Now Reading
Τα 2/3 των ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένων αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη

Τα 2/3 των ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένων αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη

Ηνωμένο Βασίλειο: Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 | 14:51

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | LGBTQI News | T-zine.gr

 

Τα ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένα πρόσωπα αντιμετωπίζουν εμπόδια στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική φροντίδα.

Τα 2/3 των ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένων αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη.

Τα ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένα πρόσωπα αντιμετωπίζουν εμπόδια στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική φροντίδα. (GeorgeFrey/ Getty)

Δύο στα τρία ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένα πρόσωπα αντιμετωπίζουν διακρίσεις ή κακοποίηση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, και τούτο τα αποθαρρύνει να αναζητήσουν θεραπεία.

Τα αποτελέσματα αποτελούν μέρος μιας επανεξέτασης της υπάρχουσας έρευνας που ανατέθηκε από την Pink News Media Group, για να εντοπίσει βασικά ζητήματα σχετικά με τα ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένα πρόσωπα σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η κοινωνική μέριμνα, η στέγαση και οι οικονομικές υπηρεσίες.

Η σύνοδος κορυφής, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα και τις συστάσεις της επανεξέτασης που πραγματοποίησε η Aegon για να αποτελέσει τη βάση της συζήτησής της για θέματα που αντιμετωπίζουν ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένα άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι, παράλληλα με την αντιμετώπιση διακρίσεων στην υγειονομική περίθαλψη, τα ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένα πρόσωπα αντιμετωπίζουν επίσης προκατάληψη στην οικιακή, νοσηλευτική και βοηθούμενη φροντίδα, οδηγώντας τα είτε να κρύψουν τη σεξουαλικότητά τους είτε να απορρίψουν τις επιλογές για τη φροντίδα τους.

Οι ομοφυλόφιλοι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται, στις 24 Ιουνίου 2000 στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της Παρέλασης Υπερηφάνειας του 2000, κρατώντας ένα πανό με τίτλο «οι συνταξιούχοι ομοφυλόφιλοι δεν συνταξιοδοτούνται» (Francois Guillot/AFP/Getty)

Η προσθήκη στην λίστα των θεμάτων είναι η έλλειψη σχεδίων στέγασης για ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένα πρόσωπα -τα σχέδια του Συμβουλίου της Μάντσεστερ για τη δημιουργία της πρώτης κοινότητας συνταξιοδότησης του Ηνωμένου Βασιλείου για ΛΟΑΤΙ άτομα, που ανακοινώθηκε το 2017, δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.

Η επανεξέταση έδειξε επίσης έλλειψη έρευνας που επικεντρώνεται στις ανάγκες οικονομικών υπηρεσιών των ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένων καθώς και έλλειψη λεπτομερούς κατανόησης των αναγκών συγκεκριμένων τμημάτων του ΛΟΑΤΙ πληθυσμού μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς η έρευνα επικεντρώνεται κυρίως στις εμπειρίες των «λευκών, μεσαίας τάξης, μορφωμένων, ανδρών αστικής τάξης που συμμετέχουν ενεργά στην ομοφυλοφιλική κοινότητα».

Οι ανάγκες των ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένων πρέπει να συμπεριληφθούν στο Σχέδιο Δράσης για τα ΛΟΑΤΙ άτομα

Πρόσφατη έρευνα, όπως η έκθεση του Διεθνούς Κέντρου για τη μακροβιότητα, διαπίστωσε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ΛΟΑΤΙ άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο υποφέρουν από άσχημη σωματική και ψυχική υγεία σε σύγκριση με τους μη ΛΟΑΤΙ συνομηλίκους τους.

Το Pink News και η επανεξέταση της Aegon διατυπώνουν αρκετές συστάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ΛΟΑΤΙ άνθρωποι, τροποποιώντας, για παράδειγμα, το κυβερνητικό σχέδιο δράσης για τα ΛΟΑΤΙ άτομα ώστε να εστιάσει περισσότερο στις ανάγκες των ηλικιωμένων ΛΟΑΤΙ πληθυσμών, αφιερώνοντας πόρους για έργα που ήδη πραγματοποιούνται στη στέγαση , την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, καθώς και τον νομικό και τον οικονομικό τομέα.

Μια άλλη σύσταση επικεντρώνεται στον καθορισμό και την επιβολή προτύπων κατά των διακρίσεων σε όλους τους φορείς υγειονομικής περίθαλψης, κοινωνικής πρόνοιας και στέγασης, συμπεριλαμβανομένης της παροχής κατάρτισης στο προσωπικό για τη βελτίωση της θεραπείας των ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένων.

Η επανεξέταση υποδεικνύει επίσης τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα για τη στήριξη των ΛΟΑΤΙ ηλικιωμένων, για παράδειγμα ενημερώνοντας σχετικά με τα θέματα τους.


«Οι συστάσεις της παρούσας έκθεσης και η έρευνα που την ενημερώνει έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε μια ουσιαστική πρόοδο στην καταπολέμηση της ανισότητας τα επόμενα χρόνια».

— Ο Benjamin Cohen

 

«Η ελπίδα μου είναι ότι αυτές οι γενιές που πολέμησαν τόσο σκληρά και έχασαν τόσα πολλά για τα δικαιώματα που απολαμβάνουμε τώρα δεν θα ξεχαστούν», δήλωσε ο Διευθυντής της Pink News, Benjamin Cohen.

Δείτε Επίσης

Πρόσθεσε: «Οι συστάσεις της παρούσας έκθεσης και η έρευνα που την ενημερώνει, έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε μια ουσιαστική πρόοδο στην καταπολέμηση της ανισότητας τα επόμενα χρόνια».

Ο Stephen McGee, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegon UK, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τη δημοσίευση της επανεξέτασης η οποία συγκεντρώνει πολλές μελέτες σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΙ κοινότητα όσον αφορά τη γήρανση.

«Εάν υπάρχει ανησυχία για το αν τα οικονομικά περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάζονται στους δικαιούχους ή ανησυχούν για τις διακρίσεις στο σύστημα φροντίδας, η επανεξέταση υποδεικνύει ορισμένους τομείς που συνδέονται με τη χρηματοδότηση, τη στέγαση, την περίθαλψη και την υγεία, που δικαιολογούν περαιτέρω διερεύνηση».

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί