Σχολεία της Νέας Υόρκης εκφράζουν την υποστήριξή τους απέναντι στους τρανς μαθητές και μαθήτριες παρά τις αντιδράσεις.

Ηνωμένες Πολιτείες: Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017 | 21:55

Μετάφραση για το T-zine.grΕλένη Αναγνωστοπούλου

Σχολεία της Νέας Υόρκης εκφράζουν την υποστήριξή τους απέναντι στους τρανς μαθητές και μαθήτριες παρά τις αντιδράσεις.


Τα σχολεία της περιοχής Lower Hudson Valley υποστηρίζουν LGBTQ μαθητές και μαθήτριες στην χρήση των social media.

Ο υπεύθυνος του σχολείου Pelham, Peter Giarrizzo, δημοσίευσε πρόσφατα στο twitter ένα μήνυμα υποστήριξης απέναντι στην LGBTQ κοινότητα του σχολείου.

”Ως υπεύθυνος, είναι καθήκον μου να κάνω τους μαθητές και τις μαθήτριες να νιώθουν ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον, οπότε αν δεν πάρω θέση πάνω σε αυτό το θέμα, τότε αυτό θα σημαίνει κάτι ανησυχητικό. Έχουμε αρκετά άτομα LGBTQ στο σχολείο, και θα ήθελα να ξέρουν πως νιώθω”

Το μήνυμα από τον Giarrimmo που διευθύνει μια περιοχή σχολίων όπου φοιτούν περίπου 2,800 άτομα, δεν άργησε να εξαπλωθεί. Μέσα σε λίγες μέρες γνώρισε τεράστια αποδοχή στο twitter.

Το μήνυμα ακολούθησε μετά την ανακοίνωση του προηγούμενου μήνα, ότι αποσύρεται η πολιτική που είχε εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής υπηρεσίας του Obama, η οποία επέτρεπε στους μαθητές και μαθήτριες να χρησιμοποιούν την τουαλέτα της επιλογής τους (σε σχέση με το φύλο).

Η απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από διάφορες ομάδες υποστήριξης LGBTQ δικαιωμάτων. Μάλιστα, ο κυβερνήτης Andrew Cuomo, η επίτροπος παιδείας MaryEllen Elia και ο εισαγγελέας Eric Schneidermanδήλωσαν ότι στην Νέα Υόρκη η νομοθεσία επιβάλλει την προστασία όλων των μαθητών και μαθητριών.

Μερικοί από τους υπεύθυνους της περιοχής διαβεβαίωσαν τις LGBTκοινότητες των σχολείων τους, μέσω των social media, emails και γράμματα, ότι τα δικαιώματα των τρανς μαθητών και μαθητριών, προστατεύονται από την νομοθεσία και έτσι επιτρέπεται στα τρανς άτομα να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν μέσα στα σχολικά πλαίσια.

O υπεύθυνος Νyack James Montesano ενημέρωσε γονείς, κηδεμόνες και μαθητές-τριες ότι η απόρριψης της συγκεκριμένης πολιτικής από την νέα κυβέρνηση, δεν θα επηρεάσει τα σχολεία της περιοχής του.

Υπεύθυνοι-ες σε άλλες περιοχές ενημέρωσαν τον κόσμο σχετικά με την ασφάλεια των τρανς μαθητών-τριών, μέσω του facebook.

Κάποια μέλη της κυβέρνησης του Donald Trump, δήλωσαν ότι ο πρόεδροςTrump θεωρεί ότι αποφάσεις σχετικά με τρανς ζητήματα, θα πρέπει να παίρνονται σε επίπεδο Πολιτείας και όχι από την κυβέρνηση.

Ο Eric Anglero, συντονιστής της οργάνωσης CANDLE Youth Pride Initiative, δήλωσε : ”Είναι σίγουρα ανησυχητικό για τρανς μαθητές-τριες να ακούν την κυβέρνηση να λέει ότι τα δικαιώματά σας δεν θα προστατεύονται πλεον”.

Η οργάνωση CANDLE, η οποία είναι μη-κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει υποστήριξη σε νέους και νέες που τίθενται υπό απειλή, διευθύνει διάφορα προγράμματα στην πλειοψηφία των οχτώ δημοσίων σχολείων της περιοχής Rockland, που απευθύνονται σε LGBTQ κοινότητες.

Ο υπεύθυνος των σχολείων Hendrick Hudson, που ονομάζεται JosephHochreiter, δήλωσε ότι : ”Αυτή η απόφαση δεν μας επηρεάζει, αφού η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει εντάξει αυτό το θέμα σε νομοθετικά πλαίσια πολύ πριν το εισάγει επισήμως η κυβέρνηση του Obama”.

Το 2012, στην Νέα Υόρκη εγκρίθηκε νόμος που ονομάζεται Dignity for AllStudents (αξιοπρέπει για όλους τους μαθητές), που στοχεύει στην μη στοχοποίηση μαθητών-τριων και τίθεται κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Ο Schneiderman και η Elia, τρία χρόνια μετά, δούλεψαν με διάφορα σχολεία, ώστε να υπάρξει μία καθοδήγηση σχετικά με έμφυλα ζητήμα και ζητήματα προστασίας. Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις δέκα πέντε πολιτείες που έχουν εφαρμόσει νομοθεσίες που απευθύνονται ειδικά απέναντι στα τρανς άτομα.

Οι δύο υπεύθυνοι, αναβίωσαν αυτήν τους την κίνηση, σε μια κοινή δήλωση η οποία παροτρύνει τα σχολεία να προστατέψουν τους μαθητές-τριες τους.

”Η πρόσφατη ομοσπονδιακή απόφαση, δεν επηρεάζει τα προστατευτικά πλαίσια που παρέχουμε σε τρανς μαθητές-τριες. Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία σύγχυση σχετικά με αυτό”

Ο υπεύθυνος σχολείων της περιοχής Tarrytown, Cristopher Borsari, είπε ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν εφαρμοστεί νέες πρακτικές στην περιοχή σε σχέση με την διαχείριση τρανς μαθητών-τριών και των οικογενειών τους, αλλά και σε σχέση με την εκπαίδευση του εκπαιδευτικού προσωπικού γύρω από αυτά τα ζητήματα.

”Η προσέγγιση που έχουμε επιλέξει, στηρίζεται στην εκπαίδευση του προσωπικού ενώ παράλληλα ακολουθούμε και μαθαίνουμε από τους μαθητές-τριες τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν οι ίδιοι-ες τα πράγματα”

Ακόμα, πρόσθεσε ότι η περιοχή έχει ήδη προσαρμόσει κάποιες εγκαταστάσεις τουαλέτας- μπάνιου, ώστε να μην υπάρχουν έμφυλα δίπολα και να χρησιμοποιούνται από όποιον-α το θελήσει.

Αρκετοί υπεύθυνοι τάχθηκαν υπέρ της τρανς νεολαίας, στην Νέα Υόρκη.

Τον προηγούμενο χρόνο, κάτοικοι της περιοχής Cuomo παρεμπόδισαν την διεξαγωγή ενός μη αναγκαίου ταξιδιού κυβερνητικής ομάδας, μετά την νομοθετική απόφαση να απαγορευτεί σε διεμφυλικά άτομα να χρησιμοποιούν την τουαλέτα της επιλογής τους.

Μάλιστα τον προηγούμενο μήνα, ο Schneiderman οργάνωσε την συνεργασία δέκα εννέα δικηγόρων, ώστε να καταθέσουν σε μια δικαστική υπόθεση που αφορούσε ένα περιστατικό, στο οποίο ένας/μία μαθητής-τρια της πολιτείας Virginia, υποστήριξε ότι υπήρξε θύμα διακρίσεων στο σχολείο. Οι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ θα ξεκινούσαν την δίκη της υπόθεσης αλλά η διαδικασία αναβλήθηκε ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για επανεξέταση.

© T-zine.gr με πληροφορίες από lohud.com