Now Reading
Σχολιασμός κατά την διάρκεια της 4ης συνεδρίασης

Σχολιασμός κατά την διάρκεια της 4ης συνεδρίασης

Ελλάδα: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017 | 12:05

T-zine.gr

 Trans News

Σχολιασμός κατά την διάρκεια της 4ης συνεδρίασης

Κατά την διάρκεια της 4ης συνεδρίασης – β΄ ανάγνωση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού, σχολίαζε στον προσωπικό της λογαριασμό του facebook:

————
Αν έχω καταλάβει καλά ο κύριος Παναγιωτόπουλος εκ μέρους της ΝΔ, εισηγείται επιπλέον προϋπόθεση που να αφορά ψυχιατρικές διαγνώσεις για την αλλαγή της καταχώρισης του φύλου. Απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης 2048[2015]:

“6.2.2. να καταργήσουν την στείρωση και άλλες υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, όπως και την ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ως αναγκαίες νομικές προϋποθέσεις για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου στην διαδικασία για την μεταβολή του ονόματος και του καταχωρισμένου φύλου”.

 

————
Παρακαλείται ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων που ομιλεί στην Επιτροπή της Βουλής, κύριος Σαρίδης, να πάει στον Ιερώνυμο να του χαϊδέψει απαλά το κεφάλι. Και ας αφήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ησυχία τους. Ευχαριστώ.

 

————
Ο κύριος Παπαθεοδώρου παρακαλείται να μην ερμηνεύει τις οργανώσεις, όπως έκανε προ ολίγου στην Επιτροπή της Βουλής. Εμείς έχουμε εκφραστεί και μάλιστα δημόσια με δελτίο τύπου για την θέση που κράτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη αρχικά, που ήταν απαράδεκτη. Επίσης, οι οργανώσεις γνωρίζουν πολύ καλά ποια ήταν η στάση του ΠΑΣΟΚ, προ του 2013, που δεν ψήφισε ποτέ κάποιον νόμο για τα LGBTQI δικαιώματα. Ενώ μπορούσε να ψηφίσει νόμο για το σύμφωνο –είχε αυτοδυναμία, δεν το έκανε. Ενώ μπορούσε να ψηφίσει αντιρατσιστικό μέχρι τότε, δεν τον ψήφισε –πάλι είχε αυτοδυναμία. Έγινε αργότερα το 2014, μετά από πολλή πίεση. Είχε ακόμη την αυτοδυναμία να ψηφίσει οποιαδήποτε νομοθεσία για τα LGBTQI δικαιώματα, εφόσον είχε τη πολιτική βούληση, γνωρίζουμε ότι δε το έκανε. Αντ’ αυτού υπήρξε το κυνήγι των οροθετικών το 2012 –ειρήσθω εν παρόδω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του βρίσκεται ακόμη ο Λοβέρδος. Από το 2013, άρχισε να μεταβάλλεται αυτή η στάση, ψηφίζοντας σχετικές νομοθεσίες -αυτό, ναι, φυσικά το αναγνωρίζουμε και το επιβραβεύουμε. Αλλά δεν είμαστε λωτοφάγοι. Ευχαριστώ.

 

————
Και κάπου εδώ να πούμε ότι το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που στήριξε όχι μόνον το σχέδιο νόμου, αλλά τις θέσεις μας, όχι στο 100, αλλά στο 101%, για την άρση όλων των περιοριστικών προϋποθέσεων και την αλλαγή της διαδικασίας, ήταν Το Ποτάμι. Τόσο ο Giorgos Amiras – Γιώργος Αμυράς, τις προηγούμενες ημέρες, όσο και ο κύριος Δανέλης προ ολίγου.

Δείτε Επίσης

 

————
Ο Κατσίκης έχει πέσει στα πολύ βαριά. Πέραν όλων των άλλων, στήριξε τις ακραία ρατσιστικές θέσεις του, στην ομιλία του Μακρόν (!!!!)

 

————
Σήμερα έγινε το πρώτο θετικό βήμα. Πέρασε τόσο επί των άρθρων, όσο και στο σύνολό του από τη Επιτροπή της Βουλής το ΣχΝ για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου κατά πλειοψηφία. Θα σταθώ στα λόγια του κυρίου Υπουργού. Είπε ότι στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς που συμμετέχει η Ελλάδα, δεν συμμετέχουμε με το ζόρι. Αλλά ιδία θελήσει. Επομένως έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις τους. Απολύτως σωστό και το επικροτούμε. Περιμένουμε από τον κύριο Υπουργό, στην Ολομέλεια να λάβει υπόψη του τις συστάσεις των διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, με προεξάρχουσα την Απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης 2048[2015], ώστε με κατάλληλες νομοτεχνικές βελτιώσεις να βελτιωθεί το ΣχΝ.

 

© T-zine.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί