Θέατρο στην Ατλάντα, δέχεται κριτική για ομόφυλες εκδοχές των ιστοριών της Βίβλου.

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 | 09:47

By SOPAN DEB | New York Times.

Μετάφραση για το T-zine.gr Eldrik A.

 

Θέατρο στην Ατλάντα, δέχεται κριτική για ομόφυλες εκδοχές των ιστοριών της Βίβλου.

Τι θα συνέβαινε αν στην πραγματικότητα αντί του Αδάμ και της Εύας, υπήρχαν ο Αδάμ και ο Στιβ;

Το θέατρο “Out Front Theater Company” στην Ατλάντα , του οποίου η θεματολογία περιστρέφεται γύρω από ομοφυλόφιλους, λεσβίες, trans ανθρώπους και queer, θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα κατά τη διάρκεια των 3 εβδομάδων της παράστασης, “The Most Fabulous Story Ever Told,”με έναρξη την 27η Απριλίου.

Παρ ’όλα αυτά η απόφασή του να ανεβάσει την παράσταση, έχει ξεσηκώσει ένα πλήθος κριτικών πάνω στο έργο, το οποίο έχει αποκαλεστεί «βλάσφημο».

Το έργο είναι μια εναλλακτική κωμική εκδοχή ιστοριών από την παλαιά Διαθήκη, όπως παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια δύο ομοφυλόφιλων ζευγαριών, των Αδάμ και Στιβ και των Jane και Mabel.

Συγγραφέας του έργου είναι ο Paul Rudnick και η πρεμιέρα του στο Off Broadway έγινε το 1998. Οι New York Times «Σοβαρά, αστεία θεολογική πραγματεία έργου».

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει πρόβες εδώ και εβδομάδες, και είχαμε συνεντεύξεις πριν από αυτό», είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Paul Conroy. Υποθέτω ότι ακριβώς τότε μας βρήκε κάποιος και θα πρέπει να ήταν Δευτέρα, το οποίο σημαίνει ότι οι άνθρωποι ήταν στην εκκλησία την προηγούμενη μέρα και τότε ήταν που δημιούργησε αντιδράσεις».

Ο βασικός παράγοντας του κινήματος αντίδρασης, φέρεται να είναι μία ομάδα συντηρητικών καθολικών, η οποία ονομάζεται “America Needs Fatima”. Η ομάδα έχει μαζέψει ήδη 40.000 διαδικτυακές υπογραφές για την ακύρωση του έργου. Η ομάδα έχει διαμαρτυρηθεί και στο παρελθόν για παραγωγές του έργου καθώς και για άλλα έργα που βρίσκουν απαράδεκτα.

Στο αναρτημένο κείμενο γράφουν: «Διαμαρτύρομαι έντονα για την παρουσίαση του βλάσφημου έργου ‘The Most Fabulous Story Ever Told’, η οποία πέρα των άλλων βλασφημιών αναφέρει την Παναγία ως λεσβία. Παρακαλώ ακυρώστε την παράσταση.» . Επίσης αναφέρεται στο έργο ως παράσταση «Ομοφυλόφιλης εκδοχής της Παλαιάς Διαθήκης».

Ο κ. Conroy είπε ότι δεν υπάρχει πλάνο ακύρωσης της παράστασης.

«Θα αφήσω το έργο να μιλήσει για τον εαυτό του», είπε ο κ. Conroy. «Δεν βλέπω κανένα όφελος στο να απαντήσω γιατί δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν γνώμη, ο,τι και αν πω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος. Αυτοί οι άνθρωποι καταστάλαξαν σε άποψη, πριν ακόμα αρχίσει η παράσταση».

© T-zine.gr με πληροφορίες από New York Times