 30% των ΗΠΑ.

“Η σκοτεινή πολιτική του πρόεδρου Trump από μία κυνική προεκλογική υπόσχεση έγινε μια αντι-αμερικανική πραγματικότητα. Οι Angelenos (κάτοικοι του LA) προέρχονται από 140 χώρες και μιλάνε 244 διαφορετικές γλώσσες. Η δύναμή μας είναι η πολυμορφία μας.”

Παράλληλα ο γερουσιαστής Tony Cardenas που εκλέγεται στο Los Angeles δήλωσε ότι “η σημερινή νομοθέτηση του προέδρου Trump αποτελεί ντροπή για το Αμερικανικό έθνος και την ιστορία του. Διαλύει την Αμερικανική οικονομία, και θέτει σε κίνδυνο την ευημερία των οικογενειών σε ολόκληρες τις ΗΠΑ ενώ παράλληλα καλλιεργεί τον φόβο στις καρδιές και τα μυαλά των πολιτών μας.”

“Δημιουργήσαμε σε πρώτη φάση ένα ταμείο 12 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία θα διατεθούν για την υποστήριξη των μεταναστών και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μας. Παράλληλα δημιουργήθηκαν γραφεία νομικής υποστήριξης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του LA στα οποία καλούμε να προσφύγουν όσους επιχειρήσει να πλήξει με την ρατσιστική πολιτική του ο πρόεδρος Trump”.

© T-zine.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί