Σύσταση προς τις αστυνομικές αρχές για σεβασμό της προσωπικότητας των τρανς ατόμων κατά τους ελέγχους λόγω lockdown

Ελλάδα: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 | 16:13


Γράφει η Μαρίνα Γαλανού Σύντομο σχόλιο T-zine.gr

Σύσταση προς τις αστυνομικές αρχές για σεβασμό της προσωπικότητας των τρανς ατόμων κατά τους ελέγχους λόγω lockdown.

Πληροφορούμαστε ότι -μετά από συνεννόηση που είχε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) με τον Γενικό Γραμματέα Αλληλεγγύης κύριο Γιώργο Σταμάτη-, ήδη έχει σταλεί προς όλες τις αστυνομικές αρχές σύσταση, ώστε κατά τους ελέγχους, να δεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή και οι έλεγχοι να γίνονται με σεβασμό στην προσωπικότητα των τρανς προσώπων που δεν έχουν ακόμη προλάβει να προχωρήσουν σε μεταβολή των στοιχείων τους, όπως ακριβώς είχε συμβεί κατά το 1ο lockdown, μετά από παρέμβασή του ΣΥΔ.

Χαιρόμαστε γι’ αυτό, κι ελπίζουμε να τηρηθεί δίχως εξαιρέσεις.

Τέλος, Εδώ μπορείτε να δείτε την παρέμβαση του ΣΥΔ, που είχε γίνει κατά το 1ο lockdown, και, σε συνέχεια αυτής γίνεται και η σημερινή σύσταση!

Δείτε επίσης

Διαβάστε: ΣΥΔ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Επιστολή του ΣΥΔ προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Οικονόμου, σχετικά με την ταυτοποίηση των τρανς προσώπων λόγω των περιοριστικών μέτρων ελέγχου κυκλοφορίας».

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

© T-zine.gr