Now Reading
Στις φλόγες η Μόρια – Εκκενώθηκε ο καταυλισμός

Στις φλόγες η Μόρια – Εκκενώθηκε ο καταυλισμός

https://www.facebook.com/LesvosPost/posts/3700945416627420

Ελλάδα: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020 | 08:58

News | T-zine.gr

Στις φλόγες η Μόρια – Εκκενώθηκε ο καταυλισμός

Μεγάλες φωτιές καίνε από τα μεσάνυχτα όλο τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας. Χιλιάδες πρόσφυγες, εκτιμάται τουλάχιστον 12.000, βρίσκονται αυτή την ώρα άστεγοι, κυριολεκτικά στους δρόμους.

Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση του ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί ως επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα, ενώ «φάντασμα» παραμένει η νέα δομή υγείας εν μέσω έξαρσης της καραντίνας, την οποία είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση, κάποιοι από τους ασθενείς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό, ενώ άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορονοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν.

Η ένταση έφερε και επεισόδια, που οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό. Γρήγορα η φωτιά πέρασε μέσα στο ΚΥΤ κάνοντας στάχτη τις εγκαταστάσεις και τα υπάρχοντα χιλιάδων ανθρώπων.

Μέσα στο χάος και τις αντιδράσεις ορισμένων, η πυροσβεστική αδυνατούσε να εισέλθει και επενέβησαν τα ΜΑΤ που με τη χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης διέλυσαν τους συγκεντρωμένους. Όμως η φωτιά είχε αρχίσει να καίει όλες τις κρίσιμες εγκαταστάσεις όπως τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου κ.α

Φόβοι εκφράζονται και για την νέα δομή υγείας που δώρισε η Ολλανδική κυβέρνηση μιας και οι φλόγες βγήκαν έξω από το ΚΥΤ και κινήθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Λέσβου ήταν σε απόσταση 70 χιλιομέτρων προσπαθώντας να ελέγξουν το διπλό πύρινο μέτωπο που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην Άντισσα και την Βατούσσα αφήνοντας περί τα δέκα οχήματα στο ΚΥΤ που ήταν αδύνατον να ανταπεξέλθουν.

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Athens Pride Week: η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα φωνάζει «Ως Εδώ!»

Διαβάστε: Τι είναι η κουλτούρα βιασμού;

Δείτε Επίσης

Διαβάστε: ΣΥΔ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Συνεργασία με τo Aids Healthcare Foundation για την στήριξη ευάλωτων τρανς και LGBTI προσώπων λόγω των συνεπειών του covid-19».

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

© T-zine.gr με πληροφορίες από tvxs

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί