Now Reading
Στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ Υπερηφάνειας από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ Υπερηφάνειας από σήμερα η Θεσσαλονίκη

 

 

Ελλάδα: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 | 10:03

LGBTQI News | T-zine.gr

 

 

 

Στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ Υπερηφάνειας από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Από σήμερα ξεκίνησε και επίσημα η έναρξη του φετινού 8ου Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ Υπερηφάνειας της Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Pride, με κεντρικό σύνθημα “Γράφουμε Ιστορία”. Η φετινή διοργάνωση έρχεται να γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Stonewal, τότε που το βράδυ της 28ης Ιουνίου 1969 οι θαμώνες του γκέι μπαρ Stonewall Inn στη Νέα Υόρκη πήραν τις ζωές τους στα χέρια τους και αντιστάθηκαν στην ασύστολη αστυνομική βία.

 

Με την έναρξη του 8ου Thessaloniki pride, η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ, παραχώρησε πριν λίγη ώρα συνέντευξη τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, παρέλαβε από τους διοργανωτές μία μεγάλη rainbow σημαία, η οποία και θα αναρτηθεί στο Δημαρχείο για τις ημέρες που θα διαρκέσει το Pride.

“Είναι η τελευταία χρονιά που ως δήμαρχος πρωτοστατώ στην εκδήλωση. Όμως και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια θα είμαι παρών”, ανέφερε ο κύριος Μπουτάρης, τονίζοντας πως “Είναι πολύ βαθιές οι ρίζες της εχθρότητας της κοινωνίας εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Έχει βαθιές ρίζες και δεν ξεριζώνεται εύκολα αυτή η αντίληψη”.

Πάνω από 15.000 αναμένετε ο κόσμος που θα παρευρεθεί στην φετινή διοργάνωση δήλωσε ο εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride Θάνος Βλαχογιάννης, τονίζοντας ότι “η πόλη πρέπει να προχωρήσει στο μέλλον και να παγιώσει τη θέση της ανάμεσα στις σύγχρονες ευρωπαϊκές μητροπόλεις”.

O αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, ανέφερε από την πλευρά του στα βήματα που έκανε ιδίως τα τελευταία χρόνια το Thessaloniki Pride καθώς και στην ανάθεση του Europride 2020 στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά “Ελπίζω και η επόμενη διοίκηση να στηρίξει την εκδήλωση. Χρειάζεται την υποστήριξη”.

“Το φετινό πράιντ, γίνεται κάτω από τη βαριά σκιά της δολοφονίας ενός πολύ δικού μας ανθρώπου, ενός σημαντικού ανθρώπου της κοινότητάς μας, του Ζακ / Ζάκι” δήλωσε ο Γραμματέας Περιφέρειας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) Αναστάσιος Ζαρίφης, αναφέροντας ότι όλο αυτό μας υπενθυμίζει με τον πιο έντονο τρόπο, ότι δεν δικαιούμαστε ούτε στιγμή να εφησυχάζουμε, να βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση, καθώς το τέρας του φασισμού, των προκαταλήψεων, της μισαλλοδοξίας, και της δυσανεξίας στο διαφορετικό βρίσκεται πάντα ζωντανό και είναι απέναντί μας.

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου ο Θάνος Βλαχογιάννης, παρέδωσε στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης μία σημαία της ΛΟΑΤΚΙ Υπερηφάνειας, η οποία θα τοποθετηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

Η μεγάλη γιορτή της ΛΟΑΤΚΙ Υπερηφάνειας μόλις άρχισε και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Ιουνίου με την μεγάλη πολύχρωμη πορεία, που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με μία τεράστια συναυλία αμέσως μετά την πορεία υπερηφάνειας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 8ου Thessaloniki Pride εδώ.

 

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

© T-zine.gr 

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί