Τεξανή τρανς γυναίκα δολοφνήθηκε στο σπίτι της.

Μετάφραση για το T-zine.gr
Κατερίνα Ράιλυ.


Λίγοι κάτοικοι του Όστιν στο Τέξας γνωρίζανε για την δολοφονία της τρανς γυναίκας Μόνικα Λοέρα.

Πυροβολήθηκε στο κατώφλι της πόρτας της στις 22 Ιανουαρίου και ο λόγος που δεν μαθεύτηκε ευρέως ο θάνατός της, οφείλεται στην αστυνομική αναφορά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που την παρουσιάσανε ως άνδρα, χρησιμοποιώντας το προηγούμενο ανδρικό της όνομα και μια αρρενωπή φωτογραφία για να εξακριβώσουν την ταυτότητά της.

Τεξανή τρανς γυναίκα δολοφνήθηκε στο σπίτι της.
Η Μόνικα Λοέρα.

Η Λοέρα, τουλάχιστον με βάση τις αναφορές, ήταν η πρώτη τρανς γυναίκα που δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με το The Austin Chronicle. Πέρσι, σημειώθηκε ρεκόρ δολοφονιών τρανς ανθρώπων – τουλάχιστον 21 και σχεδόν όλα τα θύματα ήταν μαύρες τρανς γυναίκες.

Το αστυνομικό τμήμα του Όστιν προχώρησε στη σύλληψη του 29-χρονου Τζόν Κέισυ Ρόγουελ για το φόνο και κρατείται με εγγύηση $250,000, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KXANTV, τοπικός σταθμός συνεργάτης του NBC.

Φωτογραφία σύλληψης του Τζόν Κέισυ Ρόγουελ
Φωτογραφία σύλληψης του Τζόν Κέισυ Ρόγουελ

Το KXAN επίσης αναφέρει ότι ο συγκάτοικος της Λοέρα, ανέφερε στην αστυνομία ότι ο Ρόγουελ «συνέχισε να χτυπάει την πόρτα και η Λοέρα είπε ότι θα τον διώξει επειδή δεν ήθελε φασαρίες μαζί του». Όταν το θύμα άνοιξε την πόρτα, ο συγκάτοικός της άκουσε ένα θόρυβο σαν πυροτέχνημα και η Λοέρα είπε, «με πυροβόλησε.»

Μετά τον πυροβολισμό, Η Λοέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο University Medical Center Brackenridge όπου ανακοινώθηκε ο θάνατός της από τους τραυματισμούς της και ο ιατρός της επαρχίας Τράβις, δήλωσε πως «ο θάνατος της Λοέρα ήταν δολοφονία», αναφέρει η Μόνικα Ρόμπερτς από το TransGriot. Η Ρόμπερτς είναι τρανς δημοσιογράφος στο Χιούστον και ένας από τους πρώτους ανθρώπους που τόνισε την τρανς ταυτότητα της θανούσης.

Ύστερα από μια ενημέρωση στο blog του TransGriot, η Ρόμπερτς δηλώνει: «Δέχτηκα κλήση από δημοσιογράφο που συνεργάζομαι στο Όστιν. Θα ξεκινήσουμε τις έρευνες και θα προβληθούν σωστά τα γεγονότα, διορθώνοντας την ιστορία που παρουσιάστηκε αυτό το πρωινό στον τηλεοπτικό σταθμό. Οι αστυνομικοί του Όστιν, πρέπει να κάνουν πιο σωστή δουλειά όταν ενημερώνουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όταν έχει να κάνει με τρανς δολοφονία και να μην παρουσιάζονται τα θύματα με λάθος γένος».

Φίλοι αναφέρουν ότι η Λοέρα ήταν εγκάρδια γυναίκα, η οποία λάτρευε την Μαντόνα, αναφέρει το Austin Chronicle, και της άρεσε να μαγειρεύει.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Advocate 30/01/2016 | 5:25