Now Reading
Στο Λίβανο απαγόρευσαν στους ακτιβιστές να επιστρέψουν στη χώρα εάν έχουν παρακολουθήσει συνέδριο για την σεξουαλικότητα.

Στο Λίβανο απαγόρευσαν στους ακτιβιστές να επιστρέψουν στη χώρα εάν έχουν παρακολουθήσει συνέδριο για την σεξουαλικότητα.

Λίβανος: Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2019 | 11:35

 Μετάφραση – Επιμέλεια: Φάνης M. |  LGBTQI News | T-zine.gr

 

Στο Λίβανο απαγόρευσαν στους ακτιβιστές να επιστρέψουν στη χώρα εάν έχουν παρακολουθήσει συνέδριο για την σεξουαλικότητα.

Μια σημαία υπερηφάνειας που έχει στη μέση ένα πράσινο κέδρο όπως είναι στη σημαία του Λιβάνου. (JOSEPH EID/AFP/Getty)

Η Κυβέρνηση στο Λίβανο απαγόρευσε σε ακτιβιστές και ακαδημαϊκούς που συμμετείχαν σε συνέδριο για το φύλο και τη σεξουαλικότητα να επιστρέψουν στη χώρα.

Το συνέδριο NEDWA, το οποίο διοργανώνεται για πέμπτο χρόνο από το Αραβικό Ίδρυμα για την Ελευθερία και την Ισότητα, στοχεύει να μοιραστούν οι ακτιβιστές τις γνώσεις τους μεταξύ των χωρών και να αναπτύξουν στρατηγικές για τα LGBTI θέματα.

Όταν ανακοινώθηκε ότι το συνέδριο έπρεπε να πραγματοποιηθεί πέρυσι στη Βηρυτό, οι αρχές προσπάθησαν να το κλείσουν. Την τρίτη ημέρα, οι αξιωματικοί της Γενικής Ασφάλειας – το υποκατάστημα πληροφοριών των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου – έφτασαν στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο για να ρωτήσουν τους διοργανωτές και να πάρουν τα στοιχεία όλων που συμμετείχαν.

Τώρα, τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται για να επιβληθεί μια συλλογική απαγόρευση στους ανθρώπους που ήταν στο συνέδριο στο να επιστρέψουν στη χώρα, αναφέρει το Human Rights Watch.

Από το συνέδριο, έξι άτομα που συμμετείχαν προσπάθησαν να επιστρέψουν στο Λίβανο και δεν τους επετράπη η είσοδος χωρίς να τους εξηγηθεί ο λόγος απαγόρευσης.

Η Lama Fakih, υπεύθυνη της Διεύθυνσης Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής στο Human Rights Watch, δήλωσε: «Οι ενέργειες των αρχών του Λιβάνου κατά του συνεδρίου είναι μια κραυγαλέα προσπάθεια περιορισμού του χώρου ελευθερίας του λόγου και συναθροίσεως. Αυτές οι συλλογικές κυρώσεις υπονομεύουν τα δικαιώματα των υποστηρικτών που έχουν δεσμευτεί να προωθήσουν την ισότητα στο Λίβανο και στην περιοχή».

Μια τοιχογραφία σε κτίριο στο Ashrafiyeh, στα ανατολικά προάστια της Βηρυτού. Γράφει στα αραβικά: «Ακούω τη σιωπή σου». (JOSEPH EID/AFP/Getty)

Ο Λίβανος δήλωσε ότι η απαγόρευση θα αποτρέψει «τη θλιβερή κατάρρευση της κοινωνίας».

Οι τρεις από τους ανθρώπους που αρνήθηκαν την είσοδο κατέθεσαν αγωγές για την άρση της απαγόρευσης, αλλά η Γενική Ασφάλεια του Λιβάνου αρνήθηκε και επιβεβαίωσε ότι η απαγόρευση οφείλεται στη συμμετοχή του συνεδρίου της NEDWA.

Η επιστολή απάντησης του διευθυντή γενικής ασφάλειας Abbas Ibrahim, που παρέχεται από την Human Rights Watch, δηλώνει: «Η διατήρηση της ασφάλειας της οικογένειας και της κοινωνίας, καθιστά επιτακτική την άμεση και ταχεία λήψη μέτρων για την αποφυγή της θλιβερής κατάρρευσης της κοινωνίας και για την πρόληψη και αντιμετώπιση και να παραχωρήσει στις αρμόδιες αρχές, και ιδίως στη Γενική Διεύθυνση Γενικής Ασφάλειας που εκπροσωπείται από τον διευθυντή της, την εξουσία να λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αποτρέψει κάθε πράξη που ερεθίζει και διαταράσσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της κοινωνίας».

Την ίδια χρονιά με το συνέδριο, η αστυνομία συνέλαβε τον διοργανωτή του ετήσιου Φεστιβάλ Pride της Βηρυτού, αναγκάζοντας την ακύρωση της εκδήλωσης του Pride 2018.

Δεν υπάρχουν νόμοι στο Λίβανο για την προστασία των LGBTΙ ατόμων από τις διακρίσεις. Το άρθρο 534 του ποινικού κώδικα του Λιβάνου απαγορεύει την ύπαρξη σεξουαλικών σχέσεων που «αντιβαίνουν στους νόμους της φύσης».

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Συνελήφθη μέλος της λιβανέζικης Κρατικής Ασφάλειας με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας

Διαβάστε: Φρικιαστικό βίντεο δείχνει επίθεση κατά τρανς γυναίκας στον Λίβανο μέρα μεσημέρι.

Δείτε Επίσης

Διαβάστε: Mashrou’ Leila, μία μπάντα που αποτελείται από ανοικτά γκέι μέλη από τον Λίβανο.

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από  Pink News
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί