Ελλάδα: Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018 | 19:55

 LGBTQI News | T-zine.gr 

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι τέσσερις αστυνομικοί

Στις 12 Δεκεμβρίου οι απολογίες αστυνομικών για τον θάνατο του Ζακ

Στις 12 Δεκεμβρίου οι απολογίες αστυνομικών για τον θάνατο του Ζακ

Προθεσμία για να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου πήραν οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί, που εμφανίστηκαν το πρωί στον 23ο τακτικό ανακριτή έχοντας τη συμπαράσταση συνδικαλιστών συναδέλφων τους, εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και καταγράφουν τις τελευταίες στιγμές του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρνηθούν την πράξη που τους αποδίδεται ισχυριζόμενοι πως ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και θα υποστηρίξουν πως δεν βιαιοπράγησαν.

Η κλήση τους σε απολογία έγινε μετά την έκθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, η οποία επιβεβαίωσε ότι το θύμα πέθανε εξαιτίας των πολλαπλών χτυπημάτων που δέχθηκε κατά το δημόσιο λιντσάρισμά του και του προκάλεσαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου.

Οι αστυνομικοί εμφανίζονται σε βίντεο που δημοσιοποίησε πριν από ένα μήνα η «Εφ.Συν.» να ακινητοποιούν, να σπρώχνουν και να τραβούν τον αναίσθητο και αιμόφυρτο 33χρονο, ενώ ένας τον πατάει στον λαιμό.

Σε δηλώσεις το πρωί στην ΕΡΤ η δικηγόρος της οικογένειας του ακτιβιστή, Άννυ Παπαρρούσου, δήλωσε ότι ήταν αναμενόμενο και αυτονόητο να κληθούν οι αστυνομικοί καθώς η βία που ασκήθηκε σε βάρος του θανόντος «δεν ήταν ούτε νόμιμη ούτε αναγκαία».

Η ίδια σημείωσε ότι η οικογένεια κατέθεσε υπόμνημα την Παρασκευή προκειμένου να μετατραπεί η κατηγορία από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο καθώς, όπως είπε, «εκτός από το οπτικό υλικό, που είναι αρκετά καταδεικτικό από την αρχή, έχουμε στα χέρια μας την ιατρική έκθεση που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη σφοδρότητα των χτυπημάτων και τον δόλο των δραστών».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο 73χρονος κοσμηματοπώλης και ο 55χρονος μεσίτης, έχουν απολογηθεί επίσης για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και έχουν αφεθεί ελεύθεροι υπό όρους.

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από efsyn.gr