Σε πλήρη λειτουργία κλινική για τρανς παιδιά και εφήβους στο St. Louis των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 | 11:41

Μετάφραση για το T-zine.gr Eldrik A.

Σε πλήρη λειτουργία κλινική για τρανς παιδιά και εφήβους στο St. Louis των ΗΠΑ.

Η κλινική St. Louis δημιουργήθηκε ώστε να παρέχει φροντίδα υγείας και να φιλοξενεί τρανς παιδιά και εφήβους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά δημιουργείται μία κλινική για τρανς παιδιά και εφήβους, ενώ τελεί υπό τη διοίκηση των ιατρών του πανεπιστημίου της Washington που εδρεύουν στο νοσοκομείο παίδων St. Louis.

Η κλινική στοχεύει στην παροχή ολοκληρωμένης υγειονομικής φροντίδας σε τρανς παιδιά και εφήβους, συμπεριλαμβανομένων των πόρων ψυχικής υγείας, ορμονικής θεραπείας, φωνητικής θεραπείας και χειρουργικών επεμβάσεων με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό μετά από την καταγραφή -ήδη από το 2009- αυξανόμενης ανάγκης για υγειονομική φροντίδα που έχουν ανάγκη τρανς παιδιά και εφήβοι, οι ιατροί του πανεπιστήμιου της Washington ωθήθηκαν στην δημιουργία μίας πλήρους λειτουργικής κλινικής.

Το 2016 επισκέφθηκαν την κλινική 74 τρανς πρόσωπα ενώ  από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2017 οι ιατροί του Πανεπιστημίου έχουν ήδη αναλάβει την υγειονομική φροντίδα 71 τρανς προσώπων.

Η κλινική αποτελεί ένα τεράστιο ορόσημο για την οικογένεια Seay αυτό το μήνα, ειδικά για τη 15χρονη Leslie: «Μερικές φορές ταυτοποιούμαι ως κορίτσι, μερικές φορές ως αγόρι, μερικές φορές ως κανένα από τα δύο», δήλωσε η Leslie Seay. Ξεκίνησε την εξερεύνηση της ταυτότητας φύλου της σε ηλικία 13 ετών, καταλήγοντας στο ρευστό φύλο, πράγμα που σημαίνει ότι θα αισθάνεται πάντα μεταξύ αγοριού και κοριτσιού.

«Θα ήθελα πραγματικά να ξεκινήσω αναστολείς ορμονών έτσι ώστε η φωνή μου να μην γίνει πιο θηλυκή και να μην εμφανιστούν περισσότερα γυναικεία χαρακτηριστικά», δήλωσε η Seay.

Η ταυτότητα της Leslie είναι απλή γι ‘αυτήν, γι’ αυτό χρειάζεται έναν παιδίατρο που κατανοεί απλά την υγεία των τρανς ανθρώπων. «Η υποστήριξη και η αποδοχή είναι εξαιρετικά σημαντικές για τον πληθυσμό αυτών των ανθρώπων», δήλωσε ο Dr. Christopher Lewis, ιδρυτής και ιατρός της κλινικής. «Τα τρανς παιδιά και έφηβοι, αντιμετωπίζουν ήδη διακρίσεις και παρενόχληση από την μέρος της ιατρικής κοινότητας και αυτό εμποδίζει την πρόσβασή τους στην περίθαλψη».

Ο πατέρας της Leslie, PeterSeay, είναι ενθουσιασμένος γνωρίζοντας ότι το παιδί του βρίσκεται σε ασφαλές, υποστηρικτικό περιβάλλον περίθαλψης, ειδικευμένο στην υγεία των τρανς ανθρώπων.

«Μαθαίνοντας ότι το κέντρο θα βρεθεί σε πλήρη λειτουργία αυτόν τον μήνα ήταν κάτι που γιορτάζαμε για αρκετό καιρό. Είμαστε ενθουσιασμένοι», δήλωσε ο Peter Seay. «Δεν θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη αξία για εμάς. Δεν θα σταματήσουμε να είμαστε ευγνώμονες».

Το Transgender Center of Excellence τέθηκε σε πλήρη λειτουργία την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, και έχουν ήδη κλεισμένα ραντεβού μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Είναι η μοναδική κλινική του είδους της σε ακτίνα 250 μιλίων.


Διαβάστε ακόμη: Η Human Rights Campaign δημοσιεύει τον «απόλυτο οδηγό» σχετικά με το πως να μεγαλώσεις τρανς παιδιά.


© T-zine.gr με πληροφορίες από Kmov.com