Συμβούλιο της Ευρώπης: «Το ομοφοβικό και τρανσφοβικό μπούλινγκ και παρεχνολήσεις δεν έχουν θέση στα σχολεία μας».

Μετάφραση για το t-zine.gr
* Αφροδίτη Παπαγεωργίου


 

Εν όψει της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας, το Συμβούλιο της Ευρώπης, μέσω του Γενικού Γραμματέα του, κυρίου Thorbjørn Jagland, εστιάζει στο ομοφοβικό και τρανσφοβικό μπούλινγκ και παρεχνολήσεις, δηλώνοντας εμφατικά πως δεν έχουν θέση στα σχολεία.

Ακολουθεί μεταφρασμένο το σχετικό δελτίο τύπου.

Συμβούλιο της Ευρώπης: «Το ομοφοβικό και τρανσφοβικό μπούλινγκ και παρεχνολήσεις δεν έχουν θέση στα σχολεία μας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Οι παρενοχλήσεις κατά των LGBTI παιδιών δεν έχει θέση στα σχολεία μας», δηλώνει o Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, εν όψει της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας.

Στρασβούργο, 13.5.2016. – Στον δρόμο προς τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας στις 17 Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjørn Jagland, δηλώνει πως το ομοφοβικό και το τρανσφοβικό μπούλινγκ στα σχολεία στην Ευρώπη, εξακολουθεί να αποτελεί ένα συχνό και ανησυχητικό πρόβλημα.

«Το ομοφοφοβικό και τρανσφοβικό, μπούλινγκ και παρενοχλήσεις κατά των LGBTI παιδιών έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγιή ανάπτυξη – και πολλές φορές τραγικό τέλος. Πρέπει να μην έχει καμία θέση στα σχολεία μας», δήλωσε ο Γενικό Γραμματέας.

«Αποτελεί ευθύνη των Κυβερνήσεων, των διοικήσεων των σχολείων, των καθηγητών, των γονιών – όλων μας ανεξαιρέτως των ενηλίκων, ώστε να διασφαλίσουμε πως τα παιδιά μπορούν να σπουδάζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, απαλλαγμένο από την βία, το μπούλινγκ και τις διακρίσεις σε όλα τα πεδία, συμπεριλαμβανομένων του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου. Κανένα παιδί στην Ευρώπη δεν πρέπει να γίνεται θύμα διάκρισης ή υποτιμητικής συμπεριφοράς».

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, στις συστάσεις του για την αντιμετώπιση των διακρίσεων με έδαφος τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, και την πρόσφατα υιοθετημένη Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Παιδιών 2016-2021, σημειώνει με έμφαση την σημασία την ενδυνάμωσης του ρόλου της εκπαίδευσης στην πρόληψη συγκεκριμένων μορφών βίας, συμπεριλαμβανομένου του ομοφοβικού και τρανσφοβικού μπούλινγκ στα σχολεία.

Στην 18 Μαίου, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η UNESCO διοργανώνουν κοινή συνάντηση με τους Ευρωπαίους Υπουργούς και Κυβερνητικούς αξιωματούχους για την αντιμετώπιση του ομοφοβικού και τρανσφοβικού μπούλιγνκ στα σχολείο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης της UNESCO με Υπουργούς, στο Παρίσι, εστιάζοντας στον εκπαιδευτικό τομέα σε σχέση με τη βία που έχει έδαφος τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την έκφραση φύλου και την ταυτότητα φύλου.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Βάση δεδομένων καλών πρακτικών του Συμβουλίου της Ευρώπης προς τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένων του ομοφοβικού και τρανσφοβικού μπούλινγκ

Η δουλειά του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφορικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

 

Επαφή:Tatiana Baeva, Spokesperson/Press officer, tel. +33 6 85 11 64 93
Council of Europe Directorate of Communications
Tel: +33 (0)3 88 41 25 60
Fax:+33 (0)3 88 41 39 11
pressunit@coe.int
www.coe.int

© T-zine.gr με πληροφορίες από Ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.