Ελλάδα: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018 | 17:05

Newsroom Team | LGBTQI News T-zine.gr

 

Συνάντηση LGBTQI οργανώσεων με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Εκπρόσωποι των LGBTQI+ οργανώσεων με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη

Σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων LGBTQI οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, με αφορμή τη δολοφονία του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

Από τους εκπροσώπους των οργανώσεων, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης χωρίς καμία υπόνοια συγκάλυψης, την απόδοση δικαιοσύνης, καθώς και οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε το πλαίσιο διερεύνησης και απόδοσης δικαιοσύνης σε υποθέσεις όπως αυτή να είναι εναρμονισμένο με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες, οι οργανώσεις κατέθεσαν αναλυτικό σχετικό Υπόμνημα, ενώ από τη πλευρά της η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κυρία Γεροβασίλη, σημείωσε ότι το Υπουργείο θα πράξει ότι είναι θεσμικά απαραίτητο στις κατευθύνσεις που υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων, ενώ συμφωνήθηκε να εξεταστούν τα ζητήματα που τέθηκαν και να διατηρηθεί η επαφή για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις.

Την Δευτέρα, θα υπάρξει σχετικό δελτίο τύπου των LGBTQI οργανώσεων.

 


 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr