Now Reading
Προς Έρικ Τραμπ. Ενταύθα. Στοπ. «Είσαι γιος ενός επικίνδυνου ρατσιστή»

Προς Έρικ Τραμπ. Ενταύθα. Στοπ. «Είσαι γιος ενός επικίνδυνου ρατσιστή»

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020 | 18:03


Γράφει η Άννα Απέργη | T-zine.gr

Προς Έρικ Τραμπ. Ενταύθα. Στοπ. «Είσαι γιος ενός επικίνδυνου ρατσιστή»

Ντόναλντ και Έρικ Τραμπ

«Είμαι μέλος της ΛΟΑΤ κοινότητας…», δήλωσε δημόσια ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ, Έρικ, σε τηλεοπτική εκπομπή στο Fox News.

«Σας το λέω, το βλέπω κάθε μέρα, ότι η ΛΟΑΤ κοινότητα, έρχεται καθημερινά όλο και πιο κοντά στον πατέρα μου… » είπε Έρικ, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι «Είμαι μέλος αυτής της κοινότητας και τον αγαπάμε για την προστασία που παρέχει στις γειτονιές και στις πόλεις μας».

Συνεχίζοντας ο χαϊδεμένος γιος του επικίνδυνου Τραμπ, θέλοντας να πάρει πίσω την προηγούμενη δήλωση του είπε ότι «Για να ξεκαθαρίσω, πολλοί από τους κοντινούς μας φίλους είναι μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας, κι αυτή ήταν η πρόθεση της δήλωσή μου…..Όσο αφορά εμένα, νομίζω γνωρίζετε ότι είμαι χαρούμενος και παντρεμένος με την σύζυγό μου, Λάρα».

Προσπερνώντας τη γνωστή ομοφοβική και χιλιοειπωμένη ατάκα, που μόνο ειρωνικά γέλια μου προκαλεί όταν την ακούω «Δεν έχω πρόβλημα, εγώ έχω φίλους γκέι», ας θυμηθούμε μαζί μερικά από τα «επιτεύγματα» του Τραμπ για την «προστασία της ΛΟΑΤΙ κοινότητας».

Το Φεβρουάριο του 2017, ο Τραμπ προχώρησε στην ανάκληση του δικαιώματος επιλογής των τρανς μαθητών στη χρήση τουαλέτας ανάλογα με το φύλο τους, έναν κανονισμό που είχε προωθήσει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Έναν μήνα μετά ο φοβικός Τραμπ, διόρισε επικεφαλή του τμήματος κοινωνικών δικαιωμάτων του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Πόρων τον πρώην ηγέτη ενός ιδρύματος με ρητορική κατά των τρανς ανθρώπων.

Τον Μάρτιο του 2018 με διάταγμα του ο Τραμπ απαγορεύει στους τρανς ανθρώπους να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, τονίζοντας ότι τα άτομα με «δυσφορία φύλου» που «μπορεί να χρειάζονται βαριά ιατρική αγωγή (…), φάρμακα ή χειρουργικές επεμβάσεις, δεν μπορούν να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Τον Οκτώβριο της ίδια χρονιάς, οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Τραμπ, ανακοίνωσαν πως θα αρνούνται τη διπλωματική βίζα στους ομόφυλους συντρόφους από ξένες διπλωματικές αποστολές ή σε εργαζόμενους στα Ηνωμένα Έθνη, βάζοντας μάλιστα διορία 2 μηνών στα ομόφυλα ζευγάρια είτε να αλλάξουν το καθεστώς της βίζας τους, είτε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ένα μήνα μόλις μετά, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Πόρων των ΗΠΑ, της κυβέρνησης Τραμπ, προτείνει να θεσπιστεί ένας νομικός ορισμός για το φύλο που θα βασίζεται στο βιολογικό – ανατομικό φύλο, διότι όπως υποστήριξαν ο όρος κοινωνικό φύλο δεν έχει καμία απολύτως επιστημονική βάση.

Τον Απρίλιο του 2019, και μετά την έναρξη ισχύος των απαγορεύσεων του Τραμπ, οι ακαδημίες που εκπαιδεύουν στρατιωτικό προσωπικό έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν ότι δεν θα δεχτούν ως αιτούντες τρανς ανθρώπους. Έτσι, η Ακαδημία Ναυτικού στις ΗΠΑ αποφάσισε την απαγόρευση της πρόσβασης των τρανς προσώπων.

Τον Ιούνιο του 2019, ο Τραμπ απέρριψε αιτήματα που είχαν υποβάλει επικεφαλής πρεσβειών των ΗΠΑ προκειμένου να τους επιτραπεί να τοποθετήσουν rainbow σημαίες στις πρεσβείες τους σε ένδειξη τιμής στον μήνα υπερηφάνειας του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος.

Τον Αύγουστο του 2019, ο Τραμπ υποστηρίζει ότι είναι απολύτως νόμιμο να απολύεται ένα τρανς άτομο λόγω ταυτότητας φύλου. Στο πλευρό του επικίνδυνου ηγέτη, τάχθηκε τότε και η χριστιανική οργάνωση, Συμμαχία για την Προάσπιση της Ελευθερίας.

Έρικ Τραμπ

Αυτά είναι ελάχιστα από τα πάρα πολλά «κατορθώματα» της σκοτεινής εποχής της πολιτικής του επικίνδυνου πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και για τα οποία είναι πολύ περήφανος ο γιος του Έρικ που είναι «μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας επειδή έχει πολλούς φίλους γκέι» και που «ο ίδιος δεν είναι γκέι γιατί είναι πολύ ευτυχισμένος που είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του Λάρα».

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Η 16χρονη τρανς έφηβη Shelley έδωσε τέλος στη ζωή της επειδή δεν άντεχε την καταπίεση των γονιών της

Δείτε Επίσης

Διαβάστε: Οι παρατηρήσεις της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με την απουσία νομικού πλαισίου αναγνώρισης για τα ομόφυλα ζευγάρια στη Ρουμανία

Διαβάστε: Πολωνία: Το Συμβούλιο πρέπει «επιτέλους να ενεργήσει» για την προστασία των μειονοτήτων και του κράτους δικαίου

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

© T-zine.gr 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί