Συνάντηση της Accept – LGBT Cyprus με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού

Κύπρος: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 | 15:58


Γράφει η Άννα Απέργη | T-zine.gr

Κοινότητα 

Στο δρόμο για τη νομική αναγνώριση φύλου και η Κύπρος

Συνάντηση της Accept – LGBT Cyprus με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού

Μετά την ψήφιση του Νόμου 4491/2017 της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου στην Ελλάδα, ανοίγει ο δρόμος και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Κώστας Γαβριηλίδης από το Accept – LGBT Cyprus. Ήδη στο τέλος του τρέχοντος έτους θα αναλάβουν την μελέτη του ζητήματος οι αρμόδιες υπηρεσίες, με στόχο σχετικό νομοσχέδιο να περάσει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλή στα μέσα του 2018.

Σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Accept – LGBT Cyprus, μέλη της οργάνωσης συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, όπου έγινε ενημέρωση για τα βήματα της Accept για την προετοιμασία του προσχέδιου νομοσχεδίου για την Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου.

Ανακοίνωση της Accept – LGBT Cyprus:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΚΕΛ κ. ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Συνάντηση σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, όπου έγινε ενημέρωση για τα βήματα της Accept για την προετοιμασία του προσχέδιου νομοσχεδίου για την Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου. Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα των ΛΟΑΤΙ στο χώρο εργασίας αλλά και η ανάγκη σύστασης μιας Εθνικής Επιτροπής για τα ΛΟΑΤΙ Δικαιώματα.

Ο κ. Κυπριανού έδωσε τη στήριξη του για την ανάγκη μιας νομοθεσίας για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου και συμφώνησε με τις θέσεις της οργάνωσης πως το θέμα αφορά στα Ανθρώπινα Δικαιώματα του κάθε προσώπου. Συμφώνησε επίσης πως η αλλαγή των εγγράφων ενός προσώπου πρέπει να γίνεται με απλή, εύκολα προσβάσιμη διαδικασία, χωρίς ιατρικές επεμβάσεις και χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω έγκριση ενός δικαστή.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα ηλικίας των παιδιών για τα οποία η οργάνωση πιστεύει πως δεν πρέπει νομικά να μπαίνει ένα κατώτερο όριο ηλικίας, αλλά πως η οποιαδήποτε αλλαγή εγγράφων θα πρέπει να γίνεται μετά από τη συγκατάθεση των γονέων και ενός ιατροσυμβουλίου οι οποίοι θα εξετάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Για τα θέματα διακρίσεων στο χώρο εργασίας έγινε ενημέρωση για την συνάντηση που η οργάνωση είχε χθες με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Ασσιώτη και συμφώνησε για την ανάγκη άμεσων ενεργειών από την Κυβέρνηση που να προστατεύουν τα ΛΟΑΤΙ πρόσωπα στο χώρο εργασίας τους.

Τέλος, ο κ. Κυπριανού συμφώνησε με τη θέση της οργάνωσης πως απαιτείται η σύσταση μιας επίσημης Εθνικής Επιτροπή για τα ΛΟΑΤΙ Δικαιώματα από την Κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας θα διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και στην οποία θα παρέχεται μια δυνατή εντολή δράσης, δικός της προϋπολογισμός, και η οποία με νομική ισχύ, θα ελέγχει, θα συμβουλεύει και θα καθοδηγεί δράσεις τόσο στο κρατικό όσο και στον ιδιωτικό τομέα για θέματα που αφορούν στη ΛΟΑΤΙ κοινότητα.

 

© T-zine.gr