Ελλάδα: Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου | 20:47

 LGBTQI News | T-zine.gr 

Στον ανακριτή αστυνομικοί για «θανατηφόρα σωματική βλάβη» του Ζακ

Στον ανακριτή αστυνομικοί για «θανατηφόρα σωματική βλάβη» του Ζακ

Κατηγορία για θανατηφόρα σωματική βλάβη απήγγειλαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος των αστυνομικών που εμφανίζονται στα βίντεο που κατέγραψαν τις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη λάβει κλήσεις για απολογία την προσεχή Δευτέρα ενώπιον του 23ου Τακτικού Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του βίαιου θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή, αλλά αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

Ένα από τα βίντεο, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.» («Βίντεο-ντοκουμέντο: Το 2ο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου», 27.09.2018), δείχνει τον 32χρονο αναίσθητο και μες στα αίματα και από πάνω του οκτώ αστυνομικούς που τον έχουν ακινητοποιήσει, του σπρώχνουν την πλάτη, τον πατάνε στα πόδια, του τραβάνε τα χέρια. Ένας από τους αστυνομικούς τον πατάει στον λαιμό.

Το αμοντάριστο και χωρίς επεξεργασία υλικό ζητήθηκε από την «Εφ.Συν.» από το 23ο Ανακριτικό Τμήμα που διενεργεί την κύρια ανάκριση, ενώ για το ίδιο βιντεοληπτικό υλικό είχε διαταχθεί ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται.

Video of Το δεύτερο λιντσάρισμα του Ζακ

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου διά των συνηγόρων της κατέθεσε χθες αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας αλλά και στο βιντεοληπτικό υλικό, όπου φαίνονται οι κατηγορούμενοι να σπάνε το πάνω μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια και το κάτω. Μετά καταφέρουν χτυπήματα που έχουν συνέπεια τον θάνατο του 32χρονου.

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από efsyn.gr