Now Reading
SILENT LATITUDE – Ένα έργο βγαλμένο από ψυχές τρανς ανθρώπων

SILENT LATITUDE – Ένα έργο βγαλμένο από ψυχές τρανς ανθρώπων

 

Ελλάδα: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 | 16:24


Γράφει η Άννα Απέργη | T-zine.gr

 

 

SILENT LATITUDE – Ένα έργο βγαλμένο από ψυχές τρανς ανθρώπων

Πριν από μερικούς μήνες, τον Δεκέμβριο που μας πέρασε συγκεκριμένα, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών είχαμε την χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε με την εικαστικό Navine G. Khan-Dossos για το νέο της project που έχει τίτλο «SILENT LATITUDE».

Με βασικό άξονα έναν σταυρό πάνω σε μία κόλλα χαρτί, τα μέλη του ΣΥΔ με την καθοδήγηση της Navine, δημιούργησαν εικόνες βάζοντας τις δικές τους πινελιές με την τεχνική της ακουαρέλας, που απεικονίζουν διάφορα πολύχρωμα, αφαιρετικά γεωμετρικά σχήματα.

Η κάθε εικόνα διαφορετική και μοναδική, βγαλμένη μέσα από την ψυχοσύνθεση και την φαντασία τρανς ανθρώπων. Οι δημιουργίες ενώθηκαν σχηματίζοντας ένα τεράστιο patchwork δύο μέτρων.

Το «SILENT LATITUDE», ταξίδεψε στις 9 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Ζ33 House of Contemporary Art στην πόλη Hasselt του Βελγίου και θα βρίσκετε εκεί μέχρι και τις 25 Μαΐου 2019.

Το Μουσείο Ζ33 House of Contemporary Art, είναι ένα παλιό κτιριακό συγκρότημα όπου μια αυτο- οργανωμένη κοινότητα γυναικών που έζησε για πολλούς αιώνες, διατήρησε την ανεξαρτησία της φτιάχνοντας και πουλώντας τα δικά τους υφάσματα.

Μετά το πέρας της έκθεσης στο Ζ33, το έργο μας θα επιστρέψει στην γενέτειρά του την Αθήνα, όπου θα φιλοξενηθεί σε πολύ γνωστό Μουσείο της πόλης.

Η Navine, μιλώντας σε βίντεο για το Μουσείο Ζ33 ανέφερε:

«Έχω συνεργαστεί αρκετό καιρό με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, μια οργάνωση που υλοποιεί εξαιρετικά σημαντικό έργο στην Ελλάδα, σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι στην χώρα. Συνεργαστήκαμε κάνοντας κάποια εργαστήρια στην Αθήνα όπου δημιουργήσαμε ακουαρέλες έχοντας ως βάση τον σταυρό, οι οποίες στην συνέχεια ενώθηκαν και τυπώθηκαν και κεντήθηκαν πάνω σε ύφασμα. Την επεξεργασία του patchwork την έκανε μία ομάδα γυναικών στο Hasselt»

Δείτε το βίντεο εδώ.

Λίγα λόγια για την Navine:

Η Navine G. Khan–Dossos (1982, Λονδίνο) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται η Αναταλογία στην ψηφιακή σφαίρα, η γεωμετρία ως πληροφορία και διακόσμηση, η βαθμονόμηση των εικόνων και ο Ανεικονισμός στον σύγχρονο πολιτισμό.

Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Αραβικά στο Πανεπιστήμιο του Kuwait, Ισλαμική Τέχνη στο Prince’s School of Traditional Art στο Λονδίνο και έχει ολοκληρώσει της Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο Chelsea College of Art and Design του Λονδίνου.

Την περιόδο 2014/2015 συμμετείχε στην Ακαδημία Van Eych στο Maastricht. Έχει εκθέσει και συνεργαστεί με διάφορα σημαντικά ιδρύματα και μουσεία όπως το The Museum of Islamic Art (Ντόχα), Witte de With (Ρότερνταμ), The Van Abbemuseum (Eindhoven), The Delfina Foundation (Λονδίνο), The Library of Amiens (Amiens), Leighton House Museum (Λονδίνο), Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα) και Α.Μ Qattan Foundation (Ραμάλα).

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί