Now Reading
«Σημασία έχει να αγαπάς… Άνευ Όρων»

«Σημασία έχει να αγαπάς… Άνευ Όρων»

Συζήτηση για την Πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που θεσμοθετεί τον Γάμο για Όλα τα Πρόσωπα

 

Παρά το γεγονός ότι την περίοδο 2015-2019, ψηφίστηκαν σημαντικοί νόμοι, όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια, η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και η δυνατότητα αναδοχής και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν μέχρι να φτάσουμε στην απαιτούμενη κοινωνική ισότητα.

O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, με την πρόταση νόμου «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας», που κατέθεσαν στη Βουλή στις 17 Ιουνίου 2022, παίρνουν ξεκάθαρη θέση συμπαράστασης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με σκοπό:

  • Την επέκταση του δικαιώματος σύναψης γάμου για όλα τα ζευγάρια με πλήρη δικαιώματα
  • Τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος τεκνοθεσίας
  • Την ίση πρόσβαση στις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και
  • Την αναγνώριση των οικογενειών με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία ικανοποιεί με το σταγονόμετρο τα αιτήματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκφράζει με όλους τους τρόπους την αμέριστη στήριξή του στα ανθρώπινα δικαιώματα για όλα τα άτομα, ανεξαιρέτως και χωρίς να προσδοκά ως αντάλλαγμα την ψήφο τους. Είναι, πλέον, σαφές σε όλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είναι εδώ για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα χωρίς αστερίσκους, με νόμο-πλαίσιο και όχι με διστακτικά βήματα. Συνεχίζεται, έτσι η ιστορική παρουσία του κόμματος, στην πρωτοπορία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που διεκδικούν τη διεύρυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν το Σάββατο 3/9/22 στις 19:30 στο Πάρκο Ξαρχάκου (απέναντι από τη ΧΑΝΘ), στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση με θέμα: «Σημασία έχει να αγαπάς… Άνευ Όρων».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν:

  • Ειρήνη Αγαθοπούλου (Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κιλκίς – Αναπληρώτρια τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αρμόδια για θέματα Ισότητας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων)
  • Αθηνά Κοτζάμπαση (Καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ)
  • Αλέξανδρος Τανασκίδης (Δημοσιογράφος – Μέλος της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπεύθυνος θεματικής βίας και ρητορικής μίσους/ΛΟΑΤΚΙ+ προσφυγικού)
  • Πάνος Σκεπαδιανός (Υπεύθυνος εθελοντισμού του Thessaloniki Pride)

Τη συζήτηση θα συντονίσει το μέλος Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Φοίβος Τσικλιάς.

Όμως για να κατακτήσουμε την πραγματική ισότητα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, δεν αρκεί μόνο η νομοθετική πρόταση για την ισότητα στο γάμο. Όπως ήδη έχει αποτυπωθεί, μέσω των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις με κεντρικό σχεδιασμό και διάχυση προς όλον τον κυβερνητικό μηχανισμό και να αφορούν όλα τα πεδία στα οποία οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι βιώνουν διακρίσεις: στην εργασία, στην υγεία, στην πρόνοια, στην εκπαίδευση, στην επέκταση του νόμου ίσης μεταχείρισης (Ν. 4443/2016), στη συμμετοχή των εκπροσώπων των ΛΟΑΤΚΙ+ Οργανώσεων στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Παντού!

Η καταπολέμηση άλλωστε της ΛΟΑΤΚΙφοβίας και του έμφυλου ρατσισμού, η ισονομία, η ισότητα, η κοινωνική απελευθέρωση και μια κοινωνία πραγματικά δημοκρατική και συμπεριληπτική, είναι πάνω και πέρα από όλα, ζήτημα υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οφείλει να αφορά όχι μόνο τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά το σύνολο του προοδευτικού κόσμου.

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε όλα μαζί, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη χάραξη στοχευμένων και αποτελεσματικών πολιτικών για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ακολουθώντας τον δρόμο που ήδη έχουμε ανοίξει για την κατάκτηση της πραγματικής ισότητας.

 

Δείτε Επίσης

 

LGBTQI  News | T-zine.gr | 03.08.2022

 

© T-zine.gr 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί