Now Reading
Ψηφίστηκε στη Καλιφόρνια νομοθεσία που επιτρέπει στα τρανς ανάδοχα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας για τη μετάβασή τους

Ψηφίστηκε στη Καλιφόρνια νομοθεσία που επιτρέπει στα τρανς ανάδοχα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας για τη μετάβασή τους

ΗΠΑ: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018 | 10:45

Κ. Μελικέρτης | Trans News | Υγεία  | T-zine.gr

Τα τρανς παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε ορμόνες και υπηρεσίες ψυχικής υγείας για να τους βοηθήσουν στη μετάβασή τους

Ψηφίστηκε στη Καλιφόρνια νομοθεσία που επιτρέπει στα τρανς ανάδοχα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας για τη μετάβασή τους.

Ο θόλος του Καπιτώλιου στο Σακραμέντο – Φωτογραφία: Alex Wild, μέσω του Wikimedia.

Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια ψήφισαν ένα ιστορικό νομοσχέδιο που εξασφαλίζει ότι τα τρανς ανάδοχα παιδιά θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών και της συμβουλευτικής ψυχικής υγείας, προκειμένου να τους βοηθήσουν στη μετάβασή τους.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εισήγαγε ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος και μέλος της Ολομέλειας, Todd Gloria (D-San Diego), έδωσε εντολή στο Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της Καλιφόρνιας να αναπτύξει ένα οδηγό έως το 2020 που να περιγράφει τις βέλτιστες πρακτικές για να διασφαλίσει ότι τα τρανς παιδιά γνωρίζουν τις επιλογές τους και έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες αν επιλέξουν να λάβουν ορμόνες ή άλλες ιατρικά απαραίτητες αγωγές.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Γερουσία, η οποία προέβη σε σειρά τεχνικών τροποποιήσεων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Οι τροποποιήσεις αυτές εγκρίθηκαν στη συνέχεια από την Ολομέλεια με ψηφοφορία 53-22. Το νομοσχέδιο τώρα θα πρέπει να περάσει και από τον κυβερνήτη Jerry Brown (D) για την υπογραφή του στο νόμο.

«Η ψήφιση του ΑΒ 2119 σήμερα είναι ένα σημαντικό σημάδι ελπίδας για τα τρανς ανάδοχα παιδιά που μεγάλωναν σε ένα σύστημα που αισθάνονταν παραμελημένα, ξεχασμένα ή εκτός χώρου. Με αυτό το νομοσχέδιο, ελπίζω ότι αυτά τα ανάδοχα παιδιά θα είναι βέβαια ότι τα βλέπουμε, τα νοιαζόμαστε και ότι υπάρχει μια θέση γι’ αυτά στην Καλιφόρνια» , ανέφερε ο Gloria σε μια δήλωση. «Το AB 2119 θα ενδυναμώσει τα τρανς ανάδοχα παιδιά να ζουν αυθεντικά και να είναι απλά οι εαυτοί τους. Ο κυβερνήτης Brown έχει τώρα τη δύναμη να το κάνει πραγματικότητα».

Διαβάστε: Λέγοντας στα παιδιά πως δεν είναι αρκετά μεγάλα για να εκδηλωθούν, γίνεσαι το πρόβλημα.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου έρχεται τρία χρόνια αφότου ο Brown υπέγραψε νομοσχέδιο που απαιτεί από τους εργαζόμενους σε θέματα παιδικής μέριμνας και τους φροντιστές να λαμβάνουν υπόψη την ταυτότητα φύλου των τρανς παιδιών όταν καθορίζουν την κατάλληλη τοποθέτηση τους.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής για την Ισότητα της Καλιφόρνιας, Rick Zbur είπε ότι το νομοσχέδιο θα σώσει ζωές.

«[Το νομοσχέδιο] δίνει τη δυνατότητα στα LGBTQΙ ανάδοχα παιδιά να επικεντρωθούν σε άλλες σημαντικές πτυχές της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχίας στο σχολείο, της κατασκευής υγιεινών σχέσεων και της πλήρους θετικής συμμετοχής σε προγράμματα ανάπτυξης νέων», δήλωσε ο Zbur.

Δείτε Επίσης

Το Εθνικό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Λεσβιών χαιρέτισε επίσης τη ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Κάθε ανάδοχο παιδί αξίζει και δικαιούται, την υποχρεωτική υγειονομική περίθαλψη και την συμπεριφορική φροντίδα υγείας», δήλωσε η Shannan Wilber, διευθύντρια πολιτικής για τη νεολαία της NCLR. «Οι βλάβες που προκαλούνται από την άρνηση ή την καθυστέρηση της ιατρικά αναγκαίας περίθαλψης είναι ιδιαίτερα οξείες για τα τρανς και φυλοδιαφορετικά παιδιά και νέους, τα οποία αντιμετωπίζουν συχνά εμπόδια στη λήψη της φροντίδας που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία τους».

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

Διαβάστε: ΣΥΔ: «Τρανς γυναίκες. Η υγεία των τρανς έχει σημασία»

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Metro Weekly

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί