Τέταρτη δολοφονία τρανς γυναίκας στη Φλόριντα, 15° θύμα μίσους για το 2018 στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 | 08:57

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | T-zine.gr

Trans News

Τέταρτη δολοφονία τρανς γυναίκας στη Φλόριντα, 15° θύμα μίσους για το 2018 στις ΗΠΑ

Η δολοφονία στο Ορλάντο είναι ακόμη μια περίπτωση όπου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι αρχές ανέφεραν το θύμα σε λάθος όνομα και γένος.

Η Sasha Garden, 27 ετών, βρέθηκε δολοφονημένη σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων του Ορλάντο, την Πέμπτη, αναφέρει το Orlando Weekly, και είναι η τέταρτη δολοφονία τρανς γυναίκας στη Φλόριντα για φέτος.

Το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας του Ορλάντο λέει ότι το σώμα της Garden είχε σημάδια τραυματισμού και βρέθηκε στις 5 π.μ. στο πίσω μέρος των διαμερισμάτων του Reserve at Lake Buchanan.

Η Garden, υποστηρίκτρια των τρανς γυναικών και συντονίστρια της οργάνωσης Miracle Of Love για τον HIV & AIDS, ήταν εργαζόμενη στο σεξ όπου μάζευε χρήματα για την μετάβαση της και για να γίνει κομμώτρια. Η Garden ήταν γνωστή για την εξωστρέφεια της. «Ήταν δυναμική – πολύ ειλικρινής», δήλωσε η Montrese Williams, η οποία φιλοξενεί τις τρανς γυναίκες που ασχολούνται με την εργασία στο σεξ, παρέχοντας δωρεάν προφυλακτικά, μπουκάλια νερού και εξετάσεις για τον ιό HIV. Μια πρώην εργαζόμενη στο σεξ, η Wiliams δήλωσε στο Orlando Weekly: «Ξέρεις όταν συμβαίνει κάτι, δεν καλούμε την αστυνομία. Δεν θέλουμε να μας κρίνει η αστυνομία .Δεν θέλουμε οι αστυνομικοί να μας αναφέρουν σε λάθος όνομα και γένος – λένε, «Πρέπει να σας καλέσουμε βάσει του ονόματος των εγγράφων σας, ό,τι γράφει το δελτίο ταυτότητας».

Η δολοφονία της Garden είναι η τέταρτη καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς γυναίκας μη λευκού χρώματος στη Φλόριντα, όπου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η αρχή επιβολής του νόμου εξακολουθούν να αναφέρονται στα θύματα σε λάθος όνομα και γένος.

Είπε ότι η ασέβεια των αρχών της Orange County για τους τρανς ανθρώπους άρχισε «αμέσως μόλις άνοιξα την πόρτα». Ένας αντιπρόσωπος της αρχής «δεν μπορούσε καν να προφέρει την λέξη τρανς». Η επίσημη περιγραφή της αστυνομίας για την δολοφονία της Garden αναφερόταν σε έναν 27χρονο άνδρα ο οποίος «φορούσε περούκα και ήταν ντυμένος ως γυναίκα».

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί WESH και WFTV του Ορλάντο δημοσιοποίησαν αυτή την περιγραφή και στη συνέχεια αρνήθηκαν να την διορθώσουν ακόμη και όταν οι φίλοι την Garden καλούσαν για να διαμαρτυρηθούν. Λίγες ώρες αργότερα, το Γραφείο του Σερίφη της Orange County έστειλε μια ενημερωμένη αναφορά που αναφερόταν στην Garden ως τρανς και οι σταθμοί διόρθωσαν τους τίτλους τους.

«Οι τρανς άνθρωποι, ιδιαίτερα οι τρανς γυναίκες μη λευκού χρώματος, αντιμετωπίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό τη βία του μίσους. Η τραγωδία αυτών των περιστατικών επιδεινώνεται όταν οι αναφορές καταγράφουν σε λάθος όνομα και γένος τα θύματα, δείχνοντας ασέβεια στη πραγματική τους ταυτότητα», δήλωσε ο Nick Adams, διευθυντής της Transgender Media & Representation στο GLAAD.

«Ενώ θρηνούμε για τα θύματα αυτών των φοβερών δολοφονιών, και καταγγέλλουμε τη διάχυτη βία εναντίον των τρανς συγγενών μας, ζητούμε κατηγορηματικά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από την αρχή επιβολής του νόμου να πράξουν το σωστό», δήλωσε η Gina Duncan, Διευθύντρια Ισότητας της Transgender Equality της Φλόριντα.

«Εμείς, ως κοινωνία, πρέπει να ξεπεράσουμε τις αναφορές σε λάθος όνομα και γένος προς στους τρανς ανθρώπους. Υπάρχουν εθνικοί πόροι που αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα». Η Duncan είπε ότι οι λάθος αναφορές «είναι μια εμφανής πράξη μισαλλοδοξίας και, στην καλύτερη περίπτωση, πράξη άγνοιας και αμέλειας».

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Advocate