Now Reading
Πρακτικές για χώρους εργασίας που περιλαμβάνουν τρανς εργαζόμενα άτομα.

Πρακτικές για χώρους εργασίας που περιλαμβάνουν τρανς εργαζόμενα άτομα.

Πρακτικές για χώρους εργασίας που περιλαμβάνουν τρανς εργαζόμενα άτομα.

της BROOKE SOPELSA

Περίπου 1.4 εκατομμύρια ενήλικα πρόσωπα στις ΗΠΑ προσδιορίζονται ως τρανς (transgender) και πολλοί από αυτά αποτελούν κομμάτι του εργατικού δυναμικού της χώρας. Παρ’ όλα αυτά η υποδοχή τους στους χώρους εργασίας δεν γίνεται πάντα με ανοιχτές αγκάλες.

praktikes-gia-chorous-ergasias-pou-perilamvanoun-trans-ergazomena-atoma

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου για την Ισότητα των Τρανς, περισσότεροι από το ένα τέταρτο των τρανς ατόμων έχασαν την εργασία τους λόγω προκαταλήψεων, ενώ τα τρία τέταρτα έχουν αντιμετωπίσει διακρίσεις στους χώρους δουλειάς.

Αν και δεν υπάρχουν εθνικοί νόμοι οι οποίοι συγκεκριμένα να προστατεύουν τα τρανς εργαζόμενα άτομα, υπάρχουν οι δικαστικές αποφάσεις που δημιουργούν νομικό προηγούμενο, οι οποίες προστατέυουν τα τρανς άτομα στα πλαίσια των διακρίσεων. Επίσης, 19 πολιτείες, καθώς και η Washington D.C. και το Puerto Rico και περισσότερες από 200 πόλεις και περιφέρειες στις ΗΠΑ, έχουν συγκεκριμένα νόμους οι οποίοι εξειδικευμένα απαγορεύουν τις διακρίσεις με βάση την ταυτότητα και έκφραση φύλου.

Όμως σύμφωνα με την Beck Bailey, διευθύντρια του προγράμματος για τα Ανθρώπινα δικαιώματα και την Ισότητα στους χώρους εργασίας (HRC), οι εταρείες “δεν χρειάζεται να περιμένουν τη θέσπιση κάποιου νόμου προκειμένου να συμπεριλάβουν τρανς άτομα στο εργατικό δυναμικό τους”. Και πολλές από αυτές πράγματι δεν περιμένουν.
Σύμφωνα με το HRC, το 93% των 500 μεγαλύτερων εταιρειών στις ΗΠΑ όπως δημοσιεύονται στο Fortune 500, περιλαμβάνουν στην εταιρική πολιτική τους την προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού των εργαζομένων τους. Η Ernst & Young (EY), η οποία βαθμολογήθηκε με άριστα, (καθαρό 100) στην αξιολόγηση της HRC σε θέματα εταιρικής ισότητας, είναι μία από αυτές τις εταιρείες.

“Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, αλλά το σημαντικό είναι να ανοίξεις την καρδιά και το μυαλό σου” δηλώνει ο διευθυντής της εταιρίας Chris Crespo.
Ο Crespo συμμετείχε μαζί με την Bailey της HRC, στο συνέδριο για τη Διεθνή Επιχειρηματικότητα και Πρωτοπορία που διοργάνωσε το Εθνικό Gay και Lesbian Εμπορικό Επιμελητήριο (NGLCC) προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα σχετίζονται με την συμπερίληψη τρανς ατόμων στους χώρους εργασίας. Κατά τη διάρκεια της 75-άλεπτης ανάλυσης που πραγματοποιήθηκε, επεσήμαναν τις καλλίτερες πρακτικές για τις εταιρείες και το εργαζόμενο προσωπικό, προκειμένου να υιοθετείται ένα περιβάλλον που θα περιλαμβάνει τρανς εργαζόμενα άτομα και επαγγελματίες. Μεταξύ των προτάσεων αυτών συμπεριλήφθηκε μια αντι-ρατσιστική κατά των διακρίσεων πολιτική, που θα διέπει το σύνολο των εταιρειών, η δημιουργία ενός LGBTQ ασφαλιστικού ταμείου, και η θέσπιση εγκαταστάσεων τουαλέτας ουδέτερου φύλου.

“Εάν μπορέσουμε να αφαιρέσουμε το φύλο από τις γλωσσικές εκφράσεις, τα πράγματα γίνονται πραγματικά πολύ ευκολότερα” σημείωσε o Crespo. Για παράδειγμα προτάθηκε η αντικατάσταση του όρου “άδεια εγκυμοσύνης” με τον όρο “γονεϊκή άδεια”.
Παρ’ ότι το θέμα της δημιουργίας τουαλετών ουδέτερου φύλου απετέλεσε ένα σημαντικό θέμα στη συζήτηση, παρ’ όλα αυτά η Bailey τόνισε εμφατικά ότι η χρήση τους δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτική από τα τρανς εργαζόμενα άτομα.

“Δεν επιθυμούμε να υποχρεώνουμε τα τρανς άτομα, να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες τουαλέτες”, δήλωσε. Η άριστη λύση θα είναι σύμφωνα με την Bailey, να γίνει σαφές ότι και τα τράνς άτομα αλλά και τα cis άτομα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες ουδέτερου φύλου, αλλά και τις τουαλέτες που συμφωνούν με την ταυτότητα του φύλου τους.

Αρκετοί Οργανισμοί συμπεριλαμβανομένου του Human Rights Campaign, προσφέρουν έναν οδηγό με τις καλλίτερες πρακτικές για εταιρείες που επιθυμούν να συμπεριλάβουν τρανς άτομα στο εργατικό δυναμικό τους.

Τους οδηγούς αυτούς μπορείτε να “κατεβάσετε” από τους συνδέσμους παρακάτω:

Δείτε Επίσης

Transgender Inclusion in the Workplace (HRC)

Valuing Transgender Applicants & Employees (National LGBTQ Task Force)

Model Transgender Employment Policy (Transgender Law Center)

Μετάφραση για το T-zine.gr
Tzina Starlite.

© T-zine.gr με πληροφορίες από nbcnews.com

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί