Ελλάδα: Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 | 16:28


Γράφει η Μαρίνα Γαλανού Σύντομο σχόλιο T-zine.gr

 

Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν εκ περιτροπής εφαρμογή: Η θανατική ποινή ακόμη και για την περίπτωση δολοφονιών μίσους, είναι απαράδεκτη.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν εκ περιτροπής εφαρμογή: Η θανατική ποινή ακόμη και για την περίπτωση δολοφονιών μίσους, είναι απαράδεκτη | Μαρίνα Γαλανού

Με αφορμή την είδηση που δημοσίευσε χτες το t-zine, που αφορά την εφαρμογή θανατικής ποινής σε καταδικασμένο για τη δολοφονία 6 γκέι αντρών στις ΗΠΑ, προσωπικά θα περίμενα να είναι εξίσου είδηση ανακοίνωση κάποιας LGBTI οργάνωσης των ΗΠΑ που θα καταδικάζει την εφαρμογή της θανατικής ποινής για τον οποιονδήποτε λόγο.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα ή έχουν εφαρμογή καθολική, ενιαία και αδιαίρετη, ή δεν είναι ανθρώπινα δικαιώματα –δεν έχουν εκ περιτροπής εφαρμογή. Και ανάμεσα σ’ αυτά είναι και το δικαίωμα στη ζωή. Αναφέρομαι σ’ αυτήν την είδηση “Οι ΗΠΑ εκτέλεσαν τον κατά συρροή δολοφόνο gay ανδρών της Φλόριντα“.

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Η ρατσίστρια δικαστική αντιπρόσωπος

Διαβάστε: Coming-out vs Outing.

Διαβάστε: Νόμος του κράτους, το ΣχΝ «για την πραγματική ισότητα». ΔΕΝ συμπεριλήφθηκαν οι ίντερσεξ άνθρωποι.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Coming-out vs Outing.

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr