Now Reading
Πρόστιμο 50.000 δολ. σε μεσίτη – Είπε σε τρανς πως δεν μπορεί να ζει «κοντά σε ανθρώπους ή παιδιά»

Πρόστιμο 50.000 δολ. σε μεσίτη – Είπε σε τρανς πως δεν μπορεί να ζει «κοντά σε ανθρώπους ή παιδιά»

ΗΠΑ: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 | 22:19

Trans News |T-zine.gr

Δικαιώθηκε τρανς γυναίκα που υπέστη άγρια διάκριση λόγω της ταυτότητας φύλου της στην προσπάθειά της να βρει σπίτι.

Πρόστιμο 50.000 δολ. σε μεσίτη – Είπε σε τρανς πως δεν μπορεί να ζει «κοντά σε ανθρώπους ή παιδιά»

Giana Desir (Facebook)

Τρανς γυναίκα που ενημερώθηκε από μεσίτη πως δεν μπορούσε να ζήσει κοντά σε «ανθρώπους ή παιδιά» και παρενοχλήθηκε σεξουαλικά επανειλημμένως από τον ίδιο, αποζημιώθηκε και, μάλιστα, διπλάσια από το αναμενόμενο λόγω της διάκρισης που υπέστη.

Συγκεκριμένα, στη Giana Desir από το Μπρούκλιν επιδικάστηκε ποσό ύψους 50.000 – αντί για 25.000 που είχε αρχικά οριστεί – ως αποζημίωση για τη διάκριση εναντίον της από κτηματομεσίτη, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Υόρκης.

Επιπλέον, ο Henry Walter και η κτηματομεσιτική εταιρεία του (Empire State Realty Management) υποχρεούνται να καταβάλουν πρόστιμο 15.000 δολαρίων, το οποίο θα αυξηθεί στις 25.000 αν αρνηθούν να συμμετάσχουν σε εκπαίδευση για τα δικαιώματα των τρανς και κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Desir φιλοδοξεί πως η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει δεδικασμένο για περιπτώσεις άλλων τρανς. Η απόφαση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά την απόφαση δικαστηρίου της Νέας Υόρκης πως η Desir ταπεινώθηκε και υπέστη διάκριση από τον Walter και την εταιρεία του.

Η περιπέτεια της Desir ξεκίνησε το 2015 μετά τη διαδικασία φυλομετάβασής της, οπότε και ο κτηματομεσίτης αρνήθηκε την ανανέωση του μισθωτηρίου στο διαμέρισμα όπου ήδη ζούσε επί δύο χρόνια.

Η Desir αποφάσισε να αναλάβει δράση και το 2016 κατέθεσε μήνυση. «Ήμουν συντετριμμένη ενώ αναζητούσα σπίτι. Φαινόταν πως θα έμενα άστεγη και το μόνο λάθος που είχα κάνει ήταν το ποια ήμουν» λέει σε συνέντευξή της αργότερα η ίδια.

Όπως παραδέχεται η γυναίκα, στις τηλεφωνικές επαφές που είχε με τον Walter, ήταν «πρόσχαρος», ωστόσο όταν συναντήθηκαν, της είπε πως δεν μπορεί να ζει «κοντά σε ανθρώπους ή παιδιά», προτείνοντάς της μάλιστα να ενοικιάσει ένα υπόγειο για να ζήσει.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν έμεινε σε αυθαίρετες παραινέσεις. Άρχισε να την παρενοχλεί άγρια, λέγοντας πως θα της κάνει spanking και απειλώντας την να μην πει σε κανέναν πως την βοήθησε στην εύρεση κατοικίας καθώς θα υπέθεταν πως «την άφησε να του κάνει στοματικό».

Η ίδια κατήγγειλε πως όταν πρωτοσυναντήθηκαν, της είπε: «Γιατί δεν μου είπες πως είσαι τρανς; Δόξα τω θεό που ήρθα βράδυ. Τι θα πίστευαν οι άνθρωποι αν σε είχαν δει…».

«Γνωρίζω πολλές φίλες μου που δεν μπορούν να βρουν διαμερίσματα λόγω της ταυτότητας φύλου τους, παρότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα ενοικιάσουν. Ελπίζω η απόφαση αυτή να λειτουργήσει ως δεδικασμένο για εμάς. Ελπίζω να ανοίξει τα μάτια των ανθρώπων για την πρόσληψη τρανς» λέει η Desir.

Δείτε Επίσης

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Στον Συνήγορο του Πολίτη προσφεύγει το ΣΥΔ για την τρανσφοβική συμπεριφορά αστυνομικού

Διαβάστε: Εκατοντάδες από το προσωπικό της εφημερίδας Guardian ξεσηκώθηκαν σε διαμαρτυρία για το «μοτίβο τρανσφοβικού περιεχομένου» της εφημερίδας

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί