Ελλάδα: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 | 14:31


Γράφει η Μαρίνα Γαλανού Σύντομο σχόλιοLGBTQI News  | T-zine.gr

 

Σύντομο σχόλιο για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Δεν θα σχολιάσω πολλά για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Μόνο ότι είναι θλιβερή η τοποθέτηση του Χρυσοχοϊδη στο Δημ. Τάξης ο οποίος ήταν στο αντίστοιχο Υπουργείο την κρίσιμη περίοδο που έγινε το κυνήγι μαγισσών των οροθετικών το 2012 που κατέστρεψε ζωές ανθρώπων και καταρράκωσε διεθνώς τη χώρα μας ως χώρα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ παλαιότερα όταν επίσης Υπουργός πριν το 2004, οι τρανς είχαν υποφέρει από συνεχή κυνηγητά –αυτός άλλωστε ήταν ο κύριος λόγος της γέννησης της τότε πρώτης τρανς συλλογικότητας, του ΣΑΤΤΕ (του οποίου αυτήν την περίοδο υπήρξα Γενική Γραμματέας): να αποκρούσει τις συνεχείς, επί καθημερινής βάσης διώξεις των τρανς γυναικών που γίνονταν επί της θητείας του.

Ακόμη, η υπαγωγή των θεμάτων μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου στο Υπ. Δημόσιας Τάξης, αν και υπεύθυνος για αυτά τα θέματα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κύριος Κουμουτσάκος, εξ αρχής δεν δίνει καθόλου καλή εντύπωση. Ο συμβολισμός που δίνεται είναι κάκιστος –εύχομαι να μην είναι και η πράξη, καθώς τα ζητήματα πολιτικής ασύλου μας αφορούν σε μεγάλο βαθμό επειδή εργαζόμαστε σε πολλές υποθέσεις LGBTI ασύλου. Θυμίζει τις εποχές που τα θέματα ασύλου χειρίζονταν από την αστυνομία και τότε το ποσοστό προσώπων που λάμβαναν διεθνούς προστασίας ήταν κάτω του 1%. Για να μη συζητήσουμε για τις καταδίκες της χώρας μας απ’ το ΕΔΔΑ που αφορούσαν αυτήν την περίοδο.

Τέλος, σε μία 51μελή κυβέρνηση, η υποεκπροσώπηση των γυναικών –μόνο 5 γυναίκες– δίνει αρνητική εικόνα, εντελώς διαφορετική απ’ αυτήν που θα έπρεπε να ακολουθείται σε θέματα ισότητας και στη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης.

Κατά τα λοιπά, το ΣΥΔ, όπως έκανε πάντα, ανεξάρτητα ποια είναι η κυβέρνηση και στην οποιαδήποτε συγκυρία, θα συνεχίσει με την ίδια επιμονή, προσήλωση και στόχευση να διεκδικεί θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες για τα LGBTI και ιδιαίτερα τα τρανς, φυλοδιαφορετικά και ίντερσεξ πρόσωπα σε όλα τα πεδία.

Εδώ μπορείτε να διαβάστε πως ο ίδιος ο Χρυσοχοϊδης είχε σχολιάσει την πολιτεία του με το κυνήγι των οροθετικών στις 2 Μαΐου του 2012.

Εδώ μπορείτε να διαβάστε πως ο ίδιος ο Χρυσοχοϊδης είχε σχολιάσει την πολιτεία του με το κυνήγι των οροθετικών στις 2 Μαΐου του 2012.

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr