Now Reading
«Συντετριμμένος» ο Μπαράκ Ομπάμα με το κύμα αντι-τρανς νομοσχεδίων: «Δεν είμαστε αυτό!»

«Συντετριμμένος» ο Μπαράκ Ομπάμα με το κύμα αντι-τρανς νομοσχεδίων: «Δεν είμαστε αυτό!»

Τα δεκάδες αντι-τρανς νομοσχέδια στις ΗΠΑ σχολίασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα λέγοντας: «Δεν είμαστε αυτό!»

 

«Συντετριμμένος» ο Μπαράκ Ομπάμα με το κύμα αντι-τρανς νομοσχεδίων: «Δεν είμαστε αυτό!»

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σιωπηλός κατά τη διάρκεια της αντι-LGBT σταυροφορίας της προεδρίας του Τραμπ, ωστόσο, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι στοχοποιούν τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της τρανς νεολαίας σε μια χρονιά ρεκόρ για την αντι-τρανς νομοθεσία, αποφάσισε να μιλήσει.

«Μου ραγίζει την καρδιά. Δεν είμαστε αυτό. Η Αμερική είναι πάντα στα καλύτερά της, όταν ανοίγουμε τα χέρια μας διάπλατα και βοηθάμε περισσότερους ανθρώπους να νιώθουν ότι ανήκουν – όχι να τους αντιμετωπίζουμε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, επειδή είναι διαφορετικοί», είπε στο The Advocate.

Μέχρι στιγμής, συνολικά 33 πολιτείες έχουν εισάγει περισσότερα από 100 αντι-τρανς νομοσχέδια μόνο το 2021, με πρωτοβουλία Ρεπουμπλικάνων νομοθετών.

Σε ερώτηση σχετικά αν πιστεύει ότι αυτοί οι νόμοι κερδίζουν πραγματικά ψηφοφόρους, σημείωσε ότι, από πολλές απόψεις, η εκστρατεία τους με βάση τις διακρίσεις δεν είναι κάτι καινούργιο.

«Εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε δει μερικούς Ρεπουμπλικάνους να επιδιώκουν πολιτικό πλεονέκτημα στρεφόμενοι εναντίον μας, συχνά στοχοποιώντας συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που απλώς θέλουν ίση μεταχείριση», είπε.

«Αυτοί οι νόμοι βλάπτουν πραγματικά – ειδικά τη νεολαία – είτε περάσουν είτε όχι. Το να μεγαλώνει ένα άτομο είναι αρκετά δύσκολο και σε κάποιο βαθμό όλοι παλεύουμε να βρούμε τη θέση μας στον κόσμο. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο είναι να γνωρίζουν τα νεαρά άτομα, ότι ορισμένοι ηγέτες – συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που υποτίθεται ότι σε εκπροσωπούν – δεν πιστεύουν ότι αξίζουν ίσα δικαιώματα», τόνισε.

Τα σημαντικά βήματα για την ισότητα στη διάρκεια της θητείας του Ομπάμα στον Λευκό Οίκο είχαν ως αποτέλεσμα να χαραχθεί στη μνήμη του κόσμου ως ο πιο φιλικός προς LGBT άτομα πρόεδρος στην ιστορία – αλλά ευαχρίστως παραδίδει τον τίτλο του σε άλλον.

«Θα μου άρεσε να επισκιαστεί η κληρονομιά μου, επειδή θα σήμαινε ότι ένας άλλος πρόεδρος έκανε ακόμη περισσότερα για να προστατεύσει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚι+. Γι’ αυτό ήμουν τόσο χαρούμενος που είδα τον πρόεδρο Μπάιντεν να υπογράφει εκτελεστική εντολή την πρώτη του μέρα στο γραφείο του, με την οποία κάλεσε ομοσπονδιακές υπηρεσίες να απαγορεύουν τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου», είπε.

Και κατέληξε: «Τώρα, έχουμε προφανώς περισσότερη δουλειά να κάνουμε. Πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να εγγυηθούμε τα βασικά δικαιώματα και τις προστασίες για κάθε Αμερικανό. Όποια επιτυχία είχαμε, ενώ ήμουν πρόεδρος, αποδεικνύει ότι η πρόοδος είναι δυνατή».

Δείτε Επίσης

Με πληροφορίες από Pink News

 

Trans News | T-zine.gr | 11.06.2021

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Lifo

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί