Προϊόν κατασκευής ο ισχυρισμός για το μαχαίρι στην υπόθεση του Ζακ

Προϊόν κατασκευής ο ισχυρισμός για το μαχαίρι στην υπόθεση του Ζακ

Ελλάδα: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018 | 21:07

T-zine.gr | LGBTQI News 

Προϊόν κατασκευής ο ισχυρισμός για το μαχαίρι στην υπόθεση του Ζακ

Προϊόν κατασκευής ο ισχυρισμός για το μαχαίρι στην υπόθεση του Ζακ

Αποδυναμώνονται μέρα με τη μέρα οι αρχικοί ισχυρισμοί των δύο συλληφθέντων περί απόπειρας ληστείας από τον Ζακ Κωστόπουλο, ενώ παραμένουν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα, όπως η ακριβής αιτία και ώρα θανάτου του καθώς και οι δεκάδες παραλείψεις στην καταγραφή στοιχείων στη δικογραφία.

Σε αντίθεση με όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι, το μαχαίρι δεν το είδαν ούτε κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες ούτε πάνω σε αυτό βρέθηκαν βάσει της εξέτασης από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας τα αποτυπώματα του Κωστόπουλου.

Αντιφάσεις

Επιπλέον, σύμφωνα με κατάθεση υπαλλήλου γειτονικού φούρνου, το μόνο «φονικό όπλο» που είδε να κρατά ο γνωστός ακτιβιστής ήταν ένα κομμάτι γυαλί. Ακριβώς το ίδιο υποστηρίζει και ο μάρτυρας με το μακρύ μαλλί που επιχείρησε να σταματήσει τον ξυλοδαρμό («το μαχαίρι δεν το είδα καθόλου όσο ήταν μέσα, δεν το είδα καθόλου όσο μπουσούλαγε να βγει έξω»).

Εξάλλου μια προσεκτική καρέ καρέ εξέταση του ανατριχιαστικού βίντεο του «δεύτερου λιντσαρίσματος» που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» φανερώνει δύο διαφορετικούς αστυνομικούς (ο ένας με ξυρισμένο κεφάλι) να κρατούν και οι δύο με γυμνά χέρια το περίφημο μαχαίρι, το οποίο από ό,τι προκύπτει πηγαινοερχόταν από τον έναν στον άλλον πριν τοποθετηθεί σε σακούλα πειστηρίων.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως στην έκθεση κατάσχεσης δεν υπάρχει καμία περιγραφή από τις αστυνομικές αρχές ούτε του μαχαιριού ούτε του χώρου όπου βρέθηκε. Αντίφαση όμως υπάρχει ανάμεσα στους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, ότι το μαχαίρι το κρατούσε εκτός του καταστήματος το θύμα πριν ακινητοποιηθεί, και του πρώτου ενημερωτικού σημειώματος στις 21 Σεπτεμβρίου που εστάλη στη ΓΑΔΑ και το οποίο είναι στη διάθεση της «Εφ.Συν.».

Σε αυτό αναφέρεται κατά λέξη: «από το εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου κατασχέθηκε μεταξύ άλλων μαχαίρι».

Ως προς τα πρώτα δύο βίντεο, χάρη στα οποία ευτυχώς το περιστατικό δεν «θάφτηκε», σύμφωνα με την ένορκη εξέταση του ειδικού αναλυτή, που παρουσιάζουμε σήμερα, ο Κωστόπουλος ενώ ήταν μέσα στο κατάστημα είχε ήδη τραυματιστεί.

«Εμφανίζεται άτομο εκτός καταστήματος με ανοιχτόχρωμη μπλούζα, πιθανώς ροζ (σ.σ.: ο καταστηματάρχης), να πετά αντικείμενο το οποίο διαπερνά την πρόσοψη του καταστήματος και τραυματίζει το θύμα. Επίσης επισημαίνω ότι το θύμα κατά την προσπάθεια εξόδου από το κατάστημα φέρει στα χέρια του κηλίδες –πιθανόν αίμα», λέει ο αναλυτής του βίντεο.

«Βλέπω δύο τύπους να κλοτσάνε την τζαμαρία, να σπάνε και να πετάνε αντικείμενα», αναφέρει επίσης άλλος μάρτυρας σε συνέντευξή του (omniatv), ο οποίος είδε τα γεγονότα από παρακείμενο μπαλκόνι και ο οποίος έχει ήδη καταθέσει. Οι καταθέσεις του εμπειρογνώμονα και του συγκεκριμένου μάρτυρα έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα κατέθεσε ο καταστηματάρχης σχετικά με το ποιος έσπασε την εξωτερική τζαμαρία.

«Το παιδί μου δεν είχε λόγο να ληστέψει», έχει επαναλάβει πολλές φορές την τελευταία εβδομάδα ο πατέρας του Ζακ, ενώ σύμφωνα και με συγκάτοικό του (πηγή «Εθνος της Κυριακής»), ο 33χρονος «δεν θα έμπαινε ποτέ σε μαγαζί για να κάνει ληστεία, καθώς αμειβόταν από τις δουλειές του, ενώ έπαιρνε και το επίδομα οροθετικού, ύψους 700 ευρώ». Εξάλλου στο κομοδίνο του διαμερίσματός του βρέθηκαν μετρητά, τα οποία είχε σηκώσει από τραπεζικό λογαριασμό.

 


 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών