ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Γνωρίστε την ομάδα του t-zine.gr, τους συντάκτες και τους συνεργάτες του.
Δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι, σχολιαστές, μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, άνθρωποι των κινημάτων.

Στο t-zine.gr συμμετέχουν εθελοντικά, στηρίζοντας τον αγώνα, της τρανς κοινότητας.


 

Μαρίνα Γαλανού

Η Μαρίνα Γαλανού είναι Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, εκδότρια του εκδοτικού οίκου και βιβλιοπωλείου «Πολύχρωμος Πλανήτης», και έχει διατελέσει για πάνω από 20 χρόνια σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Αλληλεγγύης Τραβεστί – Τρανσέξουαλ (ΣΑΤΤΕ) και Γενική Γραμματέας από το 2003 έως τον Ιούλιο του 2014. Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ) από το 2006 έως το 2008. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) από το 2010 έως σήμερα. Έχει διατελέσει Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και συμμετάσχει με αυτήν την ιδιότητα ως εκπαιδεύτρια σε εκπαιδευτικά – ενημερωτικά σεμινάρια προς αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, σε χειριστές υποθέσεων ασύλου, σε δικαστές και εισαγγελείς, καθώς επίσης υπήρξε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων, «Ταυτότητα και έκφραση φύλου. Ορισμοί, στερεότυπα, μύθοι και διακρίσεις» και «Είμαι τρανς – ξέρω τα δικαιώματά μου», αρθρογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς θεμάτων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ορίστηκε απ’ την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ως τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, τον Νοέμβριο του 2019.

Αφροδίτη Παπαγεωργίου

Η Αφροδίτη Παπαγεωργίου είναι τρανς γυναίκα, ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Άννα Απέργη

Η 'Aννα Απέργη γεννήθηκε και ζει στη Δράμα. Είναι Γραμματέας Περιφέρειας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), αναγνωρισμένης συλλογικότητας για τα τρανς δικαιώματα. Έχει σπουδάσει styling και ιστορία τέχνης. Στο t-zine.gr, αρθρογραφεί.

Άννα Αποστολοπούλου

Η Άννα Αποστολοπούλου είναι υποστηρίκτρια του ΣΥΔ και έχει πανεπιστημιακές σπουδές. Υπήρξε για πολλά χρόνια μεταφράστρια σε αρκετές ενδιαφέρουσες θέσεις. Είναι παντρεμένη και ζει με τον άντρα της επί 23 χρόνια σε πόλη της Ελληνικής περιφέρειας.

Δημήτρης Κυριακού

Ο Δημήτρης Κυριακού είναι γραφίστας στο επάγγελμα. Υπήρξε για χρόνια μέλος της δημοτικής εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας Υμηττού στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και εθελοντής της Greenpeace. Τα ενδιαφέροντά του, ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος [κυρίως ηθογραφικές κωμωδίες], Αμερικανικός εμπορικός κινηματογράφος και σύγχρονα κινούμενα σχέδια, η μουσική, τα ταξίδια, η πεζοπορία, το κολύμπι και η μαγειρική. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Eldrik A

O Eldrik είναι Queer – Trans, μέλος του ΣΥΔ, ειδικευμένος στον τομέα των οπτικών και γραφικών τεχνών. Αποφοίτησε από την Γραφιστική Αθηνών, παρακολούθησε σχολή σκηνοθεσίας κινηματογράφου και εξειδικεύτηκε στην επικοινωνία της εικόνας, ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στο Goldsmiths College, University of London. Παρακολούθησε το σεμινάριο Creative Activism της TGEU και έγινε μέλος της ομάδας “Center for Creative Activism”. Έχει υπάρξει εθελοντής στον ερυθρό σταυρό. Στο T-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά άρθρα. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε διάφορες προσωπικές εκθέσεις, και έχει δωρίσει έργα στο pride και στο Κέντρο ζωής (HIV Support Centre). Τα τελευταία χρόνια δημιουργεί projects, με κεντρικό θέμα τον επαναπροσδιορισμό της αντίληψης της κοινωνίας σε σχέση με το φύλο. Αυτή την περίοδο χτίζει μία πλατφόρμα ανοιχτής συμμετοχής για τους LGBTQI με σκοπό να δώσει, σε όποιον θέλει την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά, έχοντας την συνεργασία και την υποστήριξη εθελοντών καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσω των τεχνών.

Ευάγγελος Παπαδάκης

Ο Ευάγγελος Παπαδάκης είναι κάτοχος MSc στις Πολιτικές Επιστήμες και Σπουδές Φύλου. Είναι ο ιδρυτής της ακτιβιστικής ομάδας Queerborg κι εργάζεται σε διεθνή ΜΚΟ στο Λονδίνο σε campaigning, research και fundraising projects. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Φάνης Μ.

Ο Φάνης γεννήθηκε στον Βόλο το 1989. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία από το 2012. Έχει συμμετάσχει σε μια ομαδική έκθεση. Στην οικογένεια του έκανε coming out απλά και περήφανα όπως λέει: «Μπαμπά, μαμά, είμαι περήφανος που είμαι gay». Στο T-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Φίλιππος Ἀγγελῆς

Ὁ Φίλιππος Ἀγγελῆς γεννήθηκε στὴν Ἀθήνα στὶς 28 Ἰουλίου τοῦ 1984. Ἔχει ἐκδώσει τρεῖς προσωπικὲς ποιητικὲς συλλογὲς καὶ ἔχει λάβει μέρος σὲ διάφορες λογοτεχνικὲς ὀργανώσεις. Ἠλεκτρονικὴ διεύθυνση ἐπικοινωνίας: ablaze.wizard@yahoo.gr

t-zine.gr

Το t-zine.gr είναι ηλεκτρονικό περιοδικό τρανς*, κυρίως, θεματολογίας, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, και πολιτικοποίηση σε ζητήματα έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου. Φιλοξενεί ειδησιογραφία, συνεντεύξεις, αρθρογραφία, θέματα ενημέρωσης και ιστορίας της τρανς* και ευρύτερα της LGBTQI+ κοινότητας, θέματα πολιτισμού, λάιφστάιλ και πολλά-πολλά ακόμη. Αποτελεί συνέχεια του trans.gr, φιλοδοξώντας να καλύψει ένα πολύ πιο ευρύ φάσμα ενημέρωσης της τρανς* κοινότητας.

Ειρήνη Συνοδινού

H Ειρήνη Συνοδινού γεννήθηκε το 1987 στην Πάτρα. Μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αγαπά τη λογοτεχνία και την ποίηση. Προσπαθεί η αγάπη αυτή να μην την αποτρέπει απ' το να γράφει που και που τα δικά της. Ζει με τη μαμά της, τον αδελφό της, τον σύντροφό της, την κόρη τους, τις γάτες Πουπετί, Γκρίσομ και Ατζούγια, και τον σκύλο Όζι, σ’ ένα ευτυχώς ευρύχωρο διαμέρισμα στου Ζωγράφου. Αν της γράψετε στο ininou@gmail.com θα σας απαντήσει.

Iωσήφ Aλυγιζάκης

O Iωσήφ Aλυγιζάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Xανιά. Έζησε στο Bελιγράδι, στο Kαίμπριτζ, στην Aθήνα και στην Κοπεγχάγη. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Φιλολογίας. Υπήρξε ιδιοκτήτης κέντρου ξένων γλωσσών στα Χανιά. Έχει διδάξει στην Α.Ε.Ν. Κρήτης. Γνωρίζει σερβικά, κροατικά, ιταλικά και δανέζικα. Έχει επιμεληθεί τρία θεατρικά έργα. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: * Η αναγνώριση του πτυχίου : Μυθιστόρημα - 1η έκδ. - Αθήνα : Εκδόσεις Καστανιώτη, 2000. * Τρεις λευκές σελίδες: Μυθιστόρημα - 1η έκδ. - Αθήνα : Πολύχρωμος Πλανήτης, 2005. * Η πολιτεία των γιασεμιών : Μυθιστόρημα - 1η έκδ. - Αθήνα : Modern Times, 2007. * ... κάτι πολύ προσωπικό: Μυθιστόρημα - 1η έκδ. - Αθήνα : Πολύχρωμος Πλανήτης, 2008. * Κρυφά γοήτευσέ με: Μυθιστόρημα - 1η έκδ. - Αθήνα : Modern Times, 2009. * Το φύλο του έρωτα : Μυθιστόρημα - 1η έκδ. - Αθήνα : Modern Times, 2011. * Σε ψάχνω στον χρόνο - 1η έκδ. - Αθήνα : Πολύχρωμος Πλανήτης, 2017. Ζει και εργάζεται στα Χανιά.

Κατερίνα Κολτσίδα

Η Κατερίνα Κολτσίδα, απόφοιτος του Κλασικού Λυκείου Αρσακείου Ψυχικού, είναι πτυχιούχος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, και κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Υπήρξε ερευνήτρια στο Μητροπολιτικό μουσείο της Νέας Υόρκης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου. Διδάσκει Αιγυπτιακή Αρχαιολογία σε επιμορφωτικά σεμινάρια και ασχολείται ενεργά με την πολιτική εστιάζοντας σε θέματα δικαιωμάτων, πολιτισμού, επιμόρφωσης και του γυναικείου κινήματος. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Κατερίνα Μαλακατέ

Η Κατερίνα Μαλακατέ είναι φαρμακοποιός, συγγραφέας- το τελευταίο της μυθιστόρημα «Το Σχέδιο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι- και συνιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου-καφέ Booktalks. Διατηρεί το βιβλιοφιλικό ιστολόγιο Διαβάζοντας από το 2009. Από το 2014 παρουσιάζει την εκπομπή λογοτεχνίας Διαβάζοντας κάθε Κυριακή 6-8μ.μ. στον ραδιοφωνικό σταθμό www.amagi.gr.

Κατερίνα Νίκου

Η Κατερίνα Νίκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (πτυχίο, τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Arts and Heritage Management (London Metropolitan Univeristy, Λονδίνο). Από το 2001 είναι επιμελήτρια σύγχρονης τέχνης διεθνών ομαδικών και ατομικών εκθέσεων. Είναι μέλος της επιτροπής του Apex Art Foundation, Νέα Υόρκη για το 2018-2019. Το διάστημα 2015-2017 ήταν βοηθός επιμέλειας του Public Program της documenta 14 και βασική συνεργάτιδα του ακτιβιστή, φιλόσοφου και συγγραφέα Paul B. Preciado.

Κ. Μελικέρτης

Ο Κ. Μελικέρτης ζει στην Αθήνα και είναι μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταφράζει εθελοντικά για το διαδικτυακό περιοδικό T-zine.gr.

Κωνσταντίνος Κ

Ο Κωνσταντίνος Κ. είναι απόφοιτος Κοινωνιολογίας. Έφυγε για τα ξένα αναζητώντας κάτι διαφορετικό. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Κωνσταντίνος Κουλαξής

Ο Κωνσταντίνος Κουλαξής είναι ακτιβιστής, δημοσιογράφος, υποψ. Διδάκτωρ στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές, που ασχολείται χρόνια με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Λια Γώγου

Η Λια Γώγου είναι μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Αγγλίας και ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ελλάδα και την Κύπρο από το 2009. Είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και έχει εξειδικευτεί στα ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των μειονοτήτων στο πανεπιστήμιο του Λεστερ.

Λιάνα Σκλια

Η Λιάνα Σκλια γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Λουτράκι. Σπούδασε κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο Κρήτης και μουσική στη Μαδριγάλειο Σχολή Κορίνθου. Το 2015 μετανάστευσε μαζί με το σύντροφο της στην Ολλανδία όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στη μετανάστευση. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά άρθρα και ειδήσεις στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Μαντώ Φ

Η Μαντώ Φ. είναι πολιτικός επιστήμων, με ειδίκευση στην σύγχρονη πολιτική και κοινωνική θεωρία . Τα σημερινά ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην γραφή ως ανατρεπτική πολιτική σώματος και στην ποίηση ως αισθητική του εαυτού. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Μαρία-Χριστίνα Σμυρναίου

Η Μαρία-Χριστίνα Σμυρναίου έχει εκπαιδευτεί στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία, στο ICPS College for Humanistic Studies και έλαβε τον τίτλο ‘’PgD in Person-Centred Counseling & Psychotherapy’’ από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων στο μοντέλο Αποτελεσματικού Γονέα του Dr.Thomas Gordon, έχει εκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή, στον αυτισμό και την ΔΕΠΥ και αυτό το διάστημα επιμορφώνεται στον τομέα της Παιδοψυχολογίας. Από το 2015 εργάζεται ιδιωτικά προσφέροντας Συμβουλευτική Γονέων, ατομικές συνεδρίες ενηλίκων και εφήβων και διεξάγοντας ομάδες εκπαίδευσης του Αποτελεσματικού Γονέα. Έχει συνεργαστεί με Κέντρα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα και στην Γερμανία ως συντονίστρια ομάδων θεραπευτικού παιχνιδιού και δραστηριοτήτων προαγωγής ψυχοσυναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης καθώς και ως συνοδός παράλληλης στήριξης. Στα ίδια πλαίσια έχει υπάρξει ως συν-επόπτρια διεπιστημονικών ομάδων και επιστημονικά υπεύθυνη δημιουργίας προγραμμάτων δημιουργικής & εκπαιδευτικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ακόμα, έχει προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες στην PRAKSIS, στον Δήμο του Παλαιού Φαλήρου, σε στέγες ανηλίκων και στον Τομέα Περιστατικών του Πολύχρωμου Σχολείου ενώ στην παρούσα φάση είναι εθελόντρια στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών στο οποίο παρέχει δωρεάν Συμβουλευτική Γονέων Τρανς παιδιών.

Μαριανέλλα Κλώκα

Η Μαριανέλλα Κλώκα είναι μια γυναίκα 43 ετών, κάτοικος Αθηνών. Είναι μέλος του Ανθρωπιστικού Κινήματος από το 1990 και ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Κόσμος χωρίς πολέμους και βία στην Ελλάδα. Αυτή την περίοδο εργάζεται στο τμήμα διεκδίκησης δικαιωμάτων της ΜΚΟ, Praksis.

Μαρίνα Γαλανού

Η Μαρίνα Γαλανού είναι Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, εκδότρια του εκδοτικού οίκου και βιβλιοπωλείου «Πολύχρωμος Πλανήτης», και έχει διατελέσει για πάνω από 20 χρόνια σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Αλληλεγγύης Τραβεστί – Τρανσέξουαλ (ΣΑΤΤΕ) και Γενική Γραμματέας από το 2003 έως τον Ιούλιο του 2014. Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ) από το 2006 έως το 2008. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) από το 2010 έως σήμερα. Έχει διατελέσει Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και συμμετάσχει με αυτήν την ιδιότητα ως εκπαιδεύτρια σε εκπαιδευτικά – ενημερωτικά σεμινάρια προς αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, σε χειριστές υποθέσεων ασύλου, σε δικαστές και εισαγγελείς, καθώς επίσης υπήρξε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων, «Ταυτότητα και έκφραση φύλου. Ορισμοί, στερεότυπα, μύθοι και διακρίσεις» και «Είμαι τρανς – ξέρω τα δικαιώματά μου», αρθρογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς θεμάτων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ορίστηκε απ’ την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ως τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, τον Νοέμβριο του 2019.

Μαρίνα Νικολάου

Η Μαρίνα Νικολάου γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Πάρβη Πάλμου

H Πάρβη Πάλμου ξεκίνησε τις σπουδές της στην ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος (Bachelor of Artsin Psychology). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο University of Indianapolis όπου πήρε το πτυχίο Master in Clinical Psychology. Μετεκπαίδευση στη Θεραπεία Gestalt. Είναι τακτική συνεργάτης και αρθρογράφος σε διάφορες εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες. Είναι μέλος του ΣΥΔ και προσφέρει εθελοντική εργασία και ψυχολογική υποστήριξη συντονίζοντας ομάδες αυτογνωσίας στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Ασχολείται ιδιαίτερα με την LGBTQI συμβουλευτική και έρευνα.

Π.

Σοφία Γκαβαρδίνα

Η Σοφία Γκαβαρδίνα είναι διεθνολόγος με ειδίκευση στην Άπω Ανατολή, και μέλος των Νέων Πρασίνων.

Στάθης Πουλαράκης

Ο κ. Ευστάθιος Πουλαράκης, Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω . Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό και το Δημόσιο Δίκαιο. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει συγγράψει πλήθος μελετών στο τομέα του δικαίου καταστάσεως αλλοδαπών και το εν γένει μεταναστευτικό δίκαιο

Σταύρη Μουρβάκη

Η Σταύρη Μουρβάκη έχει μεγαλώσει στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος Διεθνολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο οποίο συνέχισε με σπουδές Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματίας. Αυτό το διάστημα συντάσσει τη διπλωματική της εργασία με θέμα την έμφυλη βία και παρακολουθεί κύκλο μαθημάτων σχετικά με τη Βία στην Κοινωνία από το Emory University. Έχει παρακαθίσει σε σειρά σεμιναρίων στα πλαίσια του Erasmus+, όπως και Ψυχολογίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Λατρεύει τα ταξίδια, τη θάλασσα, το θέατρο και την όπερα. Μένει στο Νέο Φάληρο με τη μεγάλη της αγάπη. Μία πανέξυπνη σκυλίτσα, την Ιόλη.

Σταύρος Μπουφίδης

Ο Σταύρος Μπουφίδης είναι ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής , εξειδικευθείς στις διαταραχές του ύπνου. Ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εθελοντής σε διάφορες ΜΚΟ, συλλογικότητες και κινήματα από το 1997. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής – εισηγητής και εκπαιδευτής σε συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες και συμπόσια για θέματα που αφορούν τον ψυχισμό και την μετατραυματική διαταραχή κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων, θυμάτων σεξουαλικής βίας και ενδοοικογενειακής βίας, θυμάτων εμπορίας ανθρώπων (trafficking), καθώς και με θέματα που αφορούν την LGBTQI+ κοινότητα, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του εθελοντικού κινήματος. Είναι τακτικός συνεργάτης και αρθρογράφος σε διάφορες εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες. Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και Γραμματέας του Διαπολιτισμικού κλάδου της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας , και Γραμματέας Περιφέρειας Θεμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) από το 2015 έως σήμερα. Έχει διατελέσει μέλος και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και άλλων μορφών κακομεταχείρισης- Θεσσαλονίκης, κατά τα έτη 2000 έως και 2007, καθώς και Ταμίας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα –Ελλάδα, κατά τα έτη 2002-2005.

Στέφανος Κ.

Ο Στέφανος Κ. είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο επάγγελμα. Δεν είναι ακτιβιστής, αλλά του αρέσει να βοηθάει την τρανς κοινότητα λέγοντας απλά την ιστορία του. Πιστεύει ακράδαντα στην καλοσύνη των ξένων.

Τάκης Σπετσιώτης

Ο Τάκης Σπετσιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954, και μεγάλωσε στην Ερμιόνη. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και γύρισε τις ταινίες "Στην αναπαυτική μεριά" (1981), "Μετέωρο και Σκιά" (1985 - Α΄ Κρατικό Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, κυκλοφορεί και σε DVD από την MKS VIDEO στις ΗΠΑ), "Εις το φως της ημέρας" (1986) και "Κοράκια" (1991). Σκηνοθέτησε επίσης για το θέατρο το έργο "Ψυχολογία Συριανού συζύγου" του Εμμ. Ροΐδη, Θέατρο "Χυτήριο", 1999-2001. Παράλληλα με τη σκηνοθεσία ασχολείται με τη μελέτη της νεοελληνικής λογοτεχνίας και τη δοκιμιογραφία, γράφοντας διάφορες κριτικές μελέτες, μερικές από οποίες συγκέντρωσε και κυκλοφόρησε σε δυο τόμους, "Στον Κώστα Ταχτσή, αντί στεφάνου" ("Λογοτεχνικό χρονικό", 1996) και "Χαίρε Ναπολέων" (δοκίμιο για την τέχνη του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, εκδόσεις Άγρα, με έργα του Άγγελου Παπαδημητρίου, 1999). Συγγραφέας επίσης των: Γραμματικός σ' ένα παιδί του δρόμου, Άγρα 2009, Το άλλο κρεβάτι, Άγρα 2009, Τριανδρίες και Σία, Άγρα 2007, Ταχτσής - Δεν ντρέπομαι, Πολύχρωμος Πλανήτης 2006, Δελτίον ταυτότητος, Άγρα 2003 Στον Κώστα Ταχτσή αντί στεφάνου, Οδός Πανός 1996

Θάλεια Παπαδοπούλου

Η Θάλεια Παπαδοπούλου είναι απόφοιτος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Ουαλίας Aberystwyth και κάτοχος Msc στον τομέα Critical Security Studies από το ίδιο Πανεπιστήμιο, ενώ ασχολείται ενεργά με το θέατρο από το 2011. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Θάνος Βέσσης

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1970. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στα θεωρητικά μαθηματικά (αλγεβρική θεωρία αριθμών), ενώ ξεκίνησε διδακτορικό το οποίο δεν ολοκλήρωσε. Τον Δεκέμβριο του 2003 γνώρισε τη σπουδαία ακτιβίστρια Μαρίνα Γαλανού με την οποία υπήρξαν σύντροφοι για 18 χρόνια, και, τον Ιούλιο του 2004 ίδρυσαν τον πρώτο εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο LGBTQI θεματικής στην Ελλάδα, τον Πολύχρωμο Πλανήτη που διατηρεί έως σήμερα. Γνωρίζει αγγλικά και λίγα γερμανικά.

Θωμάς Χαβαλές

Ο Θωμάς Χαβαλές είναι απόφοιτος ιδιωτικού ΙΕΚ στον τομέα της Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας. Εθελοντής στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Τζένη Πατεράκη

Η Τζένη Πατεράκη είναι τρανς γυναίκα και έχει σπουδάσει Αγγλική φιλολογία. Έχει συνεργαστεί ως εξωτερική συνεργάτης σε εγχώρια περιοδικά. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας. Χόμπι της η φωτογραφία.

Βανέσσα Θεοδώρου

Η Βανέσσα Θεοδώρου είναι απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου και έχει συνεργαστεί -κυρίως- με ξένα ΜΜΕ προσφέροντας μεταξύ άλλων και υπηρεσίες διερμηνείας και μετάφρασης. Παράλληλα έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας (Συνθετική Προσέγγιση) και έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης για ειδικούς ψυχικής υγείας με θέμα την ορθή πρακτική της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας σε ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα. Με την εμπνεύστρια και εκπαιδεύτριά της σε αυτά τα θέματα, Πάρβυ Πάλμου, συμμετείχε στην ομάδα αυτογνωσίας του ΣΥΔ και συνεχίζει έως σήμερα ως μέλος του ΣΥΔ να παρέχει με μεγάλη χαρά εθελοντικά υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχοθεραπείας και μετάφρασης στηρίζοντας έτσι το έργο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.)

Βασίλης Σωτηρόπουλος

O Βασίλης Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και κάτοχος Μεταπτυχιακού στο Δημόσιο Δίκαιo. Ξεκινώντας το 2005 το πρώτο νομικό ιστολόγιο στην Ελλάδα, το e-lawyer, προσπάθησε να προκαλέσει διάλογο για την προστασία προσωπικών δεδομένων και τον σεβασμό των ατομικών ελευθεριών στο Διαδίκτυο. Αναζητά πάντα ιδέες θεσμικών καινοτομιών που φέρνουν τους πολίτες πιο κοντά στις συνταγματικές τους ελευθερίες. Με αυτό το σκεπτικό, το 2012 ήταν ο πρώτος εκλεγμένος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Αθηναίων. Mαζί με μια ομάδα εργαζομένων δημιούργησαν εξ αρχής αυτή τη δομή στην Αθήνα, για την άμεση επίλυση των διαφορών που έχουν οι πολίτες με τον Δήμο. Έχοντας εκλεγεί Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης για την Αττική, αποστολή του είναι να βελτιώσει τη σχέση των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες και να πετύχει την επίλυση των διαφορών μεταξύ τους, με τη διαδικασία της διαμεσολάβησης, χωρίς να χρειάζεται να προσφεύγουν στα δικαστήρια. Στο t-zine συμμετέχει σε εθελοντική βάση ή αναδημοσιεύονται άρθρα του από το e-lawyer, ως συνεισφορά στη καλή νομική γνώση θεμάτων που αφορούν τους LGBTQI+ ανθρώπους, και, ιδιαίτερα σε τρανς θέματα, αλλά και γενικότερα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γιάγκος Κολιοπάνος

Ο Γιάγκος Κολιοπάνος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι διδακτορικός φοιτητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris 10 Nanterre. Η διατριβή του έχει να κάνει με το δημόσιο λόγο των εργαζόμενων του σεξ στη Γαλλία, στη Βραζιλία και στην Ελλάδα.

Ζαχαρένια Καραθανάση

Η Ζαχαρένια Καραθαναση είναι Νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής και κάτοχος Msc στις Σπουδές Φύλου από το Παν/μιο Αιγαίου. Ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στο t-zine.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί