Now Reading
Σχολεία στο New Jersey ξεκινούν ΛΟΑΤΚΙ προγράμματα σπουδών.

Σχολεία στο New Jersey ξεκινούν ΛΟΑΤΚΙ προγράμματα σπουδών.

ΗΠΑ: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 | 21:20

Μετάφραση – Επιμέλεια: Αρετή Τζήρου | LGBTQI News |T-zine.gr

 

Ένα ΛΟΑΤΚΙ πρόγραμμα σπουδών τίθεται σύντομα σε ισχύ στην πολιτεία New Jersey.

Σχολεία στο New Jersey ξεκινούν ΛΟΑΤΚΙ προγράμματα σπουδών.

Σχολεία στο New Jersey ξεκινούν ΛΟΑΤΚΙ προγράμματα σπουδών.

Αυτή την εβδομάδα δώδεκα σχολεία της πολιτείας έχουν αρχίσει να διδάσκουν «μία εμπεριστατωμένη σειρά μαθημάτων που απευθύνεται στους νέους και έχει ως αντικείμενο την πολιτικοκοινωνική και οικονομική προσφορά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», σύμφωνα με την Garden State Equality, την πλέον διακεκριμένη ομάδα προάσπισης των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων.

Η συμμετοχή των εν λόγω σχολείων συνιστά μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος της Garden State Equality με σκοπό τη μόνιμη ένταξή του στα δημόσια σχολεία ολόκληρης της πολιτείας το φθινόπωρο που έρχεται. Τα μαθήματα σχετίζονται όχι μόνο με την ιστορία, αλλά και με όλα τα αντικείμενα που έχουν ΛΟΑΤΚΙ θεματική.

Στους επόμενους έξι μήνες η ομάδα Garden State Equality θα προσφέρει σε κάθε ένα από τα δώδεκα αυτά σχολεία του προγράμματος εκπαιδευτικό υλικό, ενημερωτικά εργαστήρια για τους γονείς, καθώς επίσης και έναν ειδικό επιστήμονα, καταρτισμένο στις ανάγκες του προγράμματος, ο οποίος θα παρακολουθεί την ομαλή ενσωμάτωση των νέων μαθημάτων στο υπάρχον πρόγραμμα σπουδών.

«Οι νέοι μας έχουν τις προσωπικές τους αξίες μέσα στην τάξη και είμαστε βέβαιοι ότι η δουλειά που κάνουμε εδώ θα βελτιώσει κατά πολύ τις ζωές των ΛΟΑΤΚΙ μαθητών», αναφέρει η Ashley Chiappano, Διευθύντρια Ασφαλούς Κοινωνικής Εκπαίδευσης της ομάδας Garden State Equality.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μία σύμπραξη των φορέων Make It Better for Youth και Garden State Equality. Προσφέρεται δωρεάν στα δημόσια γυμνάσια και στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του New Jersey με χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων Braitmayer και PSEG.

Με την επιρροή των παραπάνω ιδρυμάτων και τη συνδρομή νεαρών ακτιβιστών, όπως της 12χρονης τρανς Rebekah- της οποίας η συνέντευξη φιλοξενήθηκε στη σειρά ντοκυμαντέρ Marvel’s Hero Project- το New Jersey έγινε η δεύτερη πολιτεία στην ιστορία των ΗΠΑ που απαίτησε μαθήματα ΛΟΑΤΚΙ προσανατολισμού στα δημόσια σχολεία της. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο κυβερνήτης Phil Murphy υπέγραψε το σχετικό προσχέδιο νόμου Α1335 περί αναγνώρισης των επιτευγμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Το προσχέδιο, με καταβολές από έναν καλιφορνέζικο νόμο του 2012, προβλέπει ότι «τα δημόσια σχολεία θα διδάσκουν την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και κοινωνική συμβολή των ατόμων με αναπηρία, των ομοφυλοφίλων, των αμφισεξουαλικών και τρανς ατόμων, όπου κρίνεται απαραίτητο». Ο νέος νόμος δεν εφαρμόζεται στα ιδιωτικά σχολεία.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

Dr. Martin Luther King Jr. Middle School in Asbury Park
Forrestdale School in Rumson
Haddon Heights Junior-Senior High School
Highland Park School
Millburn Middle School
Newark Arts High School
Pinelands Regional Junior High School in Tuckerton
Bergen Arts and Science Charter Middle School in Hackensack
Bergen Arts and Science Charter High School in Hackensack
Chartertech High School for the Performing Arts in Somers Point
Unity Charter School in Morristown

Δείτε επίσης

Διαβάστε: H Σκωτία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που εντάσσει τα LGBTQI θέματα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Διαβάστε: Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης: Η σχολική απομόνωση ακόμη στερεί από πολλά παιδιά την ισότητα στην εκπαίδευση.

Διαβάστε: Έρευνα: Περισσότεροι από τους μισούς τρανς άνδρες εφήβους έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στις ΗΠΑ.

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Advocate
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί