Now Reading
Τα εγκλήματα μίσους λόγω θρησκείας αυξήθηκαν κατά 40% στην Αγγλία και την Ουαλία – με πάνω από το μισό ποσοστό να στοχοποιεί μουσουλμάνους

Τα εγκλήματα μίσους λόγω θρησκείας αυξήθηκαν κατά 40% στην Αγγλία και την Ουαλία – με πάνω από το μισό ποσοστό να στοχοποιεί μουσουλμάνους

Avatar photo

Ηνωμένο Βασίλειο: Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 | 11:18

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης |  LGBTQI News | T-zine.gr
 

Τα εγκλήματα μίσους που καταγράφηκαν από την αστυνομία αυξήθηκαν, δείχνουν τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών

Τα εγκλήματα μίσους λόγω θρησκείας αυξήθηκαν κατά 40% στην Αγγλία και την Ουαλία – με πάνω από το μισό ποσοστό να στοχοποιεί μουσουλμάνους.

Τα εγκλήματα μίσους λόγω θρησκείας αυξήθηκαν κατά 40% στην Αγγλία και την Ουαλία – με πάνω από το μισό ποσοστό να στοχοποιεί μουσουλμάνους.

Μέσα σε ένα χρόνο τα εγκλήματα μίσους λόγω θρησκείας αυξήθηκαν κατά 40% στην Αγγλία και την Ουαλία , καθώς ο αριθμός των επιθέσεων που καταγράφηκαν έφτασε σε υψηλό ποσοστό. Οι στατιστικές που δημοσίευσε το Υπουργείο Εσωτερικών για το 2017-18, έδειξε ότι περισσότερες από τις μισές επιθέσεις είχαν θρησκευτικά κίνητρα, στοχοποιούσαν μουσουλμάνους και η επόμενη πιο συχνά στοχευμένη ομάδα ήταν οι Εβραίοι.

Η αστυνομία κατέγραψε συνολικά 94.098 εγκλήματα μίσους – περισσότερο από το διπλάσιο του συνόλου των προηγούμενων πέντε ετών – και όλες οι κατηγορίες παρουσίασαν άνοδο.

«Η αύξηση αυτή θεωρείται ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των καταγραφών της αστυνομίας, αν και υπήρξαν σημεία κορυφής στα εγκλήματα μίσους μετά από ορισμένα γεγονότα όπως το δημοψήφισμα για το Brexit και οι τρομοκρατικές επιθέσεις το 2017», ανέφερε το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών».

«Πιστεύεται ότι η απότομη αύξηση των εγκλημάτων μίσους λόγω θρησκείας οφείλεται στην αύξηση αυτών των επιθέσεων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2017».

Η περίοδος που καλύπτεται από την έκθεση, από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018, συμπεριλαμβάνει την περίοδο των βιαιοπραγιών στο Μάντσεστερ, στη Γέφυρα του Λονδίνου και στο Parsons Green, καθώς και την ακροδεξιά επίθεση στο Finsbury Park. Ο Darren Osborne, ο οποίος έκανε επίθεση με φορτηγό σε μουσουλμάνους που προσεύχονταν, ανέφερε πως εμπνεύστηκε τις επιθέσεις του από αυτά τα γεγονότα αφού φανατίστηκε διαδικτυακά μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αριθμός των αυξανόμενων επιθέσεων με ρατσιστικό ή θρησκευτικό κίνητρο που καταγράφηκαν από την αστυνομία για κάθε μήνα, Απρίλιο 2013 έως Μάρτιο 2018 (Υπουργείου Εσωτερικών)

Διαβάστε ακόμη: Ποιος οπλίζει το χέρι τους;

Τα 3/4 των εγκλημάτων μίσους καταγράφηκαν ως επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα, ενώ ο αριθμός των επιθέσεων αυξήθηκε κατά 40%.

Η αστυνομία περιλαμβάνει επί του παρόντος στην κατηγορία ξενοφοβικές επιθέσεις και εκείνες εναντίον προσφύγων και ταξιδιωτών.

Ένα άλλο 12% των περιστατικών είχε ως κίνητρο τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το οποίο ανέβηκε στο 27%, επιθέσεις για θρησκευτικούς λόγους το 9% , ανέβηκε στο 40%, επιθέσεις σε άτομα με αναπηρία 8%, ανέβηκε στο 30% και επιθέσεις κατά τρανς ατόμων 2%, ανέβηκε στο 32%.

Το συνολικό ποσοστό καταδίκης για εγκλήματα μίσους έχει αυξηθεί στο 84,7%, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό των αναφερθέντων περιστατικών – 12% – οδηγείται με κάποιον να κατηγορείται ή να κλητεύεται στο δικαστήριο.

Περίπου τα 2/3 των θυμάτων ένιωσαν ότι η αστυνομία δεν τους αντιμετώπισε δίκαια, χαμηλότερα από τον μέσο όρο, και ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν ότι είχαν επηρεαστεί συναισθηματικά ή ότι αφέθηκαν ευάλωτοι.

Ο Alex Mayes, σύμβουλος πολιτικής στο Victim Support, δήλωσε ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τα εγκλήματα μίσους και μια βελτιωμένη αντίδραση της αστυνομίας.

«Αυτές οι στατιστικές αντικατοπτρίζουν επίσης τη δική μας εμπειρία, καθώς το προηγούμενο έτος προσφέραμε πληροφορίες και υποστήριξη σε περίπου 25.000 ανθρώπους που είναι μια αύξηση 23% σε σχέση με το προηγούμενο έτος», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: Περί ελευθερίας του λόγου

«Παρά αυτές τις αυξήσεις στην ενημέρωση, το έγκλημα μίσους σε μεγάλο ποσοστό δεν καταγράφεται. Θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι το έγκλημα μίσους θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και ότι υπάρχει υποστήριξη για όποιον το χρειάζεται».

Η Diane Abbott, η γραμματέας του Υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε: «Το γεγονός ότι το έγκλημα μίσους έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια πρέπει να λειτουργήσει ως επείγουσα κλήση αφύπνισης. Πρέπει να αντισταθούμε στο μίσος και τις διακρίσεις, όπου και αν εκδηλώνονται».

«Το Συντηρητικό Κόμμα «Tories» υποσχέθηκε ότι θα αντιμετωπίσουν τις αδικίες, αλλά σαφώς δεν αντιμετωπίζουν τις αδικίες που γίνονται εις βάρος ανθρώπων λόγω της θρησκείας τους, της σεξουαλικότητάς τους, του χρώματος του δέρματός τους ή των ειδικών αναγκών τους».

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν την επομένη που η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια ευρεία αναθεώρηση των νόμων περί εγκλημάτων μίσους, η οποία θα εξετάσει αν θα προσθέσει νέα «προστατευτικά χαρακτηριστικά», συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας και του φύλου.

Διαβάστε ακόμη: Το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του ρατσιστικού εγκλήματος.

Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής Δικαιοσύνης δήλωσε στο The Independent ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τόσο ο μισογυνισμός όσο και η μισανδρία και ότι «δεν δίνεται προτεραιότητα σε μια πλευρά έναντι της άλλης».

Η Βαρόνη Williams, υπουργός για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «στέκεται με αλληλεγγύη» στις κοινότητες που έχουν πληγεί από εγκλήματα μίσους.

«Η κυβέρνηση και οι αστυνομικές αρχές δεν πρέπει να εφησυχάζουν για την εξάρθρωση αυτών των εγκλημάτων», πρόσθεσε.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα ξεκινήσαμε πρόσφατα ένα ενημερωμένο Σχέδιο Δράσης για τα Εγκλήματα Μίσους και ανακοινώσαμε μια ευρεία αναθεώρηση των νόμων περί εγκλημάτων μίσους που θα διεξαχθεί από τη Νομική Επιτροπή».

Η κ. Yvette Cooper, πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι απαιτείται περισσότερη δράση για την αντιμετώπιση των διαδικτυακών επιθέσεων.

Πρόσθεσε: «Τα εγκλήματα μίσους είναι καταστροφικά για τα θύματα, βαθιά διχαστικά για τις κοινότητες και επικίνδυνα συνδεδεμένα με τον εξτρεμισμό και είναι πολύ επιζήμια τόσο σε όσους στοχοποιούνται με φοβερή βία ή κακοποίηση όσο και για ολόκληρες κοινότητες».

Δείτε Επίσης

Το έγκλημα μίσους δεν αποτελεί αδίκημα από μόνο του, αλλά χρησιμοποιείται για να περιγράψει και άλλα εγκλήματα «που προκαλούνται από εχθρότητα ή προκατάληψη έναντι κάποιου με βάση ένα προσωπικό χαρακτηριστικό», όπως επιθέσεις και βανδαλισμούς.

Διαβάστε ακόμη: Dear Haters, θα σας στερήσουμε την ικανότητα να μπορείτε να πληγώνετε ανθρώπους

Η βία κατά του προσώπου, τα αδικήματα δημόσιας τάξης, η εγκληματική ζημιά και οι εμπρησμοί αποτελούσαν το 96% των αδικημάτων που σχετίζονται με εγκλήματα μίσους. Υπήρξαν 1.065 εγκλήματα μίσους στο διαδίκτυο για φέτος.

Ωστόσο, παρά την αύξηση του καταγεγραμμένου εγκλήματος, ο αριθμός των ολοκληρωμένων διώξεων μειώθηκε κατά περισσότερο από 2% από 14.480 το 2016-17 σε 14.151 το 2017-18.

Το μίσος χρησιμοποιήθηκε για να αυξήσει τις ποινές που εκδόθηκαν στο δικαστήριο σε περισσότερα από τα 2/3 των περιπτώσεων που αφορούσαν εχθρότητα λόγω φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή αναπηρίας αυτού του έτους.

Η Εισαγγελική Υπηρεσία (CPS) αναφέρει ότι οι ποινές ήταν «ανεβασμένες» σε περίπου 7.700 περιπτώσεις, σε σύγκριση με πριν από μία δεκαετία.

Ο Chris Long, επικεφαλής της Εισαγγελικής Υπηρεσίας (CPS), δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι το να είναι κάποιος θύμα από έγκλημα μίσους είναι ιδιαίτερα αγχωτικό λόγω της προσωπικής φύσης του συμβάντος και ότι το CPS έχει δεσμευτεί να διώξει έντονα τις υποθέσεις αυτές».

«Η συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των επιτιθέμενων που λαμβάνουν αυξημένες ποινές μαρτυρά το έργο του CPS για την ορθή κατασκευή των υποθέσεων και την παροχή των πληροφοριών στα δικαστήρια που χρειάζονται για την σωστή καταδίκη τους».

Τα ξεχωριστά στοιχεία της Έρευνας Εγκλημάτων για την Αγγλία και την Ουαλία, η οποία παρακολουθεί τις εμπειρίες του κόσμου σχετικά με το έγκλημα και όχι τα στοιχεία που καταγράφονται από την αστυνομία, δείχνουν μια πτώση κατά 40% σε περιστατικά εγκλημάτων μίσους κατά την τελευταία δεκαετία.

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Independent

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί