Now Reading
Προωθούνται στην Ελλάδα οι θεραπείες μεταστροφής; Και όμως…

Προωθούνται στην Ελλάδα οι θεραπείες μεταστροφής; Και όμως…

Τον Μάιο που μας πέρασε με τροπολογία το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε απαγόρευση των θεραπειών μεταστροφής. Είναι αυτή η πλήρης αλήθεια; Δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο απ’ το να διαβάσουμε την ίδια διάταξη – τροπολογία που υποτίθεται απαγορεύει αυτές τις ειδεχθείς πρακτικές που έχουν καταγραφεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς ως είδος βασανιστηρίου.

Η διάταξη αναφέρεται σε “ρητή συναίνεση” ενώ δεν υπάρχει αναφορά σε πρόσωπα της εκκλησίας ή θρησκευτικούς λειτουργούς. Στη πραγματικότητα η διάταξη αυτή είναι όχι μόνο ελλιπής, αλλά αφήνει κατά μεγάλο μέρος ελεύθερο το πεδίο και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλάμε για απαγόρευση. Το θέμα αναδεικνύεται στο παρακάτω άρθρο που αφορά ένα ελληνικό site για τη «μαμά και τον μπαμπά» που προωθεί τις θεραπείες μεταστροφής.

Ένα ελληνικό site για τη «μαμά και τον μπαμπά» που προωθεί τις θεραπείες μεταστροφής | Γράφει ο  Βασίλης Θανόπουλος | Περιοδικό Antivirus.

Σε πολλές χώρες του κόσμου, οι σύλλογοι γονέων και γενικά οι ομάδες που απαρτίζονται από γονείς συμμετέχουν σε εκπαιδεύσεις και προσανατολίζονται σε δράσεις ενημέρωσης, προκειμένου να υποστηρίξουν τις όποιες ταυτότητες των παιδιών τους. Αυτά αλλού, γιατί στην Ελλάδα οι γονείς δημιουργούν ιστότοπους με στόχο να πείσουν άλλους γονείς ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Πάρτε για παράδειγμα το mumdadandkids.gr, ένα site «για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας», που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να τρομοκρατήσει όποιον γονέα (κάνει το λάθος να το επισκεφθεί) γύρω από τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και σε ένα πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «Προτάσεις προς τους γονείς για την αντιμετώπιση των θεωριών του φύλου στα σχολεία».

Σε αυτό λοιπόν αναφέρεται ότι «η εμπειρία άλλων κρατών δείχνει πως αυτές οι (σ.σ. ΛΟΑΤΚΙ) συμπεριφορές είναι υψηλού κινδύνου καθώς συνοδεύονται συχνά από κατάθλιψη, αυτοκτονία και οδηγούν τα παιδιά στις ψυχοδραστικές ουσίες. Είναι απορίας άξιο λοιπόν γιατί θα έπρεπε να επιβεβαιώνονται πάση θυσία και να μην δίνεται η εναλλακτική δυνατότητα να αλλάξει ένα παιδί που δεν έχει παγιώσει ακόμη αυτή την συμπεριφορά». Επικαλείται, μάλιστα, και μια έρευνα που δείχνει το υψηλό αυτόν κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ νέοι, χωρίς ωστόσο να επισημαίνεται ότι «τα αρνητικά και κακοποιητικά περιβάλλοντα» στα οποία ζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ευθύνονται για τα υψηλά αυτά ποσοστά και όχι φυσικά οι ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες τους (το ξέχασαν μάλλον).

Το πράγμα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο, αφού η ομάδα του «Μαμά, Μπαμπάς & Παιδιά» φαίνεται να αναγνωρίζει τις θεραπείες -βασανιστήρια- μεταστροφής ως «επιστημονικό αντίλογο που έχει ποινικοποιηθεί». Σε ένα άλλο, μάλιστα, άρθρο τους υπερασπίζονται με θέρμη τις θεραπείες – βασανιστήρια – μεταστροφής προτρέποντας τους γονείς να «εκφράσουν την αντίρρησή τους στο νομοσχέδιο που απαγορεύει τη θεραπείας μεταστροφής και να προστατέψουν το δικαίωμα κάθε ατόμου στη θεραπεία».

Περιττό να αναφέρω ότι υποστηρίζουν το outing των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς ενώ επικαλούνται ένα σωρό σαχλά αλλά εξαιρετικά επικίνδυνα επιχειρήματα που καμία σχέση δεν έχουν με τη σύγχρονη και επιστημονική πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι, κυρίως για τα παιδιά τους.

 

*Το άρθρο του Βασίλη Θανόπουλου δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Antivirus.

Δείτε Επίσης

 

 

 

© T-zine.gr

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί