Ο Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Charlie Baker υπέγραψε το νόμο περί προστασίας των τρανς ανθρώπων το 2016

Στη Μασαχουσέτη θα γίνει δημοψήφισμα για την προστασία των τρανς ανθρώπων αυτό το φθινόπωρο

ΗΠΑ: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 | 09:40

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | T-zine.gr

Trans News

Στη Μασαχουσέτη θα γίνει δημοψήφισμα για την προστασία των τρανς ανθρώπων αυτό το φθινόπωρο.

Ο Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Charlie Baker υπέγραψε το νόμο περί προστασίας των τρανς ανθρώπων το 2016

Αυτό το φθινόπωρο, οι ψηφοφόροι στη Μασαχουσέτη θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσει ή όχι να είναι σε ισχύ ο νόμος που απαγορεύει τις διακρίσεις εις βάρος των τρανς ανθρώπων στους δημόσιους χώρους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μασαχουσέτης, William Galvin, μόλις επιβεβαίωσε ότι ήδη έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να προχωρήσει το δημοψήφισμα που ανάμεσα στα ερωτήματα θα είναι ο νόμος αυτός.

Ο νόμος απαγορεύει τη διάκριση στους δημόσιους χώρους βάσει της ταυτότητας φύλου και απαιτεί από τις επιχειρήσεις να επιτρέπουν στους τρανς ανθρώπους να χρησιμοποιούν την τουαλέτα που αντιστοιχεί στην ταυτότητα φύλου τους. Ως ένας συμβιβασμός με τους συντηρητικούς, ο νόμος εξουσιοδότησε τον γενικό εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη σε ανθρώπους που δηλώνουν μια ταυτότητα φύλου για «ανάρμοστο σκοπό».

Η απόσυρση της πρωτοβουλίας θα εμφανιστεί στην ψηφοφορία ως το Ερώτημα 3 και η ψήφος «ναι» θα είναι υπέρ της διατήρησης της προστασίας των τρανς ανθρώπων.

Ο οργανισμός κατά των δικαιωμάτων των LGBTQI ανθρώπων , Keep Massachusetts Safe, υποστήριξε την ψήφιση της πρωτοβουλίας, λέγοντας ότι οι άνθρωποι δεν «αισθάνονται ασφαλείς» στη πολιτεία λόγω του νόμου.

Λένε ότι ο απώτερος στόχος τους είναι να «επιστρέψει πίσω στο νομοθετικό σώμα και να ξεκινήσει από το μηδέν και να γίνει ένας καλύτερος νόμος».

Οι υποστηρικτές του νόμου του 2016, όμως, έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία για να τον υπερασπιστούν.

«Ενημερώνουμε από πόρτα σε πόρτα κάθε Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Mason Dunn της ομάδας Freedom For All. «Διαθέτουμε τηλέφωνα τραπεζών και μιλάμε στο κοινό για το ποιοι είναι οι τρανς άνθρωποι και γιατί αυτές οι προστασίες είναι τόσο σημαντικές και ότι στηρίζουμε το μήνυμα «Ναι στο 3».

Ενώ η Μασαχουσέτη είναι γενικά φιλελεύθερη πολιτεία, η μάχη απέχει πολύ από τη νίκη. Μια δημοσκόπηση τον περασμένο Μάιο έδειξε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων (52%) συμφωνούν με τις προστασίες των τρανς ανθρώπων (38% αντιτίθενται στο νόμο).

Οι αναλυτές αναφέρουν επίσης ότι εάν το μέτρο ψηφιστεί στη Μασαχουσέτη, θα μπορούσε να ενθαρρύνει σε άλλες πολιτείες τους ακτιβιστές που είναι κατά των LGBTQI ανθρώπων.

«Εάν περάσει στη Μασαχουσέτη, θα είναι πολύ διχαστικό σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Steve Koczela, δημοσκόπος για το MassINC. «Θα αρχίσετε να βλέπετε αυτά τα ερωτήματα περί ψήφισης να εμφανίζονται σε πολλά άλλα μέρη».

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  LGBTQ Nation