Ελλάδα: Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020 | 17:28

LGBTQI News | T-zine.gr

 

Κινηματογράφος Τριανόν, 13-15 Φεβρουαρίου 2020
 

Positively Different Short Film Festival: φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, για τη διαθεματικότητα, τις διακρίσεις και την καταπίεση

Για την ενδυνάμωση των «αοράτων» της σύγχρονης κοινωνίας, που βρίσκονται στο περιθώριο της κανονικότητας, δημιουργούμε ένα φεστιβάλ και χρησιμοποιούμε την μεγάλη οθόνη για την προβολή της κοινωνίας όπως την διεκδικούμε: πολύχρωμη, διαφορετική, πλούσια σε ιστορίες.

Το φύλο, η σεξουαλικότητα, η φυλή, η τάξη, η εθνικότητα, η θρησκεία, η αρτιμέλεια, είναι τα θέματα που το φεστιβάλ προσεγγίζει διαθεματικά, μέσα από ιστορίες ομάδων και ατόμων που βιώνουν καταπίεση. Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, τη δικτύωση και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων από τις ομάδες αυτές, που ως τώρα δεν είχαν εκπροσώπηση.

Ξεκινώντας με πάνω από 3.000 ταινίες, οι εθελοντές και η κριτική επιτροπή επέλεξαν 44 ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στην Αθήνα, διαγωνιζόμενες για 2 βραβεία.

Κινηματογραφιστές, ντοκιμαντερίστες, εικαστικοί καλλιτέχνες και σπουδαστές κινηματογράφου συμμετέχουν με τις δημιουργίες τους, στον κινηματογράφο Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια), 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2020.

Πριν και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, πραγματοποιούνται προβολές ερασιτεχνικών παραγωγών από περιθωριοποιημένες ομάδες, συναυλίες, ρεσιτάλ ποίησης, συζητήσεις και δρώμενα δημιουργών «από τα κάτω».

Τα βραβεία κοινού και κριτικής επιτροπής, χορηγεί το Solidarity Now.

Πληροφορίες Φεστιβάλ:

Πέμπτη ως Σάββατο, 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2020

Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Είσοδος: 3 ευρώ

Εισιτήρια στα εκδοτήρια του κινηματογράφου ή κρατήσεις στο positively-different.net.

Παραγωγή: Inter AliaΜε πληροφορίες από Positively Different Short Film Festival

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Οι πολίτες της Ελβετίας θα ψηφίσουν σήμερα για να γίνουν παράνομες οι διακρίσεις κατά των LGBTQI

Διαβάστε: Φίλιπ Σκόφιλντ: Ήξερα ότι ήμουν γκέι την ημέρα του γάμου μου

Διαβάστε: Have To Be Heard – Transphobia Kills

 

  

 

  

 

  

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

© T-zine.gr