Σε έρευνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ερωτώνται μαθητές «αν αισθάνονται άνετα μέσα στο φύλο τους».

Ηνωμένο Βασίλειο : Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 | 15:40

Μετάφραση για το T-zine.gr Θάλεια Παπαδοπούλου

Trans News

· H επίσημη έρευνα από το ΕΣΥ δόθηκε σε ορισμένους μαθητές στο έκτο έτος.
· Ζητήθηκε από τους μαθητές να σημειώσουν το σωστό κουτάκι για να δηλώσουν αν είναι «αγόρι, κορίτσι ή άλλο».
· Ερωτήθηκαν αν «αισθάνονται» το ίδιο μέσα τους όπως με το φύλο με το οποίο καταχωρίστηκαν κατά τη γέννηση.

Σε έρευνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ερωτώνται μαθητές «αν αισθάνονται άνετα μέσα στο φύλο τους».


Σε επίσημη έρευνα, παιδιά στο έκτο έτος φοίτησης, δηλαδή ηλικίας τουλάχιστον δέκα ετών, ρωτήθηκαν από το ΕΣΥ εάν αισθάνονται «άνετα με το φύλο τους», όπως προέκυψε από πληροφορίες χθες το βράδυ.

Το ερωτηματολόγιο που διανέμεται στα σχολεία του Lancashire θέτει ερωτήματα όπως: «Αισθάνεστε το ίδιο εντός σας όπως με το φύλο με το οποίο γεννηθήκατε; (Αίσθημα αρσενικού ή θηλυκού, άλλου).»

Μαθητές του έκτου έτους καλούνται επίσης να σημειώσουν σε ένα κουτάκι για να συμπληρώσουν το φύλο τους, όπου τους δίνεται η επιλογή «κορίτσι», «αγόρι» ή «άλλο».

Οι γονείς έχουν πει ότι η έρευνα βοηθά τους δασκάλους και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να αναπτύξουν «καλύτερους τρόπους για να κατανοήσουν και να υποστηρίξουν» τους νέους που μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την ταυτότητά τους.

Παρόλ’ αυτά, δεν είναι ξεκάθαρο αν κατόπιν θα προσεγγίσουν τα άτομα σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν, αναφέρει η Daily Telegraph.

Η έρευνα, που εκδόθηκε από το Lancashire Care NHS Foundation Trust, έχει δεχθεί πυρά από γονείς και Βουλευτές.

Η Lyndsey Simpson, από το Leyland, είπε ότι η δεκάχρονη κόρη της ήταν πάρα πολύ αναστατωμένη όταν έφερε σπίτι το ερωτηματολόγιο από το Αγγλικανικό σχολείο της την περασμένη βδομάδα.

Είπε: «Δεν θέλω να βάλει κάποιος στο μυαλό της κόρης μου την ιδέα ότι μπορεί να μην είναι ευτυχισμένη με το φύλο της», προσθέτοντας ότι o διευθυντής του σχολείου δεν αντιλήφθηκε ότι η ερώτηση υπήρχε στην φόρμα. Η κα. Simpson είπε ότι ήταν «πολύ υποστηρικτικός» αφού του γνωστοποιήθηκε.

Ο Συντηρητικός Βουλευτής Tim Loughton, πρώην υπουργός παιδείας, είπε ότι οι ερωτήσεις ήταν «βαθύτατα ανησυχητικές». Είπε: «Σε μία χρονική στιγμή που τα παιδιά μεγαλώνουν και πρέπει να αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου, τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν το ίδιο τους το φύλο, κάτι το οποίο για αρκετά θα είναι ανησυχητικό.

«Σίγουρα πρέπει να δείξουμε ευαισθησία για το ζήτημα του φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά το να αναγκάζουμε τα παιδιά να αναρωτιούνται αν είναι το σωστό φύλο τόσο νωρίς μπορεί να είναι βαθύτατα αποσταθεροποιητικό».

Αλλά 50 παιδιά την εβδομάδα – μερικά από αυτά στην ηλικία των τεσσάρων – επικοινωνούν με γιατρούς επαναπροσδιορισμού φύλου, επειδή θεωρούν ότι το φύλο που τους αποδόθηκε δεν συνάδει με το φύλο τους όπως το βιώνουν, όπως προέκυψε από στοιχεία νωρίτερα μέσα στο έτος.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ενώ τούτο συμβαίνει σε κάποια παιδιά και βρίσκονται σε απεγνωσμένη ανάγκη βοήθειας, πολλά είναι απλώς μπερδεμένα για την σεξουαλικότητά τους και την ταυτότητά τους κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Όπως έγινε γνωστό αυτόν τον μήνα, σε πολλά παιδιά ηλικίας έως και τριών ετών υπάρχουν διαθέσιμα βιβλία, τα οποία θέτουν ερωτήματα σε σχέση με το φύλο. Τα βιβλία αυτά βρίσκονται σε λίστες ανάγνωσης για νηπιαγωγεία και δημοτικά που παρέχονται από το «Εκπαιδεύστε και Γιορτάστε», έναν οργανισμό που ιδρύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να βοηθήσει τα σχολεία να καταπολεμήσουν την τρανσφοβία.

Ερωτήσεις προς συζήτηση στο πίσω μέρος του βιβλίου περιλαμβάνουν: «Έχει σημασία αν ο/η Tiny είναι αγόρι ή κορίτσι;» και «Θα έπρεπε να μπορεί ο/η Tiny να παίζει ποδόσφαιρο και να ντύνεται νεράιδα;»

Τα βιβλία στοχεύουν στην προώθηση της αποδοχής των τρανς ατόμων ανάμεσα στα παιδιά, αλλά οι επικριτές λένε ότι θα τα μπερδέψει.

Τον περασμένο μήνα, οι «Γοργόνες», που είναι η μοναδική φιλανθρωπική οργάνωση της Βρετανίας για τρανς και φυλο-διαφορετικά παιδιά, ανέφερε μια αύξηση 700 τοις εκατό σε τηλεφωνήματα και e-mails τα τελευταία τρία χρόνια.

© T-zine.gr με πληροφορίες από Dailymail.co.uk