Συνελήφθη άντρας για την δολοφονία τρανς γυναίκας στο Πακιστάν

Πακιστάν: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 | 15:01

Ένας άντρας συνελήφθη για την δολοφονία μιας τρανς γυναίκας στη Λαχώρη του Πακιστάν.

 

Συνελήφθη άντρας για την δολοφονία τρανς γυναίκας στο Πακιστάν


Η Fayyaz γνωστή και ως Muskaan δέχθηκε επανειλημμένες μαχαιριές στο σπίτι της όπου βρέθηκε σε μία λίμνη αίματος.

Η 25χρονη ζούσε στο διαμέρισμά της για κάποια χρόνια αφού απομακρύνθηκε από την οικογένειά της, όταν αποκάλυψε ότι ήταν τρανς.

Θεωρείται ότι ο ύποπτος της δολοφονίας, που αναγνωρίζεται μόνο ως ο Sufian, είχε αναπτύξει σχέση με την Muskaan.

Η αστυνομία πιστεύει ότι μαχαίρωσε τη Muskaan τρεις φορές αφού συγκρούστηκαν για οικονομική διαφωνία.

Οι ερευνητές της αστυνομίας αρχικά έψαχναν για περισσότερους από έναν δράστες, αλλά τώρα θεωρείται ότι ο Sufian μάλλον έδρασε μόνος του.

Σε παλιότερα δημοσιεύματα στην χώρα εμφάνιζαν την Muskaan σε λάθος φύλο.

Τα τρανς άτομα της κοινότητας έχουν αντιμετωπίσει πρωτοφανή βία.

Αξιωματούχοι υγείας στο Πακιστάν κρίθηκαν ένοχοι για τη διάπραξη εγκληματικής αμέλειας μετά τον θάνατο τρανς ακτιβίστριας.

Η Alesha, μία τρανς ακτιβίστρια στο Πακιστάν, πυροβολήθηκε πολλές φορές από μέλος συμμορίας. Όταν εισήχθη στο Νοσοκομείο LadyReading, οι γιατροί δεν κατάφεραν να θεραπεύσουν άμεσα τους τραυματισμούς της.

Ακόμα μία τρανς γυναίκα στο Πακιστάν πυροβολήθηκε αφού αρνήθηκε να κάνει σεξ με τους επιτιθέμενους που διέρρηξαν το σπίτι της.

Το θύμα, η Kashi, πυροβολήθηκε στο μηρό όταν τρεις ένοπλοι άντρες διέρρηξαν το σπίτι της, στη Mansehra, και προσπάθησαν να τη βιάσουν.

Μια τρανς γυναίκα προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο στη Λαχώρη για καλύτερη μεταχείριση της τρανς κοινότητας, και οι αρχές εμφανίζονται να τηρούν και να εργάζονται προς το προαγωγή περισσότερης ισότητας.

Η Waqar Ali κατέθεσε την προσφυγή με τη βοήθεια της τρανς υποστηρίκτριας Sheraz Zaka. Καλεί το Πακιστάν να παρέχει καλύτερη προστασία για την τρανς κοινότητα, υπό το φως της αύξησης των επιθέσεων και της βίας.

Η χώρα ανακοίνωσε ότι τα τρανς άτομα θα περιλαμβάνονται στην απογραφή, για πρώτη φορά, και μια κυβερνητική υπηρεσία ζήτησε να επανεξεταστούν οι νόμοι προστασίας της τρανς κοινότητας.

Μετάφραση για το T-zine.gr
Θάλεια Παπαδοπούλου .

© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News